Şimdi Ara

Kasa çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2007 MODEL TOPLAMA BİLGİSAYARIM
    1 yıldır Kasa çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor.3,5,10 kez reset veya açıp kapattından sonra belki geliyor.
    P5B-MX ANAKARTLI
    1.60 GHz
    2GB RAM

aşşağıdakileri yaptım yine olmadı
    monitör değişti
    vga-dvı kablolar değişti.
    yazılımı xp-win7 değişti
    hardisk değişti.
    ekran kartın çıkartıp mainbord çıkışı ekran kullandım olmadı.
    2 ADET OLAN 1GB RAMLERİ tek tek diğer slotlarada taktım olmadı.
    ekran kartı ve ram slotlarını temizledim.hava üfleyen süpürgeyle kasayı komplede temizledim.
    hardisk data kabolusu değişti.
    hardiskin powerden gelen güç kaplosunu başka çıkışa taktım olmadı.
    cd power ve data kaplosunu hardiske taktım olmadı

yardımınızı bekliyorum

• Tek ram ile deneyebilir misin?Ramin oturduğundan emin ol.
  • Power denedin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saydıkların arasında bir tek işlemciyi kontrol etmemişsin muhtemelen bilgisayarın da işlemci sıcaklıgı ile ilgili problem var eger bipp sesi gelmiyor işlemci fanını Termal Macun ile temizlersen muhtemelen goruntu gelir gelmez ise ramlarin cortlamış olabilir.
  • Aynı sorun 6 aydır bende de var. Bende bunları denedim ve olmadı. Büyük ihtimal Power'da sorun var ve power alacağım.

Stajda PC tamir ettigimizde goruntu gelmeyenlerin bir kaçı powerdan da kaynaklanıyor.

• Arkadaşlar 2008 den kalma LGA anakartım var. Pc konusunda büyük oranda ustayım yılların tecrübesi ile. Anakartı normal çalışırken bir gün start aldığı halde görüntü gelmeyen işyeri pc sinden sökmüştüm. Ozamanlar bu işte daha profesyonel olduğum için olayı hızlıca çözmüştüm. Önce grafik kartı denemiştim olmamıştı. Sonra remi denemedim bile çünkü uyarı sesi yoktu. Direkt fanı söküp işlemciyi deneyecektim yedek işlemci getirdim. Söktün baktım anakart lga pinleri yamulmuş. Düzelttim olmadı bende anakartı değiştirip aynı işlemci ile kullanmıştım. Kesin bu demiyorum ama bi işlemciyi söküp pinlere bakın. Sağlamsa bi LGA işlemci bulup deneyin.

Ama hepsinden önce biosu deneyin. Yazmamışsınız ama bios göçmüş olabilir yada sıfırlanması gerekebilir. Bios pili yanındaki jumperi brleştirip bikaç kez düğmeye basın. Olmadı bios pilini çıkarıp takın. Bir O/C durumu varsa ondan dolayıda görüntü vermeyebilir. Eğer bios göçmüşse zaten ya yeniden yazılmalı yada anakart değişmeli.

Kolay gelsin.

Bukadar bilgiye rağmen halen benimde çözemediğim sorunlar var tabi :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar ilginize teşekkür edrim.

RAM leri tek tek denedim.
    power değişmedim.
    işlemcide hiç bir işlem yapmadım.
    bios güncellmesini bilmediğim için bir şey yapmadım.

artık sırayla bunları deneyeceğim.
    sorun devam ediyor.
  • PSU değiştir olmazsa direkt anakart ve işlemci çok eski zaten, yenileme vakti.
  • Fare ıle klavye çalışıyor mu ?
    Bilgisayar açılırken bip sesi geliyor mu
    Benimde dün aynı sorunum vardi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar rahatsız olduğum için değerli cevaplarınıza hemen cevap veremiyorum.
    geç cevap verdiğim için ilgilenmiyor anlamına gelmesiin.

ekrana görüntü gelmediği zaman açılırken bip sesi gelmiyor.
    görüntü olmadığından mause ve klavyenin çalıştığını göremiyorum

normal açılırken bip sesi geliyor.
  • değişik bi yorum olarak ; psu güç kablosunu yada ekran güç kablosunu değiştirmeyi denermisiniz.
  • ekran kartını tam takılı olduğunu kontrol ediniz + kabloların sağlam olduğunu doğrulayın + powerdan anakarta gelen kabloları kontrol ediniz
  • Hocam başka bir ekran kartı varsa elinde yada deneyebilecegin bir ekran kartı bulabilirsen pci mı agp mi one gore denemelisiniz ekran kartı slotunu temizlemissiniz ama ekran kartı sorunlu olma ihtimali var ekrana görüntü gelmemesinin birden fazla nedeni olabilir zaten bazı yöntemleri denemissiniz birde farklı bir ekran kartı ile deneyin geçtiğimiz günlerde bu soruna benzer bir pc geçti elime denemedigim yöntem kalmadı ekran kartı nı değiştirdik sorun düzeldi start düğmesine basıldığında açılmıyor ard arda 3 5 kez basarak yada restart yapınca aciliyordu ekrana görüntü geliyordu ekran kartı biosunun sorunlu olduğunu öğrendik ekran kartını bir dene

• Kardes eger her seyini yaptiysan ugrasma ekran kartin yanmistir aynisi bsima geldi bi kc gun ygrastim simdi ise ekran kartsiz bilgisyar kullanuyirum :)

• karasu1 K kullanıcısına yanıt
    Hocam eger kasa acilirsa biosu guncelle ha yok biosun guncel ise sorunun Ana kart veri yollarinda catlaklik var zamanla ana kart cok isinip pcyi kapattiginda sogudugundan catliyor buda ana kartin adi olmasindan kaynaklaniyor. bunun cozumu frinlamayla %70 goruntu alirsin fakat bu seni fazla ileriye goturmez senin yapacagin tek is var oda ana karti degistir firinlama isi biraz zor ve risklidir devreleri misirpatlagi gibi patlatabilirsin yada yeteri sicakligi veremeyim sonucun yine husran olabilir
  • elimde deniye bileceğim kart yok.
    yenisini alma gerekecek sanırım.
    ilginiz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.