Şimdi Ara

KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
113.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Didolist

Evet normal lens verdiler lensle görmem eskiye nazaran daha yüksek oluyor ama ben lensle görmek istemiyorum ameliyattan önceki görme seviyem benim için gayet yeterliydi. Salı günü kontrole gideceğim bakalım ne diyecekler burayı da haberdar ederim.

iki gözdende mi ameliyat oldunuz? birde lens görmeyi ne kadar iyileştiriyor ? Benim sol gözüm ccl oldu ve uzak 4.00 dereceydi ameliyattan önce acaba lens taksam sol gözümde iyi görür mü?
  • hernos2 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar son durumlarınız nelerdir?

paylaşırsanız sevinirim.
    Hayır sol gözden oldum sadece ameliyattan önce 10 sırada 6 sıra okuyabiliyordum lensle 8 sıraya çıkıyordu ameliyattan sonra lensli görüşüm 9 sıra oldu ama lenssiz görüşüm 4 sıraya düştü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the Alchemist T kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın anca yazabildim doktorum bu tarz ameliyatlarda güvenilirlik seviyesine düzeltilmiş göz ile karar veririz yani lenssiz görüşünden ziyade lensli görüşün önemlidir bizim için ve lensle görmen 8 sıradan 9 sıraya çıkmış lenssiz görüşünde zamanla açılır dedi. Bana verdikleri lens 80 astigmattı yumuşak sıradan bi lensti ama lenste 15 derece kayma varmış benim odaklama sorunum o yüzden oluyormuş 70 astigmat denendi çok şükür lensle görüşüm full hd oldu darısı hepinizin başına inşallah merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz iyi geceler

• quote:

Kusura bakmayın anca yazabildim doktorum bu tarz ameliyatlarda güvenilirlik seviyesine düzeltilmiş göz ile karar veririz yani lenssiz görüşünden ziyade lensli görüşün önemlidir bizim için ve lensle görmen 8 sıradan 9 sıraya çıkmış lenssiz görüşünde zamanla açılır dedi. Bana verdikleri lens 80 astigmattı yumuşak sıradan bi lensti ama lenste 15 derece kayma varmış benim odaklama sorunum o yüzden oluyormuş 70 astigmat denendi çok şükür lensle görüşüm full hd oldu darısı hepinizin başına inşallah merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz iyi geceler

Hocam o lenslerin fiyatları ne kadardır? Birde benim sol ameliyatlı gözüm o kadar bulanık ki 2 3 metre önümdeki adamın yüzünü bulanık görüyorum sizce lensle iyi görürmüyüm

• quote:

Orijinalden alıntı: the Alchemist

Arkadaşlar son durumlarınız nelerdir?

paylaşırsanız sevinirim.

Ameliyatdan 2.5 hafta geçti sol gözüm hala bulanık işte. Ama sağ gözüm sağlam inş sağ gözümde bozulmaz ozaman ben ne yaparım :(

Benim lenslerim normal lens olduğu için fiyatı çok uygun 6 tanesi 150 tl civarı sanırım 1 lensi 1 ay kullanabiliyorum ancak hastalığın seviyesine göre değişiyor lens durumu bana bu lensler uymasaydı mecburen yarı sert lens kullanacaktım tahminimce onlar biraz pahalı ccl olduysanız görmenizi sert lens ile biraz daha düzeltebilirler diye düşünüyorum bi doktora görünün isterseniz. Sert lensleri de 5 sene önce çok az kullandım Boston'da yapılıyordu o zaman kişiye özel tanesine 500 tl civarı vermiştik

• quote:

Benim lenslerim normal lens olduğu için fiyatı çok uygun 6 tanesi 150 tl civarı sanırım 1 lensi 1 ay kullanabiliyorum ancak hastalığın seviyesine göre değişiyor lens durumu bana bu lensler uymasaydı mecburen yarı sert lens kullanacaktım tahminimce onlar biraz pahalı ccl olduysanız görmenizi sert lens ile biraz daha düzeltebilirler diye düşünüyorum bi doktora görünün isterseniz. Sert lensleri de 5 sene önce çok az kullandım Boston'da yapılıyordu o zaman kişiye özel tanesine 500 tl civarı vermiştik

Sizde ccl olmadınız mı?

edit : birde lens kullanması çok zahmetlimi gerçekten ben öğrenciyimde yapabilirmiyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hernos2 -- 3 Mart 2017; 11:1:31 >
    Yukardaki mesajlarımda belirttim ccl oldum sol gözümden 5 ay oldu. Bende öğrenciyim bi sıkıntısını yaşamadım henüz sabah tak akşam çıkar.

• Arkadaşlar askerden muaf olurmuyuz acaba bu hastalıkla ? benim sol göz komple bulanık 4.00 dı miyopisi astigmatta var baya sağ gözüm ise 1.60 civarında sağdada az astigmat var.
  • Değerli Dostlar son durumlarınız nelerdir?
  • Atatürk hastanesinde crosslink oldum. Şuan 3. Günüm. Ameliyat öncesi kağıtta ptk crosslinking yazıyordu. Bunun ptk olması ne demek oluyo acaba bilen var mı

Askerde numara olarak iki göz toplam 14 derece olursa askerliğiniz bitiyor koğuş arkadaşım ilk hafta uğraştı ama gönderdiler.

Kerotokonus için net bilgim yok ama askerdeyken son ayımda kontrole gittim askeri hastaneye Dr.Yzb. vardı Pentacam testine gönderdi Üni. Hastanesine sonuçta çıktı işte ben önce bölük komutanıma gittim Dr.Yzb. tanıyormuş sonuçları götürme direk askerliğini yakar son ayın yazık olur dedi bende götürmedim.Burdan engel sonucu çıkar ama önemli olan kanunda ne yazdığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: vlkn_90

Askerde numara olarak iki göz toplam 14 derece olursa askerliğiniz bitiyor koğuş arkadaşım ilk hafta uğraştı ama gönderdiler.

Kerotokonus için net bilgim yok ama askerdeyken son ayımda kontrole gittim askeri hastaneye Dr.Yzb. vardı Pentacam testine gönderdi Üni. Hastanesine sonuçta çıktı işte ben önce bölük komutanıma gittim Dr.Yzb. tanıyormuş sonuçları götürme direk askerliğini yakar son ayın yazık olur dedi bende götürmedim.Burdan engel sonucu çıkar ama önemli olan kanunda ne yazdığı.

Askerliğin neden yansın ben onu anlıyamadım

Pentacam testinde Kerotokonus olduğu çıktığından dolayı askerliğe elverişsiz verecekti. Biraz ciddi bi Yzb.dı bi kaç kez sordurmuş birliğime de

• quote:

Orijinalden alıntı: vlkn_90

Pentacam testinde Kerotokonus olduğu çıktığından dolayı askerliğe elverişsiz verecekti. Biraz ciddi bi Yzb.dı bi kaç kez sordurmuş birliğime de

Askerden muaf sayılınca kötü bir yanı varmı ki? Muaf sayılsan nolucaktı?

Arkadaşım yazdım ya askerdeydim zaten 1 ay kalmış bitmesine o kadar emek vermişim neden yakayım.Aslında İlk gün de olsa farketmezdi bende vatan deyince akan sular durur.Muaf la farkı ne dersen askerden sonra bir yılda bile çok faydasını gördüm memurlukta, mülakatlarda, daha sonra iş toplantılarında v.b. askerliği hala önemsiyorlar.

• vlkn_90 kullanıcısına yanıt
    Askerlikten muaf olmanın memur olmaya ne gibi olumsuz etkisi var? Siz memur olurken askerliği yapmanın ne gibi katkısı oldu?

• ellekem kullanıcısına yanıt
    Çok basit askerliğe sağlık nedeniyle uygun olamayan kişiler %99 memurluk için istenen sağlık şartlarınada sahip olamıyor. Ayrıca şu an çoğu memurlukta mülakat mevcut bildiğiniz gibi geçmişinizden bahsederken muhakkak askerlikten soru geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkn_90 -- 13 Mart 2017; 23:1:36 >
  • vlkn_90 kullanıcısına yanıt
    Hayır bu söyledikleriniz çok söylenen fakat gerçek olmayan bir bilgi. Şayet kişinin durumu görev yapmasına engel teşkil edecekse o zaman sıkıntı çıkar. Yoksa ince bir hastalık rahatsızlıktan dolayı çürük raporu alsan da görevini yapmaya engel olmayacaksa memuriyete bir etkisi yoktur.

Yani memurluğa girişte askerlikten Muaf Olmamak diye bir sart vs yoktur. İkisisinin şartları farklıdır. Birbirleriyle alakası yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 14 Mart 2017; 0:11:34 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.