Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (421. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fsemihh , fsemihh Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
8.409
Cevap
319
Favori
541.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ya filtreler yüzündendir ya tank basıncı düsüktür. Filtrelerin hepsini değiştirdikten sonra sorun devam ederse muhtemelen tank ile ilgilidir..

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Hocam detaylı bilgiler için çok teşekkürler, ilettiğiniz markaları inceleyeceğim. Artı olarak kulaktan dolma/eski komşulardan mutfağı su bastı vs. duyduklarımız oluyordu. Muhtemelen çok az rastlanan bir durumdur ancak, montajda veya cihazda bu duruma karşı dikkat etmemiz gereken noktalar var mıdır?
  • buura7 kullanıcısına yanıt

Mümkün olabilir, basınç yüzünden dirsekler patlayabiliyor, patlamaz dedikleri marka dirsekler de patlamış, geçenlerde ilgili postu atmıştım. Fakat söylediğiniz gibi nadir durumdur ama bu son derece normal çünkü arıtma basınçla çalışan bir cihaz. Burada da sürekli parça değiştirmenin önemi ortaya çıkıyor zaten. Arıtma da değişmeyecek tek parça kasadır, brakettir, onun dışında her parça bir süre sonra yenilenir. Ben alayım 10 sene kullanayım, böyle bir şey yok. Keşke olsa ama ya filtreden zehirlenirsiniz, ya dirsekler patlar, ya tank leş gibi kokar, ya parçalar bozulur...

Arıtma kaçak dedektörleri var, onlardan alınıp kullanılabilir.

Fakat pompali cihaz bu riski azaltır ve koruma da sağlar çünkü girişe basınç düşürücü taktığınızda, ön filtreler sadece 3 ya da 5 bar basınçla çalışır, membran kabına basıncı pompa sağlamış olur ve basınçtan patlama ihtimali olan dirsek ve filtre sayısı da doğal olarak düşmüş olur.

Bu forumun yavaşlaması ve hata vermesi beni bitirdi. 502 Bad Gateway falan diyor. Millet milyar kullanıcılı sosyal medya sitesi kurmuş, çalıştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Kasım 2024; 9:19:44 >

• Merhaba,

10-12k arası bütçem var. Üst düzey ya da ona yakın cihaz bakıyorum. Pompalı ne önerirsiniz?

• Analyzer A kullanıcısına yanıt
    merhaba

https://puretronwater.com/urun/goldline-ro-su-aritma-cihazi/

https://puretronwater.com/urun/x-master-pompali-alkali-su-aritma-cihazi/

bu iki cihazı inceleyebilirsiniz,her ikiside üst segment cihazlardır

kredi kartı tek çekimde %10
    havale eft ödemesinde %15
    forum indirimi uygulanıyor

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Hocam yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Pompalı evorayı sepete ekledim. Bir isteğim daha olacaktı, satıcının profilinden bu ürünün yanında almam gereken parçalar var mı? şunu da al lazım olur dediğiniz, satıcı ürünü %90 kurulu gönderiyoruz sadece su bağlantısı ve musluğu takacaksınız yazmış. Biraz montaj videosu izledim basit duruyor gibi, suyu bataryanın su girişinden alacağım kombi var sıcak soğuk çevirince açılan batarya tipinden, araya parça lazım sanırım ekstra uzatma borusu da lazım olur mu acaba

• darkoteam D kullanıcısına yanıt

Kombinin soğuk girişi 1 / 2 inç olabilir. Biz burada kombi kullanmıyoruz, klima kullanıyoruz ama Ankara'dan hatırladığım kadarıyla 1 / 2 inç giriş olması lazım. Eğer 1 / 2 inç ise hat alma vanası 1 / 2 inç olmalı. Yani burada kombi olmadığı için, bu biraz spesifik soru olmuş hocam o yüzden siz satıcıyla iletişime geçin, ona kombi soğuk su girişinden hat alacağım şeklinde iletin, o boyuta uygun vana göndersin. 

Çünkü genel olarak vanalar 1 / 2 olsa da ve hat almak istediğiniz o kombiye giden borunun da 1 / 2 inç olması çok muhtemel olsa da, arıtma cihazları için farklı çaplarda hat alma vanaları da vardır yanlış vana göndermesin sorun yaşamayın. 

Fakat sizin ihtiyacınız olan vana 1 / 2 inç hat alma vanasıdır mutlaka meslea 3 / 4 gibi adaptörler var onlar çamaşır makinesi muslukları gibi büyük çaplı musluklar icindir

Bir de basınç düşürücü alın tabii eğer göndermiyorsa..

Ek hortum gerekir mi konusunda, o arıtma cihazını koyacağınız yerden, hattı aldığınız yerin mesafesine göre değişir tabii ki. Ben olsam 10 metre ek hortum satın alırdım. Hatta almışken 20 metre alın. 

Şimdi 20 metre hortuma ne gerek var yahu diyebilirsiniz ama benim 5 senelik arıtma cihazımdaki hortumların içlerine bile balçık gibi çamur sıvanmıştı. Cihazda ne kadar hortum varsa hepsini yenileriyle değiştirdim. Yani hortum lazım olur. Almışken alın 20 metre bir yerde bulunsun. Metresi 15 lira mı ne.. Arıtma parçalarına sürekli zam geliyor. Dolara endeksli. Dolar arttıkça tüm parçalar artıyor. Birkaç senede bir hortumları yenileyin. Tankı yenileyin.. Kimyasal ile dezenfekte etmeye uğraşmayın bence değiştirin kafanız rahat olsun.. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Kasım 2024; 20:16:52 >

• 
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.