Şimdi Ara

Kafanızda elektro gitar hakkında sorular varsa hepsini cevaplayabilirim. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gogogo.

quote:

Orijinalden alıntı: quatrox

quote:

Orijinalden alıntı: kemalcamuz

Arkadaşlar uzun süredir gitarla uğraşırım hatta bu FORUM da çok konu açtım elekto gitar hakkında ve artık çoğu şeyi bildiğime inanıyorum.

Sorularınız varsa sap, manyetik, ağaç kalitesi, hangi marka ve model hangi tarza uygundur vs vs bana sorabilirsiniz.

Bütçe 500-700 tl mümkün olursa amfi+gitar tavsiyesi istiyorum.Ben daha hiç çalmadım kendim çalışacağım 1-2 yıl yetse bana olur.
    Cort x2 ve marshall amfi öneri geldi bide jackson js11 öneri geldi.Tarzım heavy metal,çok sert metal çalmak istemiyorum.Bide ben fall out boy-Centruis şarkısı var.Youtube da bi adam bu şarkıyı elektro gitarla cover yapmış linkide burda.Bu videodaki seslere yakn ses veren gitar heavy metale uygun olur mu?

https://www.youtube.com/watch?v=0jBaMKEaBQg

https://www.youtube.com/watch?v=tquC1Yg0Z_s

Daha çok 2. link gibi olması lazım.

Öncelikle tarzım Heavy metal demişsin ama sert tonlar istemiyorsun heavy sert türdür.
    Öneri olarak ben de senin gibi elektroya alışmak için Epiphone les paul special 2 aldım memnunum ondan alabilirsin cort x2 de iyidir ama jackson js11 uzak dur kalitesiz gitardır .
    Amfiyi ikinci el alabilirsin ses çıksın yeter zaten anlamazsın tonu öğrenince sağlam bişeyler alırsın 0 alıcam diyosan blackstar , line6 markalarına bakmanı tavsiye ederim

Her müzik türü yapabilirsin bu gitarla death metal hariç tel dizilimide iyi klavye de rahat ama sen ileri seviye al elektroyu bence 5 senelik birikim var ltd , bc rich gibi modellere de bak cort x2 başlangıç gitarı o kadar kötü değil ama piyasa da ezik kalıyor

• fender square bullet strat var hocam telleri ne kadarda değiştirmeliyim ve bakımı ne zamanda bir yaptırmalıyım veson olarak bakım derken ne olmalı yani
  • Kardeş birkaç gitar arasında kaldım bunlardan birini alacağım Rock/Metal tarzı çalmayı planlıyorum ve yeni başlıyorum ne önerirsin;
    -Cort CR250
    -Epiphone Les Paul Standard
    -Epiphone Les Paul Custom PRO
    -Epiphone Special II
    -Cort Z42
    -Jay Turser JT-220D

EDİT : Amfi olarakta Laney LX20R düşünüyorum kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EAteskaya -- 9 Haziran 2015; 3:36:26 >
  • askur kullanıcısına yanıt
    Telleri değiştirme süresi sana kalmış ben 2 haftada bir değiştiriyorum çünkü hem çok çalıyorum hem de ellerim çok terliyor.

Eyer az çalıyorsan ve ellerinin çok terleme gibi bir huyu yoksa max 1 buçuk 2 ayda bir değiştirmelisin.

Teller karardığı an değiştir önce bi sil alkollü bezle eyer pas geçmezse hemen değiştir çünkü paslanmış tellerle çalmak fretlere ve klavyeye zarar verir.

Bakıma gelirsek o da sana kalmış bir şey iyi bakarsan 6 ayda bir bakım yaptır.

Bakım gitarın sap ayarı, entonasyon ayarı, klavyeyi temizlemek, fretler çok aşındıysa düzelttirmek vs vs

Klavye bakımı gitarın klavyesine göre değişir maple da ayrı rosewood da ayrı ebony de ayrı bakımlar yapılır.
  • EAteskaya kullanıcısına yanıt
    Rock ve metal için epiphone les paul standardı şiddetle öneririm.

Bende bir kaç sene önce epiphone les paul standard almayı düşünüyordum çok araştırdım denedim ve gerçekten çok hoşuma gitti.

Neden almadın diye sorarsan gitar yerine önce bir amfi alıyim dedim gitar parasını iyi bir amfiye yatırdım çünkü zaten bir fender american deluxe stratım var.

Gitar teknikleri diye bir site var orda Epiphone les Paul Standardın tanıtımını yapıyorlar. Videonun altındada yorumlar falan var oraya bakmanı öneririm.

Ama gerçekten çok güzel gitar.
  • kace00 kullanıcısına yanıt
    İyi günler gitar bakımı hakkında çok şey biliyorum fakat hangi ürünün kullanılması gerektiğini bilmiyorum.
    Bazıları limon yağı diyor bazıları sakın kullanma bozar diyor açıkcası bende bilmiyorum. En iyisi internetten bir luthier bulup arayıp telefonda sormak olucaktır o sana güzel güzel anlatır.
  • çok sağol hocam bilgiler için
  • askur kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • Sağol dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende gibson lp studio var nerde guzel bi bakim yaptirabilirim

• Hocam ben 230 tl ye 2. el washburn elektro buldum. biraz akustik bilgim var 0 değilim. Sizce nasıl elektroya giriş için?
  • Dostum 4 yil once klasik gitar aldim kendim ugrastim ogrendim simdi baya caliyorum.Artik sarmiyo elektroya gecmek istiyorum.Yine kendim ogrenip calmaya calisicam oyle asiri sert agir sololar falan calmicam elektro sesi olsa yeter :) Baslangic icin onerebileceginiz 300 lira civari elektro var mi 2. Elde olur

• Gretsc g5441t deneme fırsatı buldunuz mu acaba,sap kalınlığı,klavye işçiliği nasıldır

• T&T sisters ve stagg S250 uygun fiyatli ama cok mu kotu gitarlar ?

• 400 tl bütçe var. 2.el piyasadan gitar amfi belki distorşın alacağım. metal müzik hedefimdir. ne önerirsin
  • İbanez rg370dx ile rg350dx arasında fark var mı?

• ----Les Paul Hakkında-----
    Selam arkadaşlar.Daha once gitar calmadim.Bu gitar cok onerildi ve tam bir f/p urunu oldugu soyleniyor.Youtube danda izledim gitar cok şık ve sesi tam istedigim gibi.Bu gitarda karar kıldım.500 tlye tanıdık bana ayarlayacak.Ama amfi lazım,bana en uygun ucuz ve hakkını veren f/p amfi oneri yaparmisiniz?

Bide izledigim bi videoda adam amfisiz caliyordu yanılmıyorsum.Öyleyse eger nasil oluyor biraz yardımcı olurmusunuz?

Not:Tarzım ortaya karisik.Death ve hard core metal disinda hemen hemen bir cok tur calacagim.En cok yumusak tonlu ve mumkun olursa iron maiden tarzi.

• Merhaba hocam. 500 lira civarı elektro gitar almayı düşünüyorum. Sizce bu gitar iyi midir yoksa başka öneriniz var mı ?

http://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/jackson-js11-dinky-tremolo-rw-gloss-black-158541696#product-detail
  • İyi günler hocam , yakın zamanda iyi fiyata ibanez rg3570z bulmuştum onu alacaktım ancak ben alamadan satılmış maalesef , ben de mecburen üzerine 1000 tl kadar bir para daha ekleyip 0 ını alacağım. Ancak bu fiyata değer mi emin değilim.

3500 TL bütçem var , şu an kafamdaki gitarlar :

İbanez RG 3570z ,
    Gibson Les Paul 60's Tribute (stokta yok ancak , ne zaman geleceği hakkında bilgim yok) -p90 manyetikli almayı düşünmüyorum alırsam humbucker manyetikli alırım.-
    Gibson Les Paul 70's Tribute (İstediğim renkte bulamadım bu gitardan da maalesef)

Tarzım genel olarak Rock'a dayalı metalle pek ilgilenmem. Örnek vermek gerekirse Led Zeppelin , Guns'n Roses , Pink Floyd , Deff Leppard , Queen , Quiet Riot , Black Sabbath ... vs vs.

Sizin bir öneriniz var mı , veya yukardaki gitarlardan hangisini önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quatrox

----Les Paul Hakkında-----
    Selam arkadaşlar.Daha once gitar calmadim.Bu gitar cok onerildi ve tam bir f/p urunu oldugu soyleniyor.Youtube danda izledim gitar cok şık ve sesi tam istedigim gibi.Bu gitarda karar kıldım.500 tlye tanıdık bana ayarlayacak.Ama amfi lazım,bana en uygun ucuz ve hakkını veren f/p amfi oneri yaparmisiniz?

Bide izledigim bi videoda adam amfisiz caliyordu yanılmıyorsum.Öyleyse eger nasil oluyor biraz yardımcı olurmusunuz?

Not:Tarzım ortaya karisik.Death ve hard core metal disinda hemen hemen bir cok tur calacagim.En cok yumusak tonlu ve mumkun olursa iron maiden tarzi.

Line6 spider 15w bir bakabilirsiniz hocam , fiyatına göre çok hoş bir amfidir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.