Şimdi Ara

Kelimeler... Kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fakat, Allah kahretsin, insan anlatmak istiyor albayım; böyle budalaca bir özleme kapılıyor. Bir yandan da hiç konuşmak istemiyor. Tıpkı oyunlardaki gibi çelişik duyguların altında eziliyor. Fakat benim de sevmeye hakkım yok mu albayım? Yok. Peki albayım. Ben de susarım o zaman. Gecekondumda oturur, anlaşılmayı beklerim. Fakat albayım, adresimi bilmeden beni nasıl bulup anlayacaklar? Sorarım size: "Nasıl? Kim bilecek benim insanlardan kaçtığımı? Ben ölmek istiyorum sayın albayım, ölmek. Bir yandan da göz ucuyla ölümümün nasıl karşılanacağını seyretmek istiyorum. Tehlikeli oyunlar oynamak istiyor insan; bir yandan da kılına zarar gelsin istemiyor. Küçük oyunlar istemiyorum albayım.
    Kelimeler... Kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmiyor.

-Oğuz Atay (Tehlikeli Oyunlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whenifeelit -- 8 Ocak 2014; 23:24:01 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kelimeler Albayım, Bazı Anlamlara Gelmiyor

Günümüzün hızlı tempolu dijital çağında, kelimeler iletişimimizin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak bazen belirli kelimeler veya ifadeler, amaçlanan anlamlarını iletmekte yetersiz kalabilir. Bu durum, iletişimde kafa karışıklığına, yanlış anlamalara ve hatta çatışmalara yol açabilir.

Anlam Eksikliğinin Nedenleri

Kelimelerin anlamlarının eksik olmasının çeşitli nedenleri vardır. Bunlar şunları içerir:

• Çok anlamlılık: Bazı kelimeler birden fazla anlama sahiptir ve bağlama bağlı olarak değişebilir. Örneğin, "bank" kelimesi bir finans kurumunu veya bir nehir kıyısını ifade edebilir.
    • Zamana Bağlı Anlamlar: Zamanla kelimelerin anlamları değişebilir. Örneğin, "bilgisayar" kelimesi bir zamanlar karmaşık mekanik cihazları ifade ederken, şimdi elektronik cihazlara atıfta bulunmaktadır.
    • Kültürel Farklılıklar: Farklı kültürler, aynı kelimelere farklı anlamlar yükleyebilir. Örneğin, "aile" kelimesi bazı kültürlerde genişletilmiş aile birimini ifade ederken, diğerlerinde yalnızca ebeveynleri ve çocukları içerir.

Anlam Eksikliğinin Sonuçları

Kelimelerin anlamlarının eksik olması, iletişimde çeşitli sorunlara yol açabilir:

• Kafa Karışıklığı: Karşı taraf, kelimelerin amaçlanan anlamlarını anlamayabilir ve bu da yanlış anlamalara yol açabilir.
    • Yanlış Anlamalar: Farklı anlamlara gelebilecek kelimeler, ciddi yanlış anlaşmalara neden olabilir.
    • Çatışmalar: Anlam eksikliği, özellikle tartışmalar sırasında çatışmalara yol açabilir.

Anlam Eksikliğini Giderme

Kelimelerin anlamlarının eksikliğini gidermek için çeşitli stratejiler kullanabilirsiniz:

• Netlik: Mesajınızda net ve özlü dil kullanın. Belirsiz veya çok anlamlı kelimelerden kaçının.
    • Bağlam: Kelimeleri uygun bağlamda kullanın, zodat karşı taraf amaçlanan anlamlarını anlayabilir.
    • Açıklama: Gerektiğinde, kelimelerin anlamlarını açıklayın veya tanımlayın.
    • Örnekler: Kelimelerin nasıl kullanıldığını göstermek için örnekler verin.
    • Geri Bildirim: İletişim kurduğunuz kişilerden geri bildirim isteyin. Anladıklarından emin olun.

İletişimde açık ve kesin olmak, kelimelerin anlamlarının eksik olmasından kaynaklanan sorunları önlemeye yardımcı olabilir. Bu stratejileri uygulayarak, mesajlarınızı daha etkili bir şekilde iletebilir ve yanlış anlaşmaları en aza indirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  Kelimeler... Kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reklamı Geç »

Kelimeler... Kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmiyor

• Sen ne konuşuyosun la değişik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Agger

Sen ne konuşuyosun la değişik

onur ünlünün fotoğrafını koyup oğuz atayı bilmemek...
  • Güzel yazmışsın bro.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kelimeler bazı anlamlara gelmiyor. ne kadar doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhenIFeelIt

quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Agger

Sen ne konuşuyosun la değişik

onur ünlünün fotoğrafını koyup oğuz atayı bilmemek...

Şiir L&M'den tanıdık geldi, Osman Sonant okumuştur muhtemelen, ama burası konu dışı ve yazdıkların "göç etmek için doğdular"la çok paralel geldi, ben de müthiş sol ayağımlan yapıştırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: M.D. Luffy

Güzel yazmışsın bro.

Oğuz Atayın Tehlike Oyunlar kitabından... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whenifeelit -- 8 Ocak 2014; 23:31:56 >
  • WhenIFeelIt kullanıcısına yanıt
    O zaman Oğuz Atay güzel yazmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.