Şimdi Ara

#Kasa Modifikasyon Günlüğüm# [08.02.2014]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu konuda kasama yaptığım değişikleri paylaşacağım. Eskiden bir konu açmıştım; tabi yalan oldu. ''Yaparımlar, yapacağımlar'' ile geçti gitti. Konu budur;
    http://forum.donanimhaber.com/m_75333991/f_//tm.htm#75333991

Kasamın modelini bilmiyorum, sadece Cooler Master olduğunu biliyorum. Kasam için sistem kurulu halde budur;

Kasa özellikle mat siyah, araya sarı atıştırılmış olacak. Sade olmasını istiyorum, olabildiğince düz yapacağım. Üstüne Apple, SteelSeries, AMD, nVidia gibi markaların beyaz gölge haldeki logolarını yapıştıracağım. Sprey boyayı ilk kez kullanacağım için akıtabilirim vs. düzelecektir onlar. 2-3 kat boyadan sonra mat vernik atacağım 1-2 kat. Sağlam ve temiz bir iş yapmak niyetindeyim. İlla ki sorunlar baş gösterecektir.

Kullanacağım boyalar şunlardır;

Her neyse, önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum.

[25.01.2014]

İlk önce kasayı güzelcene soydum ve temizledim. Sistemi masamın üstüne uzay montaj şeklinde kurdum. Bir süre öyle kullanacağım.

Kasanın önündeki plastik yeri siyaha boyadım. Gayet güzel oldu, ilk sprey boya denemem olduğu için bir kaç yeri akıttım. Akan yerlerin kurumasını bekledikten sonra hafifçe zımparalayıp yine boya attım. Temiz bir iş gibi oldu. Vernik nalbura Pazartesi gelecekmiş. O zaman alacağım vernik.

Değişiklik olması ve nasıl olduğunu merak ettiğim için anakartın aynasını da boyadım. Gayet temiz oldu

HDD ve diğer tutamakların siyah kısımlarını ilk önce biraz zımparaladım, sonra 2 kat boyadım.

İlk kat

İkinci kat

Sonra tutamakların küçük dönen mor zımbırtısını boyayayım dedim. Mor olduğu için sarıyla kapanması zor oldu. Keşke astar boya da alsaydım. Yine de oldu sanki.

İlk kat

İkinci kat

Asıl kasaya sonra başlayacağım. Perçinleri sökmek için matkap gerekiyor, mevcut değil elimde. Dremel ile keseyim diyorum, gece oldu; komşuları rahatsız etmeyeyim. İyi geceler

[26.01.2014]

Bugün de kasanın bir kapağını boyadım. Biraz aceleye geldi o yüzden zımpara vs. atamadım. Tam da şansıma siyah sprey bitti. Gidip almadım da. Sanırım 2 gün boyunca devam edemeyeceğim çünkü kısa bir süre il dışına çıkıyorum. Gelince tam gaz devam

[02.02.2014]

Kasayı boyadım bugün ancak boyam maalesef bitti. O yüzden görünmeyen yerleri kaldı, onları da yarın boyayacağım kısmetse Resimler de acayip sarsıntılı çıkmış, yarın düzgünlerini ve tam hallerini çekip koyarım

Boyamadan önceki hali

Boyadıktan sonra

Bu da kalan yer

[08.02.2014]

Boyama işini bitirdim, artık kafama göre anlık modlar olacak. Ledler, fan kontrolcü vs. HDD ve diğer zımbırtıların tutacaklarını sarıya boyamıştım. Ancak biraz fazla kat boya attıgım içine girmiyor. Zımparaladım ama yine de işe yaramadı. Böyle de fena değil ya, mat siyah güzeldir

Yalnız şöyle bir aksaklık oldu. Yeni aldığım ekran kartı arkadaşı çıkışlara tam gelmediği için çıkışların bir bölümünü kesmek zorunda kaldım. Yeni anakart almak gerekiyordu yoksa. Fazla gelirdi.

Sıradaki hedef; günışığı led+pleksi. Ama ne zaman gelir bilmem, çok sonra. İyi gü[simage][/simage]nler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 8 Şubat 2014; 19:23:32 >

• Takıp iyi gidiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26.01.2014 küçük update.
  • Takip güzel gidiyor
  • Herkese teşekkürler, kasayı perçinleri sökmeden boyamaya karar verdim. Diğer türlü birleştirmek vs. çok zorlar sanki. Böyle daha pratik olacağını düşünüyorum. Perşembe-Cuma başlayabilirim kasaya umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

Herkese teşekkürler, kasayı perçinleri sökmeden boyamaya karar verdim. Diğer türlü birleştirmek vs. çok zorlar sanki. Böyle daha pratik olacağını düşünüyorum. Perşembe-Cuma başlayabilirim kasaya umarım.

Bence perçinleri söküp boyamalısın . Hırdavatçılar'da perçin aleti bulabilirsin.

Sökerken'de böyle sökebilirsin

• Teşekkürler hocam. O sökme yöntemini bir deneyeyim bakayım, beni endişelendiren kasadaki perçinlerin fabrikadan çıkma olduğu için, benim yapacağım perçinlerin aynı kalitede ve sıkılıkta olup olmayacağı. Gevşek kalırsa zor olur, kasa da güme gider.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Teşekkürler hocam. O sökme yöntemini bir deneyeyim bakayım, beni endişelendiren kasadaki perçinlerin fabrikadan çıkma olduğu için, benim yapacağım perçinlerin aynı kalitede ve sıkılıkta olup olmayacağı. Gevşek kalırsa zor olur, kasa da güme gider.

Perçin'i kaliteli bir yerden alırsın bide gevşek kalma ihtimali yok zaten makina ile basıyosun direk sıkıştırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamer-Z

quote:

Teşekkürler hocam. O sökme yöntemini bir deneyeyim bakayım, beni endişelendiren kasadaki perçinlerin fabrikadan çıkma olduğu için, benim yapacağım perçinlerin aynı kalitede ve sıkılıkta olup olmayacağı. Gevşek kalırsa zor olur, kasa da güme gider.

Perçin'i kaliteli bir yerden alırsın bide gevşek kalma ihtimali yok zaten makina ile basıyosun direk sıkıştırıyor.

Peki bunlar için illa ki matkap vs. mi gerekiyor? Bunları çevresi yüksek, tornavida girmez herhalde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gamer-Z

quote:

Peki bunlar için illa ki matkap vs. mi gerekiyor? Bunları çevresi yüksek, tornavida girmez herhalde.

Tornavida'nın girmediği yerlerde ince uçlu matkap ile ortasından delebilirsin

• Çok teşekkür ederim hocam. Bakacağım artık, güzel olacak umarım devamı
  • quote:

Çok teşekkür ederim hocam. Bakacağım artık, güzel olacak umarım devamı

Önemli değil , size kolay gelsin
  • Buqun aynı işi bende yaptım yakında konu acacağım görürsün percin sokmek işkence hele bide cm stacker kasa da daha da zor :)

• Takipteyim Basarilar dilerim Kolay Gelsin

• Takip :)

• takipteyiz
  • güzel gidiyorsun.takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün kasanın içi boyanacak. Yani inşallah

• foto koymayı unutmuyosun değil mi hocam.bekletme bizi
  • iyi gidiyor.takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.