Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (441. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Chaox , Chaox Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.804
Cevap
332
Favori
565.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba, konuyu biraz inceledim ancak çok uzun ve çok fazla detay olması yardım alma ihtiyacı meydana getirdi. Sanırım bu konuda üstad @ctnuyr kendisinin de görüşlerini almak isterim.

Arkadaşlar bir süredir su konusu üzerine araştırma yapıyorum. Damacana suların sıkıntılı olduğunu varsayıyorum genel itibariyle. Arıtma için de şöyle, daha önce kullandım ancak cahilce kullandım. Sadece halihazırdaki filtreleri değiştirip devam ediyordum.

Araştırdıkça bu konuda çok fazla cihaz vs. Olduğunu gördüm. İyonize su cihazları da buna dahil. O cihazlar ile ilgili de kullanıcı yorumu aldım. Fazla komplike olduğunu, ön hazırlık süresi vs. Olduğunu ve hem cihazların hem de filtrelerinin uçuk fiyatlı olduğunu öğrendim.

Hal bu iken yeni arayışlara düştüm. Bir arkadaşım ters osmoz cihazı şu şekilde kullandığını söyledi:
    Kendine bir adet cam damacana edinmiş. Suyu arıtıyor ve cam damacanaya bir miktar kaya tuzundan elde ettiği sole ( tuza doymuş su) ve ingiliz karbonatı ekliyor. Kendisi suyu canlandırma adına çok denemelerde bulunmuş. Çıra denemiş, çömlekte suyu bekletmeyi denemiş ancak birinde su acılaşmış. Diğerinde su çömleğin dışına sızmış. Hikaye uzun.

Ben de şöyle bir fikir ile yola çıkmıştım ki konuya rastlayınca yıllardır aktif olmayan hesabımın şifresini yeniledim :)

Diyordum ki madem su arıtma suyu saflaştırıyor, ben de bir test cihazı ya da kiti edineyim. Bir tane premium kalite su alayım. Arıtmadan aldığım suyu da analiz sonuçlarına göre bu suya mümkün olduğunca yaklaştırmaya çalışayım. Fikir buydu ancak konuyu incelediğimde benim arıtmalae konusunda eksik bilgi sahibi olduğum ortaya çıktı.
    Neyse gelelim sadede...

Şimdi güzel bir filtre sistemiyle içilebilir bir su elde edebileceğimi düşünüyorum ancak o kadar çok filtre çeşidi markası mikronu osu busu var ki bir araya getirmek, nereden temin edeceğini bilmemek işi zorlaştırıyor.

Önceden kullanmış olduğum conax marka açık kasa bir cihazım var. Bu cihazı değerlendirme imkanım olur mu?

İçme suyu olarak günde 10lt fazlasıyla yetecektir. Bunu da göz önünde bulundurarak nasıl bir filtre sistemi önerirsiniz?

Mümkün olduğunca suyu ziyan etmemek istiyorum. İstanbulda ikamet ediyorum, gelen şebeke basıncı gayet yüksek bulunduğum mevkiide. Hatta bazen tesisatı patlatıyor.
    Uzun oldu ancak derdimi anlatmaya çalıştım. Kıymetli görüşlerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Chaox kullanıcısına yanıt

merhaba hocam filtrelerle ilgi bir karmaşıklık var anladığım kadarıyla.inline sistemlerde OMNİPURE marka iyi filtre grubunda bulunur ama fiyat olarakda o performansı sağlayıp sağlamadığı tartışılır,

tayvan menşeili CCK ve SWUN CHYUAN / PUREFER markalarıise fiyat performans ürünüdür.sedidemnt ve karbon filtreleri içiniz rahat şekilde kullanabilirsiniz.alkali filtrede yine OMNİPURE 2551 modelini öneirirm magnezyum ve kalsit 1/2 oranında bulunur corosex bir filtredir.salınımı orantılıdır.tadı etkilemez.

membranda ise filmtec yine en güvenilir tercih oluyor .vontronda nsf belgesine sahip ama filmtec performansı göstermiyor.

filtreler dişinda kalan plastik aksamda swun chyuan / cck ürünlerini kullanıyoruz üst segment ürünlerdir.

tankda pae marka önerim olur

açık veya kapalı sistem tercihinizde aşağıdaki linkten cihaz tasarlayabilirsiniz.

https://puretronwater.com/urun/kendi-su-aritma-cihazini-kendin-tasarla//

foruma özel %10 indirim kuponu gönderimi sağlayabiliyorum,ödeme havale / eft şeklinde olursada ekstra olarak %5 lik bir indirim daha sağlanıyor.

aklınıza takılan bir sorunuz varsa whatsapp hattım,0530 308 68 66 yazabilir/ arayabilirsiniz hocam.

• ctnuyr kullanıcısına yanıt

Hocam yanıtınız için teşekkür ederim.

Netleştiremediğim birkaç soru var. Cihazı tank olmadan kullanmak, ihtiyaç olmaması halinde su giriş vanasından kapatmak mümkün mü?

Filtre sayısı cihazdan cihaza vs. Değişiyor. İdeal filtre sayısı nedir? Alkali filtre olmazsa olmaz mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.