Şimdi Ara

Kalorifer tesisatının basıncı sıfırlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ariston genus yuğuşmasız kombim var. 4 senedir sorunsuz kullanıyordum.
    Sorunsuz derken aslında arada sırada bir basınç düşmesi oluyordu. Acaba bir yerlerde kaçak mı var diye şüpheleniyordum.
    ama bunca zaman öyle bir kaçak bir yerden kendini gösterirdi diye düşünüyorum.

Ancak dün gece sular kesilmiş, üstüne bir de apartmanın deposu boşmuş. Çeşmelerdeki bütün su geri inmiş. Üstüne bir de tesisattaki basınç sıfır olmuş, kombi de doğal olarak çalışmayı durdurmuş.

kalorifer tesisatı ile şebek suyunun tek ilişkisinin su takviyesi esnasında olduğunu düşünürdüm. Şu an aklım çok karıştı. Kombim bozuk mu acaba yoksa tesisatta bir şekilde bir yanlışlık mı var? yani sular kesilip ters basınç oluşması durumunda sizce peteklerdeki basıncın sıfırlanmasına ne neden olabilir ?

Teşekkürler...

• arkadaşlar bi uzman çıkmadı heralde bunu okuyacak, Uzman Aranıyor!
  • Peteklerdeki su ile şebeke suyu bir mi ? Ben böyle olduğunu bilmiyordum. Yani mutlaka sular kesilse bile petekteki suların geri gitmemesi lazım diye düşünüyorum.
  • dostum kimse cevap vermemiş ben sana anlatayım.

bu durum normal çünki sular kesildiğinde sen veya evdeki aile halkından birisi evin herhangi bir musluğundan sıcaksu kısmını açmış.

nurmalde kombinin şebeke suyu girişini kapatıp, herhangi bir musluğun sıcak su kısmını açarsanız kombinin basıncının düştüğünü ve basınç sıfıra geldiğinde musluktaki suyunda kesildiğini göreceksiniz. hatta kombiye fazla basınç basarsanız bu yolla basıncıda düşürebilirsiniz. uzun lafın kısası kombin masum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombinin basıncı çok yükseldi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.