Beni genelde uluslararasi politikayi ilgilendiren konularda gorursunuz ama bu sefer bir istisna yapacagim: Kadir Seker.
Fen Lisesi ogrencisi. Tip fakultesine hazirlanan bir doktor adayi. Plastik kapaklari toplayarak sosyal sorumluluk projesi baslatan, arkadaslarina kitap sevgisi asilayan bir insan.
"Kadina siddet kadina siddet" diye inleyen, gerek sosyal medyada, gerek toplumun genelinde islemis, kansere donusmus bir meseleye sessiz kalmadi, mudahale etmek istedi.
Eminim icine dustugu durumu onceden bilse "Salla gitsin" der, yoluna devam ederdi. Bizler de bir kadin cinayeti haberiyle daha uyanir, Kadir'in yapmasi gerektigi gibi "salla" der hayatimiza devam ederdik.
Kadir yapmadi ama bundan sonra toplumun ezici bir cogunlugu boyle yapacaktir kuskusuz.
Kadir'in icine dustugu durum trajik olsa da, toplumun geneli icin bir ibret niteligi tasiyor.
1. Arada cikan arbede sonrasi, 19 suca karismis sabikali bir tipin olmesi sonucu once gozaltina alindi, sonra hapse yollandi kadir. 2. Sosyal medyada Kadir kahraman ilan edilmesine ragmen, degisen bir durum olmadi. 3. Ulkenin her tarafinin suclu, psikopat kaynamasi sonucu cebinde tasidigi bicak, Kadir'i katil ilan ettirdi. 4. 19 suca karismis sahsin babasi "19 sucunun olmasi bir seyi degistirmez, bizi ancak devlet yargilar, millete soz dusmez" diyerek aklimizla alay etti. Bir insanin 19 suca karismasinda, ailesinden aldigi -veya almadigi- ahlak, sebeplerden birisi olabilir mi dedirtti bazilarina. 5. 19 suca karismis sahsin kardesi "Abim kimseyi incitmezdi, benim icin yasiyordu" dedi. 6. Daha oncesinde "Benim hayatimi kurtardi" diyen 19 suca karismis sahsin "esi", sonrasinda ifadesini degistirerek, "benim esim melek gibi bir insandi, bir universite ogrencisi masumsa cebinde bicagin ne isi var" diyerek ifadesini degistirdi. Eger Kadir olmasaydi muhtemelen olecegini unutarak "14 temmuzda evlenecektik, sosyal medya yuzunden acimizi yasayamiyoruz" dedi.
Yasanan ahlaki rezalet tum Turkiye ve ozellikle erkekler icin bir ders niteligi tasimalidir. Ne olursa olsun, kendi akrabaniz, tanidigiz, daha dorgusu guvendiginiz bir kisi soz konusu olmadigi muddetce, ozellikle kadin cinayetlerinde, ozellikle birden cok kisinin birbirine girdigi olaylarda ne olursa olsun mudahale etmeyiniz.
Ikileme dustugunuz zaman da Fen Lisesine giden, doktor olmaya hazirlanan ama belki de hicbir zaman bu hayallerine kavusamayacak, artik sabikali olmus Kadir Seker kardesinizi hatirlayin.
Ben bu satirlari yazarken, Turkiye'nin baska bir ilinde bir vukuat daha meydana geldi. Yine bir erkek arkadas, sokak ortasinda sevgilisini bacagindan vurdu. Butun mahalle de oturup izledi, hic bir sey yapmadi. Bunun yerine polisi aradilar, gerisi adalete biraktilar.
Sonrasinda da, bacagindan vurulmus kadin kendisini vuran adamdan sikayetci olmadiig ortaya cikti.
Belki birisi kendi silahiyla mudahale etse, yine bir Kadir vakasi olacak, bacagina kursun yemis kadin sahis ifadesinde "benim sevgilim melek gibi bir insandi" diyecekti.
Durum budur, siz siz olun, Kadir olmayin.
Ifadesini ugradigi siddet sonucu degistiren, psikopat asigi kadinlara selam olsun. Bundan sonra da kimse "Kadina siddet" demesin.
Selamlar sevgiler
şu katili şirin göstermeye çalışmayın isterse mit, howard öğrencisi olsun katil mi katil. yanında çakı taşıyor mu taşıyor şimdi cehennemin kör dibine kadar yolu var en az 30 yıl alacak.
Kardeşim neyi anlamıyorsunuz? Şiddet gören bir kadın gördüğümüzde ya görmezden geleceğiz, yada şiddet uygulayan kişiyi mi öldüreceğiz? Bunun bir ortası yok mu?
Çeker konuşursun adamı. Olmadı iki tane patlatırsın gözün kesiyorsa. Kesmiyorsa ara polisi gelsin. Senin vatandaşlık ve insanlık görevin bu kadar sadece.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme