Şimdi Ara

Kedinin Sağ arka bacağı topallıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
26.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya bahçede bir tane kedim vardı sokak kedisi yanına kesinlikle 1metreden fazla yaklaştırmazdı hep o açıyı korurdu bir tek yemek verirken yaklaşırdı o zamandada alıp kaçardı yemeği süreklide miyaww miyaww bağırdı garip bir kedidi
    bugün sabah kalktım baktım bizimkinde ses yok aradım taradım bahçeyi bir köşede yatıyor yaklaşıyım dedim tepki yok masum masum yatıyor kalkınca yürümeye başlayınca fark ettim sağ arka bacağı topallıyor zıplama yeteneğini kaybetmiş gibi ama 2dk içeri yemek almaya gittim nasılsa 1.5metrelik duvara tırmanmış şaşırdım yemek vereyim dedim peynir verdim ilk yok bakmadı bile en sevdiğinden sosis yaptım şöle iştahını açacak gene yok hiç bişeyde yemiyor ne yapabilirim kediye ailemin veterinere götürmekle uğraşacagını sanmıyorum imkan olsa yapacamda
    sanırsam bizim çakal atladı bir yerden ayağınımı incitti ne araba çarpsa fiziksel birşey olurdu ama kedimde çok ürkek dediğim gibi olcak bişi değil bide gece olmuş
    bir yardım edin ne olacak şimdi
    kedi sürekli istirahat ediyor allah tarafından sanırsam iyileşecek gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 25 Temmuz 2010; 12:56:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedinin Sağ Arka Bacağı Topallıyor: Nedenleri ve Tedavisi

Kedinin sağ arka bacağı topallıyorsa bunu göz ardı etmemelisin. Topallama, kedilerde yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenleri olabilir. Kedinin sağ arka ayağının topallamasıyla ilgili bazı olası nedenler şunlardır:

• Yaralanma: Kediler yüksek yerlerden düşebilir veya diğer hayvanlarla kavga edebilir ve bu da sağ arka bacaklarında yaralanmalara neden olabilir.
    • Artrit: Kediler yaşlandıkça eklemlerinde artrit gelişebilir. Bu, kedinin sağ arka bacağında topallamaya neden olabilir.
    • Patellar çıkık: Bu, diz kapağının yerinden çıkmasıdır ve kedilerde sağ arka bacak topallamasına neden olabilir.
    • Kas gerilmesi: Kediler sağ arka bacak kaslarını gererek topallayabilirler.
    • Enfeksiyon: Sağ arka bacaktaki bir enfeksiyon, topallamaya neden olabilir.

Kedinin sağ arka bacağı topallıyorsa, sorunun nedenini belirlemek için veterinere götürmelisin. Veteriner, kedinin sağ arka bacağını muayene edecek ve topallamaya neden olabilecek herhangi bir yaralanma, artrit veya başka bir sorun olup olmadığını kontrol edecektir.

Veteriner, kedinin sağ arka bacak topallamasının nedenine bağlı olarak tedavi önerecektir. Tedavi, ilaçlar, fizik tedavi veya cerrahiyi içerebilir.

Kedinin sağ arka bacağı topallıyorsa, erken tedavi önemlidir. Topallamaya neden olan sorunu tedavi ederek kedinin sağ arka bacağının iyileşmesine ve tekrar normal şekilde yürümesine yardımcı olabilirsin.

Ek İpuçları:

• Kedinin sağ arka bacağını topalladığını fark edersen, ona dinlenmesi için sakin ve rahat bir yer ver.
    • Kedinin sağ arka bacağını hareket ettirirken zorlanıp zorlanmadığını kontrol et.
    • Kedinin sağ arka bacağında şişme, kızarıklık veya ağrı olup olmadığını kontrol et.
    • Kedinin sağ arka bacağında herhangi bir yara veya kesik olup olmadığını kontrol et.
    • Kedinin sağ arka bacağının topallaması birkaç günden fazla sürerse veterinere götür.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up up up hiç yemek yemiyor
  • geçer arkadaşım kırılmış olabilir. yapabileceğin bir şey yok elleme hayvanı sen yemeğini bırak o gelir yer.
  • Kediler 3 ayaklı olsa bile normal bir kedi gibi hızlanabilir,iyi derecede zıplayabilirler.Büyük bir sorun yaratmaz topallaması.Topallaması uzun da sürebilir,bir güne de geçebilir,telaşlanmayın.
  • Forumda Baytar aranıyor
  • Başılık sakat anlatım bozukluğu içeriyor
  • yemeğini ver o kadar başka bişey yapamazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki gün sonra düzelir kediler çok çabuk iyileşir kolay kolay bişey olmaz...
  • kedimi topallıyor sol arka bacağımı?kedi topallıyorsa sol arka bacağa ne oluyor?sol arka bacak topallıyorsa kedi neden göbek atıyor.bunlar ayrı ayrımı takılıyor.noluyor?kedi legodanmı?bacak tekmi topallıyor yoksa çift olarakmı hareket ediyorlar?kedi neden sütü içti?yoksa bunlar olmuyormu?bunların hepsi bir çelişkimidir?bu hepsinin cevabını istiyorum senden
  • annemi kafa yaptım yarın bir gene veterinere götürüyim kırık değil ama. kırık olsa ayağı havada asılı kalır baya yürüo ama zıplama fonkyonunda sorun var işte
  • soar.kerrigan kullanıcısına yanıt
    Kardeşim aynı sorun bizde de var. Yavru bir kedi vardı kapının önünden ayrılmazdı. Dün gelmeyince çıkıp aradım. Arka sol ayağı sakatlanmış. Zar zor nefes alıyor gibi. 2 adım atacak hali yok yemek koydum önüne yemiyor. Kapalı Balkona aldım kediyi. Süt, su, peynir falan bıraktım önüne. Gittim kum ve işeme kabı aldım. Her şey iyi tamam da neden yemek yemiyor onu anlamış değilim. Aynı sorun sende de olmuş. Ne oldu senin kediye yazarsan sevinirim.
  • Kedi R.I.P

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışılmış güzel bir CSB.

Beğendim.

Tebrikler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.