Şimdi Ara

Kaçak Akım Rölesi, Başa Bela mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Epeydir araştırıyorum, burada da gördüğüm kadarıyla benden başka bu dertten muzdarip olanlar da var.

Bir yıldır, yerli yersiz, zamanlı zamansız, sebepli sebepsiz KAR atıyor.

Zamanlama, cihaz kullanma, hava durumu...

Hiç bir şekilde ortak bir nokta yok atışlar arasında.

Bazen 10 gün hiç sorun yok, bazen günde bir kaç kez...

şimdiye kadar sigortalardan atan hiç olmadı.

Sigorta panosundaki tüm sigortaları indirip sadece buzdolabını çalıştıranı açık bırakıp 3 günlüğüne evden ayrıldım, yine atmış.

Legrand 30 MA idi eskisi, yıpranmış evsafını kaybetmiş olabilir dediler, gidip Bahause'dan aynısından bir tane alıp değiştirttim.
    Panoda bazı vidalar gevşekti onları da sıktım dedi elektrikçi.

Hala aynı.

Sigortaların hangisinin hangi priz ve lambaya bağlı olduğunu tek tek tespit ettim. Sırayla kapalı tutarak denedim.
    Evdeki aletleri sırayla prizlere takarak çalıştırıp denedim.

Ama faydasız.

Bilinçli olarak yaptığım bir şey yüzünden KAR'ı attıramadım.

Şimdi de, başka bir dairede dahi sorun olabilir, ondan da etkilenir bu aletler diyenler var? Olur mu böyle birşey?
    Apartmanda sorduğum diğer sakinlerden hiç birisinde bu dert yok!

İki sefer buzdolabı kıyımı yaşadık. Ne var ne yok çöpe gitti. Evden uzaklaşıp bir yere gidemez olduk.

Var mıdır bunun bir çaresi?
    Tüm elektrik tesisatını yeniden mi yaptırayım?
    Devre dışı mı bıraktırayım KAR denen aleti? Panoda 12 adet sigorta var zaten. KAR olmasa onlar yetmez mi?

Saygılar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaçak Akım Rölesi: Başa Bela mı?

Elektrik sistemlerinde, kaçak akım rölesi olarak bilinen bir cihaz, sizi ve evinizi elektrik çarpması riskinden korur. Bu cihazın çalışma prensibi, elektrik devrelerindeki istenmeyen akım akışlarını algılamaktır.

Kaçak Akım Rölesi Olmazsa Ne Olur?

Kaçak akım rölesi yoksa veya devre dışı kalırsa, aşağıdakiler gibi ciddi sonuçlar doğabilir:

• Elektrik Çarpması: Kaçak akım, yalıtım hataları veya arızalı cihazlar nedeniyle oluşabilir ve elektrik çarpmasına neden olabilir. Kaçak akım rölesi, bu akımı algılayarak devreyi keser ve sizi çarpılmaktan korur.
    • Yangın: Sürekli kaçak akım, aşırı ısınmaya ve yangına yol açabilir. Kaçak akım rölesi, bu tehlikeli akımı algılayarak yangın çıkmasını önler.
    • Mal Hasarı: Elektriksel arızalardan kaynaklanan kaçak akım, cihazlarınıza ve hatta evinize zarar verebilir. Kaçak akım rölesi, bu hasarı önleyerek mali kayıpları azaltır.

Kaçak Akım Rölesi İptal Etme ve Sonuçları

Hiçbir koşulda kaçak akım rölesini iptal etmeyin veya devre dışı bırakmayın. Bu eylem son derece tehlikelidir ve ciddi sonuçlara yol açabilir. Kaçak akım rölesini iptal etmek:

• Can Güvenliğini Tehlikeye Atar: Elektrik çarpması riski önemli ölçüde artar.
    • Yangın Tehlikesini Artırır: Kontrolsüz kaçak akım, yangın çıkma olasılığını yükseltir.
    • Yasal Sorumluluklara Yol Açar: Kaçak akım rölesini iptal etmek yasa dışıdır ve herhangi bir elektriksel kazada sorumlu tutulabilirsiniz.

Kaçak akım rölesi, elektriksel güvenlik için çok önemli bir cihazdır. Her zaman etkin olduğundan emin olun ve asla devre dışı bırakmayın veya iptal etmeyin. Elektrik sisteminizle ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, kalifiye bir elektrikçiden yardım almalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tesisatı işin ehli olan birisine kontrol ettirin sorun tesisat da gibi ,
  • Topraklaması ve tüm elektrik tesisatı düzgün yapılmış bir evde, elektrikli aletleri kurcalamayan normal kullanıcılar için kaçak akım rölesinin pek bir rolü yok.
    Ampul değiştirirken sigortaları indiriyorsanız, prize bişeyler sokan çoluk çocuk yoksa, yani faza elinizle direkt değmeyeceğinize eminseniz kaçak akım rölesini iptal ettirebilirsiniz.
    Zaten çamaşır makinesi veya buzdolabı gibi aletlerin dış kısımlarına elektrik vermesi ve çarpması topraklamalı (topraklaması gerçekten iyi olan) evlerde pek mümkün değil.

Kaçak akım rölesinin önemini bilmeyen biri olduğum düşünülmesin. KAR benim birçok kez hayatımı kurtarmıştır. Eski işimde tamirat yapıyordum ve cihazlarda 220v varken kurcalamak zorunda kalıyordum. Doğal olarak ellerim ara sıra trafolara ve 220 hatlarına değiyordu.
    Siz böyle bir konumda olmadığınız için iptal ettirmeniz pek risk getirmeyecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ettir kardeşim ettir.Bizim hangi işimiz doğruki.Amcam kablo çekerken kabloyu sıyırmıştır,bir sürü kabloyu bir delikten çekmiştir,dandik kablo kullanmıştır oda ısınıp borunun bilmem neresinde eriyip bir yerlere değmiştir,toprak nötr karışmıştır falan filan.Bizim standartlarımız yükselmeden o kaçak akımlar daha çoook
    atar.

Arkadaşında dediği gibi sigorta ile devam edip dikkatli olmak en iyisi.
  • Kaliteli bi kacak akımla tekrar deneyin benzer sorun vardı siemens marka ile değişince sorun tamamen gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı dertten muzdaribim, bu yaz memlekette tatildeyken KAR atmış, buzdolabı tam bir çöplük... Dolap kullanılmaz haldeydi çok uğraştım hayata döndürmek için.

Oturduğum evde 2 yıldır kiracıyım ev sıfır, tesisatta görünür bir sıkıntı da yok, ama meret KAR kafasına göre atıyor. Bazen şimşek çaktığında bile atıyor. Bunu bildiğim için yazın tatile giderken buzdolabı hariç her şeyin fişini çektim ama yine atmış. Bazen kullandığım uzatma kablolarından da atıyor, çoğu zaman aynı kablolarla banamısın demiyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Şu an tek aklıma gelen tatile giderken KARı devreden çıkarıp, evdeyken güvenlik gereği tekrar bağlamak...
  • sıkıntının tesisattan olması çok zayıf bir ihtimal.bilmeden konuşmamak lazım.tesisatında kaçak olsa o kaçak akım rolesini devreye alamazsın devamlı atar
    sıkıntı kullandığımız cihazlarda.buzdolabı,çamaşır makinası,bulaşık makinası,ütü ve benzeri cihazlar özelliklede buzdolabı motor devreye girip çıkarken bazen en ufak zararsız bir indüklemeyi bile kaçak hisseder ve KAR'ı attırır.
    kaçak akım rolesinin insan hayatı için önemi vardır.kaçak olduğunda veya insan bir şekilde faza değdiğinde ani olarak elektriği kesmektir amacı.KAR olmazsa olmazmı? olur niye olmasın ikide bir zamanlı zamansız atmaktansa..mesleğim elektrik ve evimde kullanmıyorum mesala
  • @pedalist dediği gibi bazen buzdolabı motoru devreye girip çıkarken en ufak zararsız bir indüklemeyi bile kaçak zannedip kıyameti kopartabiliyor. Bende daha önceki araştırmalarım da apartmandaki diğer dairelerde meydana gelen kaçak akımların KAR ı attırdığını öğrenmiş bulunmaktayım. Ev müstakil değilse çözümü bulmak imkansız, hoş müstakil de olsa KAR ın problemini bulmak deveye hendek atlatmaktan bile daha zor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.