Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.409
Cevap
319
Favori
541.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağol dostum Royal su artırmayı daha önce araştırmıştım aklıma yatmıştı şimdi Puretron olana baktım o da kaliteli duruyor fakat ürünlerin açıklamaları çok karışık bir kataloğu vs yok o yüzden ürünleri çok çözemedim açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gothic_Romance G kullanıcısına yanıt
    b.değil tabi hiç anlamayan biri için çok karışık gelmesi gayet doğal :) bunda bakçağın şey filtreler ve dünyadaki statüleri bana göre puretronun o modeli daha üst seviyede özellikle alt set olarak dünyanın enleri bir numarası yani, set olarak,çetin bey videoda anlatmaya çalışmış altında izle bence..
  • Arkadaşlar hangi tatlandırıcı filtreden alayım

NSF Onaylı Pallas Tatlandırıcı

GittiGidiyor
    NSF Onaylı Pallas Tatlandırıcı - Su Arıtma Filtresi Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/nsf-onayli-pallas-tatlandirici-su-aritma-filtresi_pdp_441259227

Nsf onayli Purefer tatlandirici

www.hepsiburada.com
    Global Water Solutions Su Arıtma Cihazları İçin Tatlandırıcı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/global-water-solutions-su-aritma-cihazlari-icin-tatlandirici-p-HBV000004KJYA?magaza=Filtre%20D%C3%BCnyas%C4%B1

• TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    pallas alma hocam.senin eski tadlandırıcı ile aynı firmanın.yine aynı sorun olabılır o yuzden alma diyorum firma değiştirmen açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctnuyr

pallas alma hocam.senin eski tadlandırıcı ile aynı firmanın.yine aynı sorun olabılır o yuzden alma diyorum firma değiştirmen açısından
    Teşekkürler diğerini alayım o halde

puretronun t33 ünüde bakabilirsin için jacobi karbon var iyi kalitede n11 gg de olması lazım..bence g.w dan daha iyidir..tabi sen bilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Nisan 2020; 17:40:26 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hindistan cevizi degilmi bu farklimi. Ben tatlandırıcı degistiricem . Birde en son 5 li mineral filtre var . Değiştireceğim tatlandiriciyi yine mineralden oncesinemi takmak lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 26 Nisan 2020; 17:51:43 >
    Burdaki cetin beyin firmasinin urunu o gozun kapali alabilirsin ,acikcasi senin filtreleri cok gozum tutmadi ucuz piyasa mali geldi memnun degilsen ustundeki hepsini atip biocera + tatlandirici sekilde kullanirsin 10 numara olur,tatlandiriciyi en uste koyuyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Nisan 2020; 18:20:3 >
    Etrafımda su arıtma cihazı alan bir çok arkadaşımı yıllardır gözlemliyorum. Ciddi paralar vermelerine, bambaşka yerlerden bambaşka cihazlar almalarına rağmen neredeyse tamamında mide, bağırsak şikayetleri var. O yüzden cesaret edip alamadım su arıtma cihazı bir türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

Etrafımda su arıtma cihazı alan bir çok arkadaşımı yıllardır gözlemliyorum. Ciddi paralar vermelerine, bambaşka yerlerden bambaşka cihazlar almalarına rağmen neredeyse tamamında mide, bağırsak şikayetleri var. O yüzden cesaret edip alamadım su arıtma cihazı bir türlü.
    acık sistemi 5 yıl kullandım filtrelerini hep kendim değiştiriyordum . membran hariç diğerleri hangisi denk gelirse alıyordum pahalı olmayacak şekilde hiçbir zaman oyle şikayetlerim olmadı. ama bu kapalı sistemi aldıkdan sonra artık sistem yada filtre kaynaklı bu sorunumuz ailecek var . gastroenkolojide sorunumuzu çözemedi filtrelerin değişim zamanları ve genel durumu kontrol altında tutulursa genelde boyle sorun yapmaz ama bizdeki şuan ki sorun farklı iki sıfır cihazdada aynı yaptı bende filtreler tamamen aynı olduğu için denemek istiyorum yinede sonuç alamazsam cihazı artık iade etmeye çalışıcam tekrar alırsamda açık kasa cihaz alırım ama elbette sürekli boyle bir sorunum olsaydı arıtmayı kaldırır atardım çünkü mide ve bağırsak sorunları şakaya gelmez bağışıklık sistemi bağırsaklarla alakalı çünkü.

not. eski açık sistem cihazımda bir defasında filtreleri değiştirmiştim sonrasında suyu içinde gegirme yapıyor ve resmen mideden kötü koku geliyordu. ondanmı bundanmı derken tatlandırıcı filtreyi söküp bir kokladım aman allahım aşırı derecede kötü koku vardı değiştirdim sorunum direk gitmişti. içinde artık ya küf ya çürük hindistan cevizi vardı bu sorunu yapmıştı . not olsun diye ekledim bir gün birisi googlede arama yaparsa faydalanabilir .

Bu filtreleri ve cihazları çok iyi bildiğimiz büyük firmalar üretmedikçe, bize ksağlığa zararı olmadığını kanıtlamadıkça galiba uzak duracağım bu cihazlardan. Plastikten uzak duralım derken kimbilir nelere maruz kalıyor insanlar. Bir yıl, hatta 6 ay pisliği filtreyen cihazların değiştirilmeden kalması için inanılmaz uzun bir süre. Yanlış bir şey kullansak kim bilir hangi organların ömrünü kısaltırız veya hangi hastalıklara zemin sağlarız bilemiyorum.

Biraz önce ne yazıkki şöyle bir makaleye denk geldim.
    Bisleri International
    Detrimental Health Effects of RO Water | Bisleri International
    https://www.bisleri.com/detrimental-health-effects-ro-water

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macsimust -- 26 Nisan 2020; 20:22:58 >

• Sanırım haklısınız. Sizin attığınız makaleyi ve bir önceki arkadaşın başından geçenleri okuyunca almaktan vazgeçeceğim gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Gothic_Romance

Sanırım haklısınız. Sizin attığınız makaleyi ve bir önceki arkadaşın başından geçenleri okuyunca almaktan vazgeçeceğim gibi
    orda düşük ph bazlı asidik sudan bahsetmiş mineralsiz su yapıyor anlamında biz ph 9 minaralli su elde ediyoruz zaten klasik ro saf su dezavantajlarını yazmış orda ciklet gibi, bende bir ara oyledim ama amcamlar 10+ senedir kulllanıyordu hiç bir problemleri veya şikayetleride yoktu, artık amele gibi su taşımaktan yıldım aldım 2 sene once ıncığına kadar inceleyerek iykide almışım diyorum..kaliteli filtre komibleri tercih edersiniz bir sorun çıkmaz elbette asidik su içerseniz mideye dezavantajları olabilir yada düzenli bakımını yaptırmazsanız bakteri üreyebilir her gülünde ilgilenmezseniz bir dikeni var tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Nisan 2020; 21:1:44 >
  • macsimust kullanıcısına yanıt
    Hocam her cihazda olduğu gibi su arıtma cihazlarıda kalite kalite değişmektedir.
    Mesela arçelikte şu anda su arıtma işinde ama bakımını düzenli yapmassanız yine problem çıkaracaktır,kaldiki arçelik bile üretici değil montajcıdır şu anda.
    Her defasında vurgulayarak söylüyorum nsf sertifikasını almış orjinal ürünler kullanıp gerekli bakımlarıda aksatmdn yaptırırsak ters osmos sistem şu anda en güvenilir içme suyudur.
    Ters osmos sisteme karşı çıkan firmalar var bunların başını amway(espring ve damacana firmaları çekiyor)çünkü dünyada gerçek anlamda pazar payı katlanarak gidiyor,mineral konusunda ise 2-3 firmanın FDA onayını alarak ürettiği filtreler mevcut suya gerekli mineralleri tekrar kazandırıyor kimsayal bir uygulama olmadan hemde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • macsimust kullanıcısına yanıt
    Daha yeni arıtma cihazı almış biri olarak pek memnun değilim suyun tadı bir değişik geliyor ayrıca su da tortular var..ki bioceraya kadar en iyi filtreler takılı sistemde..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ctnuyr kullanıcısına yanıt
    İyi de amway espring sistemi atıksız su üretiyor,yani pekte haksız değiller gibi ters osmosa karşı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır metal ve kimyasal arıtamıyor amway.karbon filtre ve uv var sadece.tadından memnun olmayan da oldukça fazla

• Biocera filtrenin kendine gelmesi ve diğer diltrelerinde tam oturma süresi 10-15 günü buluyor.suda beyazlama ve hava kabarcıklarıda olabılıyor.

Bıoceradan kaynaklı suda bir sertlikte oluyor tabi ama içilemıyecrk kadar kötü veya koku veya farklı bir tad varsa suda filtreleme yapmıyorda olabılır cihaz.eğer cihazı 15-20 gundur kullanıyosanız bu şıkayetlerde sürekli varsa aldığınız yerle görüşün hocam.

Bunun dışında erıklı su ile başka su markasının tadında bıle değişiklik olabılıyor,belki ondanda bır tad farkı yaşıyorsunuzdur.

• Hocam kim bilir ne içiyorsunuz farkında olmadan. Sonuçta vücuda giriyor o su. Kusursuz bir kimyasal analiz olmadan içemem ben o suyu. Bir de ingilizce araştırırsanız RO sisteminin ciddi zararları olduğunu bulursunuz. Yabancı madde diyip geçmeyelim. Sonuçta insanı bir hap da öldürebiliyor. Suda yabancı madde inanılmaz tehlikeli bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bella Ciao

Daha yeni arıtma cihazı almış biri olarak pek memnun değilim suyun tadı bir değişik geliyor ayrıca su da tortular var..ki bioceraya kadar en iyi filtreler takılı sistemde..
    hangi firmadan aldınız iş sadece biocerayla bitmiyorki al setin bile kalitesinde suyun tadına etkisi var....tortular siyah renktemi boyle beyaz baloncuk şeklindemi? filtreler ilk 7-10 gün özellikle biocera fazla oksijen basıyor ilk günler suyun acıımtrak gelmesi gayet doğal herkes yaşıyor zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Nisan 2020; 21:16:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.