Şimdi Ara

Karikatüre başlamak, iyi bir karikatürist olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepimiz iyi biliyoruz hayallerimiz vardır, benim de hayalim alanında iyi bir karikatürist olmak ve bu konuda kendisini geliştirebilmek. Öncelikle bu yola çıkmaya karar verdim, ünlü çizgiromanları takip ediyorum ve uzun süredir karikatüre başlamayı düşünüyorum. Bu konuda araştırmalarıma sürekli devam ediyorum bir de sizlerden yorumlar almak istedim. Aşağıda merak ettiğim sorular bulunuyor 5 dakikanızı ayırarak okuyup beni bilgilendirirseniz kendi adıma çok teşekkür ederim. Şimdiden teşekkürleriniz olsun.

I. İyi bir karikatürist olmak için nasıl bir başlangıç yapılmalı?
    II. Bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim?
    III.İyi çizmek doğuştan gelen bir durum mudur, yoksa geliştirilir bir durum mu? ( eskiden bakarak gayet iyi çiziyordum sonradan bir anlık heves deyip bıraktığım için şu an pek çizemiyorum fakat geliştirmek istiyorum başlayarak)
    IV. Ve karikatür hakkında diğer herşey bildikleriniz tanıdıklarınız olur, yada araştırmışsınızdır toparlayarak şöyle diyelim iyi bir karikatürist olmak için ne yapmamız gerekir? İlk olarak resim kursuna mı gidilmeli, yada karikatüre başlamak hakkında diğer tüm detayları bana anlatabilir misiniz?

Not düşelim; lütfen bu konuda hakkında gerçekten iyi bilgiye sahipseniz yada beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Fazla zamanınızı almadan bu bilgilere erişmek, ve doğru yolda emin adımlarla ilerlemek istiyorum hedefim iyi bir karikatürist olmak ve iyi bir dergide çalışmak. Çok istediğim için, eğer bu mesajı okursanız bana en uygun yorumları yapmanızı istiyorum.

• Güzel sanatlar okuluna gidebilirsin ama şimdiden söylemesi para lazım eğitim için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süredir mizah dergileri alır okurum. Onlar hakkinda araştırma yaparim. Son zamanlarda da cizgi romanlara sardim. Sunu söyleyebilirim, resim kursu ile karikatur cizmekolmaz. Turkiiyenin en buyuk karikaturculerinden biri soyle bisey demisti. Bu mimarsinan da okuyormus ayni zamanda da mizah dergisi cikartiyormus.hocalari kizimis karikatur yuzunden resim yetenegin bozuldu diye.
    Neyse. Son zamanlarda soylenenlere gorede resim bir yetenek degil.yani bunun ustune giderek bunu gelistirebilirsin. Dogustan gelen bisey degil.
    Karikatür ayri bisey ama. Adamlar cin ali cizerek dunyaca meşhur olabiliyor. Karikaturde onemli olan yaraticilik, dusunce, espiri kalitesi.
    Bence yilma. Mizah dergileri al. Onlar gibi cizmeye calis onlarin hayatina bak nerelerden gelmisler neler yapmislar.

• Soyle bir sey paylasmislar.
    http://forum.shiftdelete.net/photoshop-ve-grafik-tasarimi/186474-karikatur-dersleri.html

Bir bak. Cizmeye calis. Zaten yogunluklu olarak cizim degil yaraticilik espiri onemli

• Öncelikle resim kursuna gitmesidir doğru olan.Çünkü çizim yapmanın temelini sistemini öğrenip,önce birşeyin doğrusunu çizmeyi bilmesi gerekmektedir.Daha sonra karikaturize edebilir,istediği gibi resmi kurgulayabilir.Çizim kursunda mekan,figur,obje vs nasıl çizili öğrendikten sonra istediği yaratıcılığı kullanarak karikatür çizebilir.Mimarsinanda okuyan arkadaşa karikatur çizdiği için kızmış olabilirler ancak Mimar sinan üniv.i kazanmak için çizim kursuna gidip profesyonel çizimi öğrenmek şart,yani o arkadaş zaten iyi çizim yapabiliyormuş.Sizde ister okulda ister kursta bu işin temelini öğrenip öyle başlamalısınız.Hatta üniversitelerin animasyon bölümü de var artık.Profesyonel olmak için eğitim şart ancak amatör kalacaksanız dergilerden çalışarakta idare edebilirsiniz.Başarılar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.