Şimdi Ara

Kan,damar göremiyorum ama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mühendislikte dediğinin olması için kıvrak zekan ve dilin olması gerek.100 mühendisten 1 tanesi dediğini başarabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denicem

• Zencidany_13 Z kullanıcısına yanıt
    100 den 1'i mi?İTÜ,ODTÜ,Boğaziçi,Yıldız,Bilkent gibi ünilerin mühendisliklerine git.İyi bir iş bulursun.
  • havası olur sonunda doktor olucam diye girersen okulu bırakabilirsin ha çok istiyosan eğer git alışabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuhammedAlparslan

Ulan bizim memlekette okumamış yada orta seviye okumuş bir öğretmen,memur hep tıp ister.Bunun sebepleri var.Unvanından dolayı,havası da var.Anne baba hava atacak.
    Parası öyle fazla değil bence.İlk 15-14 e giren bir mf 4 öğrencisi mühendislikte kat kat fazla para kazanabilir.Okumuş,bilgi seviyesi yüksek olan adam çocuğu iyi bir mühendisliği tutuyorsa direk mühendisliğe yollar.Tıp ne ya.6 sene okuyacaksın.O kadar çabalayacaksın.TUS a girsen 8 seneye çıkacak.Çalış babam çalış.Mühendislik 4 sene.İngilizce bildikten sonra iş elinde.

Pratisyen hekim maaşlarından haberin yok herhalde. İnternette okuduğun 3500 lira devletin net verdiği para. Dönerlerle nöbetlerle uçuyor bu para. Tam gun yasasıyla 6000'e kadar yolları var. Şimdi söyle bana hangi mühendis 4 yılın sonunda bu kadar para alabiliyor? Ne kadarının iş garantisi var? Doktorluğun gerçekten bir havası var. Kızlar arasında genel bir tabir bile var. Ne doktorlar istedi de varmadım... Daha yıllarca popülaritesi bitmeyecek bir meslek hekimlik. Ayrıca en kötü tıp devlette 15k'da kapatıyor. Mühendis? Çok iyi bir yerde mühendislik okumadıktan ve kendini geliştirmedikten sonra bir anlamı yok mühendisliğin. Çok fazla mühendis var ülkede. Ama çok fazla doktor açığı var. Yurtdışından doktor ithal ediyoruz. Daha yıllarca doktor açığı devam edecektir. Git hastanelere. Doktor bulamıyorsun doktor. Acil servislerde sıra bekliyorsun resmen. Bir greve gidiyor hekimler. Hooop maaşlara nöbet ücretlerine zam. Tam gün yasası yürürlüğe girdiğinde de devlet tepki çekmemek nöbet ücretlerine %50 zam yapmıştı.

• Ben de böyleydim 2yıl geçti bi şekilde hala korkularım yok değil. İğnenin o deriden giriş anı garip bi şekilde halen korkuturken rahatlıkla bi ameliyat izleyebiliyorum. Tıpa girmeden önce hastane bile korkutucu geliyordu. Çünkü hastaneye sadece hasta olduğumda gidiyordum yani hastane diyince hastalık geliyordu aklıma zamanla hastaneye gerek ders gerek yemekhanesi için kullanınca artık zihnindeki bazı şeyler değişiyor. Halen hasta olup doktora gitmekten iğne vurulmaktan korkuyorum. Hastaneyi bir meslek icraa etmek için kullanmak ile hasta olduğunda gitmek birbirinden ayrılıyor zamanla. 1.si korkutmazken 2.si korkutuyor. Bende durum böyle sende nasıl olur bilmiyorum. Kız mısın erkek misin? Erkeklerin çok zorlandığını görmedim. Bi de bakıyosun diğerleri korkmuyor onlar rahat sana da bi güven geliyor. Merak ettiğin olursa cevaplamaya çalışırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Zencidany_13

Korkularım var da kime sorsam alışırsın diyor,teşekkür ederim.

insan isterse yapamayacağı şey yok merak etme.
  • korkuların bir cana mal olabilir.
  • Tevfik0 T kullanıcısına yanıt
    Bugün doktor abilerimden birkaç tanesini gezdim hepsi senin gibi güven verdiler çok sağol

• +1

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.