Şimdi Ara

Kafanızda elektro gitar hakkında sorular varsa hepsini cevaplayabilirim. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kemalcamuz

Arkadaşlar uzun süredir gitarla uğraşırım hatta bu FORUM da çok konu açtım elekto gitar hakkında ve artık çoğu şeyi bildiğime inanıyorum.

Sorularınız varsa sap, manyetik, ağaç kalitesi, hangi marka ve model hangi tarza uygundur vs vs bana sorabilirsiniz.

sap ayarı ne demek cort x6 gitar aldım sap ayarını yaptır dediler bana da yeniyim pek ayıkmadım :/ yaptırmasam ne olur ne kadar gider ortalama
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Kardeşim vallaha anlayamıyorum akord nasıl kaçıyor yani tam detaylı bi anlat :)

Akord kaçmıyor, ben akor düşürmek istiyorum. yani e a d g b e yerine atıyorum d# a# f# c# g# d# yapmak istiyorum. Ama akord yaparken nereden baktıysam adamlarınkinin aksine son ayarladığımda köprü kalkmış oluyor

Köprü havaya kalktığında arkadaki vidaları sıkman gerekiyor ama her seferinde gitarı akort etmen gerekiyor. Eğer köprü aşağı çökerse de gitarın arkasındaki kapağın altındaki vidaları gevşetiyosun. Zor değil ama uğraştırıcı ben ilk aldığımdan beri kendim yapıyorum. Önemli olan köprüyle gitarın paralel olması..

Edit: Şimdi farkettim de mayısta sormuşsunuz kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet54. -- 7 Ekim 2015; 19:52:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet54.

quote:

quote:

Akord kaçmıyor, ben akor düşürmek istiyorum. yani e a d g b e yerine atıyorum d# a# f# c# g# d# yapmak istiyorum. Ama akord yaparken nereden baktıysam adamlarınkinin aksine son ayarladığımda köprü kalkmış oluyor

Köprü havaya kalktığında arkadaki vidaları sıkman gerekiyor ama her seferinde gitarı akort etmen gerekiyor. Eğer köprü aşağı çökerse de gitarın arkasındaki kapağın altındaki vidaları gevşetiyosun. Zor değil ama uğraştırıcı ben ilk aldığımdan beri kendim yapıyorum. Önemli olan köprüyle gitarın paralel olması..

Yok hocam merak etme hala yapmiyorum, usengecligi ustumden atamadim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet54.

quote:

quote:

Yok hocam merak etme hala yapmiyorum, usengecligi ustumden atamadim

Hocam dediklerimi dene bi o zaman :)

• Merhabalar 700tl civarında elektro önerisine ihtiyacım var. Yeni başlama aşamasındayım.
    Biraz araştırmadan sonra birkaç marka model buldum bunların hangisi iyidir yada alternatifleri nelerdir.
    Kramer Pacer
    Epiphone Les Paul Special II
    Squier Bullet Strat RW
    Ibanez GRG140

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 8 Ekim 2015; 20:23:15 >
  • Hocam klasik gitardan elektro ya geçerken ne gibi zorluklarla karsilasirim zorlanirmiyim yada ? Tekrar kursa gitmem gerekirmi?

• Öncelikle merhaba. Gitara başlayalı fazla uzun zaman olmadı. Nota okumakta zorlanıyorum ve erkenden teorik bilgiye giriş yapıp soğumaktan çekiniyorum. Genelde şarkı çalışırken tablerden gidiyorum. Metronom kullanarak hızımı ayarlamak istiyorum ancak notanın ölçüleri kafamı karıştırıyor. Mesela birlik nota, ikilik nota ve her birinin bir vuruş süresi var. Bunları tablerde belirten işaretler var mı? Varsa kısaca değinebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim
  • Hocam merhaba elektro gitara başlamak istediğimi bilen bir yakınım squier bullet strat hediye etti. bunu satıp daha rahat edebileceğim bir gitar almak istiyorum çünkü şuan resmen sıfır. satıp ikinci el Ibanez GRG170DX alsam daha iyi olur mu? çalacağım müzik türünü bilmiyorum açıkcası daha doğrusu çok önemli değil sadece kendimi geliştirmek için daha rahat bir gitar almak istiyorum ona göre hangisi daha iyidir? stratla mı devam edeyim yoksa satıp ibanez mi alayım? teşekkürler
  • Şu ikisinin arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz ve neden ?

http://www.do-re.com.tr/epiphone-les-paul-special-ve-solid-body-ebony-elektro-gitar

http://www.do-re.com.tr/schecter-solo-ii-sgr-mat-siyah-elektro-gitar

• 1-Floyd Rose sadece akor kaçmasın diye mi kullanılır başka ne işe yarar?
    2-Ucuza efekt pedalı nasıl alabilirim
    3-Tony Iomminin tonu gibi gitar tonu nasıl elde ederim hangi pedalları kullanmam gerek?
  • Hocam cevaplamıyor musunuz artık???

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.