Şimdi Ara

Kasko fiyatları ve hasarsızlık indirimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2009 Model Mazda 3 aracımı 2011 kasımında aldım. Anodolu Sigortadan kaskosunu yaptırmıştık. Genç olduğum için, yeni kasko yaptırdığımız için vs. 1800 TL gibi bir fiyat çıkarmışlardı. Geçen bir sene de herhangi bir hasar olmadı ve kaskoyu kullanmadım. Yani benim hesabıma göre 1250 civarında olması lazımdı fiyatın. Ancak sigortacımızın verdiği bilgiye göre 2000 küsür ile Anadolu Hayat ve bir takım sigorta şirketleri -Aralarında 2500 fiyat verenler de var- ve 900 civarı fiyatıyla AXA var. Benim anlayamadığım hasarsızlık indirimine rağmen nasıl fiyat artıyor ve neden diğer firmalar bu kadar yüksek fiyat çekerken AXA ucuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FKD -- 26 Kasım 2012; 15:52:35 >

• rekabet diyelim buna.Ayrıca tüm sigorta şirketleri fiyatları yukarı çekti ama her zaman daha uygun sigorta fiyatları illaki bulunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunes56

rekabet diyelim buna.Ayrıca tüm sigorta şirketleri fiyatları yukarı çekti ama her zaman daha uygun sigorta fiyatları illaki bulunuyor.

Rekabetse fiyatların düşmesi gerekmez mi? Piyasada sadece Anadolu Sigorta olsa ve fiyat arttırsa normal de, bu kadar şirketin yüksek fiyat çekmesi normal değil.
    Benim öğrenmek istediğim genel anlamda böyle bir durum mu var yoksa bizim sigortacımızla mı alakalı? Ayrıca AXA'nın bu kadar uygun olması şüphe uyandırıyor ben de. Acaba diğerlerinden eksik olan klozlarımı var?
  • Ortalamadan düşük fiyatlarda mutlaka teminatları karşılaştırmak lazım...
    Herşeye zam geldiği gibi sigorta primine de zam geliyor...
    Bir de kendini bilmezlerin (özellikle şirket araçları ve kiralık araçlar) abuk sabuk,çarpışan araba gibi araç kullanmaları sonucu çıkan hasar ödemeleri...
    Sonuçta sigorta şirketi de Hilal-i Ahmer değil...
  • Her iki firmanın poliçelerindeki teminatları ve muafiyetleri mukayese etmeden bir şey söylemek yanlış olur.

Genelde sigorta işinde de kime ne tutturabilirlerse o fiyattan çakma yoluna gidiyorlarmış gibime geliyor.

Sigorta kısmında bir Anadolu Sigorta acenta sahibi vardı çok uygun bir fiyat veriyor. İstersen ona bilgilerini gönderip bir fiyat al
  • Sigorta teminatlarına bakmanızda fayda var. Hepsinden teklif çıktısı isteyin ve tek tek bütün maddelerini gözden geçirin.

Her şirkette birden fazla kasko poliçesi mevcuttur. Kasko, Özel Otomobilim kaskosu, otomobilim ekstra kaskosu gibi birden fazla kasko seçeneği var. Haliyle mesela normal kasko poliçesi 1.100 TL'ye çıkarken, otomobilim ekstra kaskosu 1.600-1.700 TL çıkabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FKD

quote:

Orijinalden alıntı: yunes56

rekabet diyelim buna.Ayrıca tüm sigorta şirketleri fiyatları yukarı çekti ama her zaman daha uygun sigorta fiyatları illaki bulunuyor.

Rekabetse fiyatların düşmesi gerekmez mi? Piyasada sadece Anadolu Sigorta olsa ve fiyat arttırsa normal de, bu kadar şirketin yüksek fiyat çekmesi normal değil.
    Benim öğrenmek istediğim genel anlamda böyle bir durum mu var yoksa bizim sigortacımızla mı alakalı? Ayrıca AXA'nın bu kadar uygun olması şüphe uyandırıyor ben de. Acaba diğerlerinden eksik olan klozlarımı var?

sigorta şirketlerinin tamamı trafik branşında zarar yazmaktadırlar.kimse zarar edeceğini bile bile iş yapmaz ama sigortada durum biraz farklı diğer sigortaları (kasko,yuvam vb.) kesebilmek için trafik sigortasını kesmeleri gerektiğini bilmektedirler. hal böle olunca kademeli olarak fiyat artışına gitmektedirler
    örn: a aracına en uygun fiyatı veren sigorta şirketi 315 tl ise ve bi üstündeki firma 325 ise en düşük 315 tl primini 324 tlye veya 325 tly çıkarmaktadır. bunu tam terside mümkün ama o genelde dönemsel kampanyalarla (genelde kasım aralık ayında yıl sonu hedefleri tutturmak için) indirim yapılabilmekte. kısaca sigorta şirketleri satabilecekleri en üst tutardan satmaya çalışıyorlar. bu arada axa prim üretiminde 1 numara bunu koruyabilmek ve prim üretiminde 1 numarayım sloganını sürdürebilmek için dönemsel kampanyaları çok daha fazla yapıyor. trafikte klozlarla oynamak diye bişey yok sadece şirket senin poliçen bitene kadar batarmı kalırmı bunu düşünmeniz lazım batarsa t garanti fonundan alırsınız hasarınızı ama uğraşırsınız sadece.

• Zam gelir ama bu nasıl bir zam, 2200 TL diyor Anadolu Sigorta. Üstelik hasarsızlık indirimiyle beraber, yani yeni yaptırıyor olsam 3000 TL diyeceklerdi sanırım. Ki geçen sene 1800 TL'ye yaptırdığımı düşünürsek %67 zam demek bu.

Yani genel olarak teklif çıktısı alıp karşılaştırmamı öneriyorsunuz. Kasko da, sigorta da 4 gün sonra bitiyor, şu an teklif bekliyorum bir acentedan. Teşekkürler yorumlarınız için.
  • Söylediğiniz olay gerçekten çok enterasan bende senelerdir Anadolu Sigorta Ergo Sigorta Axa Sigorta Yapı Kredi Sigorta Ray Sigorta acenteliği yapıyorum geçen sene a şirketinden tanzim edilen bir poliçe hasar almayarak bir sonraki sene yine a şirketinden yenilenince en fazla 150 tl prim artışı olmakta onuda araç yaşının eskimesine bağlamaktayız çünkü sistemler sıfır km bir araç ile her sene yaşlanan bir aracın fiyatlarını hesap edip ona göre fiyatlandırmaktadırlar.Acaba acenteniz de bir sıkıntı filan varda kaskonuzu yenileme değil doğrudan indirimsizmi çalıştıki yoksa çok enterasan bir rakam bu yükseliş.

Fiyatları yüksek görüpte sakın ola ufak tefek firmalarada yönelmeyin bilgileri verirseniz bende size fiyat çalışması yapabilirim fakat bana fiyat aldığınız şirketleri yazınki mükerrer iş olmasın aldığınız teklifleri mail atarsanız ben size farklarını da yazarım.Bu arada araç sahibinin mesleği nedir onuda yazarsanız meslek indirimi yapabilirim indirim listesinde mevcut ise.

• MERHABALAR
    umaysigorta2@hotmail.com yada 0535 288 82 16 numaralı telefondan beni arayabilirseniz size yaptırmak istediğiniz poliçe hakkında yardımcı olabilirim
    saygılarımla
    Yakup ÖZDEMİR
  • bende 2006 clio aracıma bugün 1260 tl fiyat aldım trafik sigortalarına da % 30 ile 50 arasında zam geldi altı ay içerisinde de tekrar bi zam gelecekmiş(sebebide sigorta şirketleri zarar ediyormuş)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.