Şimdi Ara

kernel panic not syncing out of memory and no killable processes hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. *bilgisayar de hem ubuntu 12.04 hemde win7 vardı. bende recovery den win7 eski haline getireyim dedim. neyse işlem bitti.
    ve *bilgisayar yi açtığımda : no such partition grub resuce > hatasını verdi.
    bi kaç yerden baktım win 7 dvd ile repair den bir kaç komutla düzeltilebileceğini yada ubuntu live cd ile giriş yapıp konsolan yine komutlar la düzelebileceğini söylediler. ancak ve ancak win7 dvd si taktığımda ön yükleme den sonra format at onar ekranı hiç gelmiyor.
    microsoft corporotion ekranında saaatlerce duruyor. yani anlayacağınız format dahai atamıyorum.
    sonra usb den ubuntu yu kurayım yada live olarak kullanayım dedim.
    bu seferde bootmgr eksik hatası verdi ve bi türlü onu da aşamadım.
    sonra ubuntu dvd sini taktım ordan live yada format atayım dedim bu sefer de bir yerden sonra: kernel panic not syncing out of memory and no killable processes hatasını verdi. daha sonra başka bilgisayar da harici hdd ye ubuntuyu kurdum sonra kendi bilgisayarıma taktım ordan hard diskime ulşıp herşeyi sileyim dedim. harici hdd de ki ubuntu diğer bilgisayarda çalıştı ancak kendi bilgisayarıma taktığımda yine kernel panic not syncing out of memory and no killable processes hatasını verdi.
    bu durumda ne yapabilirm lütfen biri yardımcı olsun ...

• arkadaşlar az önce HDD Y yi söktüm. sonra pc hem ubuntu live dvd sini çalıştırdı hemde harici hdd ye kurduğum ubuntuyu açtı. şimdi sanırım sorun benim dahili hard diskte. hazır onu sökmüşken onu nasıl formatlayabilirm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: formardin
    no such partition grub rescue >

Önce neden böyle bir hata aldığınız hakkındaki olasılığı belirteyim. Windows'u yeniden yükleyince grub ayarların bozuldu büyük ihtimalle, aslında bu sorunu sistemi çalışan CD/DVD/USB ile açıp aşaşğıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırmak suretiyle, boot-repair isimli uygulamayı kurup, bununla Grub'u onararak çözebilirdiniz.

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update 
    sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

kernel panic not syncing out of memory and no killable processes hatası

Eğer Linux kurulu dahili disk bölümüne dokunmadı iseniz bu şekilde sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Önerilen Onarım seçeneğini deneyiniz. (Bu esnada harici diskiniz takılı olmasın!)

Sistemden yerel harddisk'i çıkardığınızda , harici diske kurulu Linux'un açılmasının sebebi ise, bu (harici) diske kurulum yaptığınızda, Grub ön yükleyicinin kurulacağı bölümü yine harici disk seçmenizden dolayıdır.

Dahili diskiniz takılı olduğu halde, açılış sırasında (her sistemde farklıdır) kısayol tuşuna basarak (delete, F9 gibi tuşlar olabilir) açılış yapacağınız aygıtı seçerek, harici diskte kurulu Linux'u başlatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 23 Aralık 2012; 19:27:00 >

• quote:

arkadaşlar az önce HDD Y yi söktüm. sonra pc hem ubuntu live dvd sini çalıştırdı hemde harici hdd ye kurduğum ubuntuyu açtı. şimdi sanırım sorun benim dahili hard diskte. hazır onu sökmüşken onu nasıl formatlayabilirm.

hocam win7 ve ubuntu hem usb den hem de dvd den yüklemmiyor. Bios tan ön yükleme sıralarını değiştirdim. Orda hata yok.
    Dahili disk pc içinde ve ön yükleme sırası harici diskte olduğu halde yine açılmıyor. Illa dahili disk i çıkartmam gerekiyor.
    Yani demek ıstediğim dahili disk yerinde ıken hiç bir şekilde ne yeni win7 ne de ubuntu kurulamiyor ilk mesajda bahsettiğim hataları veriyor.
  • Sistemdeki dosyaların yedeğini aldıktan sonra Sistemi çalışan CD/DVD/USB ile açınız.

Aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırıp disk bölümünüzü tespit ediniz.

sudo fdisk -l

Disk bölümünüz /dev/sda benzeri biçimde isimlendirlmiştir. Emin değilseniz yularıdaki kodun çıktısını paylaşabilirsiniz.

Disk bölümünüzü tespit ettikten sonra aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırıp diskinizi fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsiniz.

dd if=/dev/zero of=/dev/sdx bs=1M

Yukarıdaki koddaki x yerine kendi disk numaranızı yazacaksınız, /dev/sda gibi...

Diskiniz /dev/sda olarak gözküyorsa kod aşağıdaki gibi olacak.
    ÖNEMLİ NOT : BU İŞLEM SONRASI TÜM VERİLERİNİZ SİLİNECEKTİR.

dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M

Bu şekilde diskinizdeki tüm disk bölümlendirmeleri dahil silinecektir, işlem biraz uzun sürebilir.

İşlem bittikten sonra Gparted ile diskinizi biçimlendirip, istediğiniz biçimde bölümlendirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 23 Aralık 2012; 23:47:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Sistemdeki dosyaların yedeğini aldıktan sonra Sistemi çalışan CD/DVD/USB ile açınız.

Aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırıp disk bölümünüzü tespit ediniz.

sudo fdisk -l

Disk bölümünüz /dev/sda benzeri biçimde isimlendirlmiştir. Emin değilseniz yularıdaki kodun çıktısını paylaşabilirsiniz.

Disk bölümünüzü tespit ettikten sonra aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırıp diskinizi fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsiniz.

dd if=/dev/zero of=/dev/sdx bs=1M

Yukarıdaki koddaki x yerine kendi disk numaranızı yazacaksınız, /dev/sda gibi...
    Diskiniz /dev/sda olarak gözküyorsa kod aşağıdaki gibi olacak.

dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M

Bu şekilde diskinizdeki tüm disk bölümlendirmeleri dahil silinecektir, işlem biraz uzun sürebilir.

İşlem bittikten sonra Gparted ile diskinizi biçimlendirip, istediğiniz biçimde bölümlendirebilirsiniz.

hocam yardımınız için çok çok sağolun ama ne dediğime tam odaklanamıyorsunuz galiba ! diyorum ki dahili disk takılı iken ne win7 nede ubuntu cd/dvd/usb ile giriş yapılmıyor ki terminale ulaşıp yukardaki kodu yazayım. çalışan ubuntu live cd sini taktığımda bir yerden sonra kernel panic hatası veriyor. ondan sonrası ilerlmiyor.dolayısıyla değil kodları yazmak uç birime ulaşmak bile imkansız oluyor.

sorun tam olarak şöyle:
    1.ilk başta normala çalışan ubunutu ve win7 vardı.

2.win7 acer in söylediği talimatlarla recovery yapayım dedim. açılışta alt(basılı tuttum) ve kısa aralıklarla f10 a bastım. sonra acer recovery arayüzü geldi.
    iki seçenek vardı
    a)sadece win7 sıfırlansın
    b) hem win7 hemde dosyalar silinsin. ben a yı yani sadece win7 sıfırlansın dedim.
    işlem baya uzun sürdü ve recovery bittikten sonra pc yeniden başlatıldı. sonra bu hata geldi no such partition grub resuce

3.nette araştırdım çoğu kişi iki yol önerdi

3.1.yol )çalışan bir win7 dvd ile sistemi tekrar çalıştır. onar kısmına gel command penceresinden fixmbr gibi kodları gir diyordu. bende öyle yapayım dedim ve çalışan bir win7dvd sini taktım. ön yüklme bittikten sonra win7 logosunu da gördüm ama micosoft corporotion un olduğu ekran bi türlü gitmedi bir saatten fazla bekledim olmadı.aynı şeyi win7 yi usb ye yazıp tekrar yüklemye çalıştım. ama yine aynı yerde takılıp kaldı.

3.2.yol ) çalışan dvd yada usb den ubuntu live den giriş yapıp terminalden yine üstte bahsettiğiniz şekilde kodlar girerek grubu kurtarabilirisniz. bu sefer bu adımı uygulamaya çalıştım. ubuntuyu usb ye yazdırıp pcde çalıştırmaya çalıştım ama gel görki bu sefefde bootmgr eksik verdi

daha sonra ubuntuyu dvd ye yazdırdım başka pc de denedim ondan live olarak çalştı. kendi pc me takıp bahsettiğiniz şeklde çözme gideyim dedim. bu sefer de kernel panic not syncing out of memory and no killable processes hatasını verdi.

4.sonra başka pc de harici hard diskime ubuntuyu kurdum diğer pc de denedim çalıştı. kendi pc me taktım. ve bingo yine aynı hatayı verdi kernel panic not syncing out of memory and no killable processes ve ilerleme olmadı.

5.daha sonra bende dahili hard diskimi söktüm. ve hariciyi usbden bağladım power tuşuna bastım. ve ubuntu açıldı hatta şuan bu mesajı bile harici diske yüklediğim ubuntu üzerinden yazıyorum(dahili disk sökük durumda .takılı değil )
    sonra sistem açık iken arka kapak zaten açıktı kapatmamıştım dahili diski yuvasına taktım ve disk yönetiminden formatlıyayım dedim. dahili diskin ismini okuyor ama no media yazıyordu. kaç bölüm olduğuna dair bi bilgi şekil felan da yok. no media gibi bişi yazıyordu. format atayım dedim. format da atılamadı.
    .
    yani anlayacağın dahili disk pc de iken ne ubuntu nede win7 ile giriş yapılmıyıor. hatta ve hatta harici diske yüklediiğim ubuntu bile açılmıyor ne zaman ki dahili diski sökersem o zaman hem ubuntu dvd si hem win7 dvd si çalışıyor. ama tabi o zaman da dahili disk yok . yani sorun dahili hdd de . sanırım sorunu tüm hatları ile anlattım :)
    not: bios tan gerekli ön yükleme öncliğini biliyorum her adımda gereken önceliği verip öyle başltmıştım.
    şimdi bu durumda ne yapmam gerekiyor ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formardin -- 24 Aralık 2012; 0:07:27 >

• Hiren's Boot CD ile DOS ortamında veya çalışan XP özelliği ile sistemi açıp, bundaki araçlar ile Low Level Format atmayı deneyebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hiren's Boot CD ile DOS ortamında veya çalışan XP özelliği ile sistemi açıp, bundaki araçlar ile Low Level Format atmayı deneyebilirsiniz.

hocam bahsettiğiniz hırensbootcd son versyonu 15.2 olanı indirdim. Cd ye yazdırdm. Ancak bir sürü menu var Bişi anlamadım.
    Hocam format atmadan önce tüm verileri harici diske atmıştım şuan veri kaybı gıbı bir derdim Yok.hirensboot dan hard diske direk format atmak ıstiyorum. Hersey silinsin yeterki hard diski kullanabiliym.
    Nette diğer versiyonlarnın menuleri son versyondan farklı ve yeni versiyonu kimse anlatmamş. Bende gidip yeni versiyonu ınternet kafedn aldım.şuan mobil yazıyorum.
    Demek istediğim son versiyonda hard diske direk formatı nasıl hangi menudn atabilirım.

• quote:

Demek istediğim son versiyonda hard diske direk formatı nasıl hangi menudn atabilirım.

Menü gelince sırasıyla aşaşğıdaki seçenekleri seçiniz.

Dos Programs => Harddsik Tools => 2 kere More seçeneğini seçiniz => Maxtor Low Level Formatter'ı açınız.

Maxtor Low Level Formatter açılınca Choose an option : yazan bir mesaj gelecek.

3 rakamına basıp MAXLLF.EXE dosyasını çalıştıracaksınız.

Sonra bir uyarı ekranı gelecek, bu ekranda yapmak istediğiniz işleme dair uyarılar mevcut, bu işlem sonrası bütün veriler kaybolacak çünkü.

Y tuşuna basınca Low Level Format ile ilgili ayarları yapcağınız bir bölüm açılacak.

Select Device bölümünden biçimlendirme yapmak istediğiniz aygıtı seçebilirsiniz.

Seçtiğiniz aygıt Current Device bölümünde görünecektir.

Low Level Current Device seçeneği ile seçtiğiniz aygıtı biçimlendirmeye başlayabilirsiniz.

Diskinizin büyüklüğüne göre işlem süresi uzayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 24 Aralık 2012; 22:33:41 >

• quote:

quote:

Dos Programs => Harddsik Tools => 2 kere More seçeneğini seçiniz => Maxtor Low Level Formatter'ı açınız.

Sonra bir uyarı ekranı gelecek, bu ekranda yapmak istediğiniz işleme dair uyarılar mevcut, bu işlem sonrası bütün veriler kaybolacak çünkü.

Y tuşuna basınca Low Level Format ile ilgili ayarları yapcağınız bir bölüm açılacak.

Select Device bölümünden biçimlendirme yapmak istediğiniz aygıtı seçebilirsiniz.

Low Level Current Device seçeneği ile seçtiğiniz aygıtı biçimlendirmeye başlayabilirsiniz.

• quote:

quote:

hocam dos programs ını tıklıyorum. Sonra yazılar çıkıyor en altta
    looding boot sector....booting...deyip orda imleç yanıp sönüyor ve hard disk ışığı da sürekli yanıyor. Ama hard disk tools ekranı gelmiyor.

• hocam diski tamircilere götürdüm. üç dört yere sordum hepsi diski pc görmüyor artık bu disk rahmetlik olmuş deyip beni kapıdan bi güzel uğurladılar :)

şimdi benim disk WD markydı ve kötü bir markaymış.

sistemim:
    acer aspire4820tg
    i5 3mb l3 cache
    1gb ati
    4gb ram

bunlara göre 7200 rpm lik mi alayım yoksa 5400rpm lik mi alayım. veya doğrudan hard disk tavsiyesi de alabilirim :)

samsung ve seagate iyi diyorlar
  • Geçmiş olsun .

Taşınabilir sistem kullanıyorsanız 5400 rpm, masaüstü sistem kullanıyorsanız 7200 rpm. idealdir.
    Marka ile ilgili bir tavsiyede bulunamayacağım ne yazık ki, ancak kendi tecrübemi paylaşabilirim.

Benim sistemimde de bir WD disk var. Bad sektör oluşmuştu, 3-4 yıl önce o alanı ayırdım (formatsız şekilde erişimi engelledim) toplamda 7-8 yıldan beridir kullanıyorum.

Yanına 160 gb. Samsung disk aldım 3-4 yıldır sorun çıkarmadı.
  • quote:

Geçmiş olsun .

Taşınabilir sistem kullanıyorsanız 5400 rpm, masaüstü sistem kullanıyorsanız 7200 rpm. idealdir.
    Marka ile ilgili bir tavsiyede bulunamayacağım ne yazık ki, ancak kendi tecrübemi paylaşabilirim.

Benim sistemimde de bir WD disk var. Bad sektör oluşmuştu, 3-4 yıl önce o alanı ayırdım (formatsız şekilde erişimi engelledim) toplamda 7-8 yıldan beridir kullanıyorum.

taşınabilir notebook kullanıyorum. hocam 7200 kaldıramaz mı.
  • quote:

Geçmiş olsun .

hocam biliyorum seni baya baya meşgul ediyorum. daha öncede ubuntu konusunda bana yardımcı olmuştun.
    - şimdi yeni dahili hard diskim gelene kadar.
    harici hard diskteki ubuntu ile idare ediyorum. ama malesef ne mp3 ne de filmler açılmıyor. hatta ubuntu yazılım merkezinden adobeyi ve üçüncü parti yazılımlarına izin veren programı indirmeye çalıştım hata veriyor. adobeyi tar.gz olarak da indirip kurmaya çalıştım yine hata veriyor.
    - ne dvd riter ne usb gişileri çalışmıyor.

harici diskte kurulu olduğu için mi bunlar çalışmıyor acaba ?

• Taşınabilir sistemler için 2.5'' disklerde 5400 rpm. mevcut oluyor, 7200 rpm. 2.5'' disk bulmak mümkün müdür bilemiyorum.
    Bulunsa bile 7200 rpm. disk daha fazla güç harcayacağı için taşınabilir ortamlar için ideal olmayacaktır.

Şu an Ubuntu Türkiye yansılarının bulunduğu LKD sunucularında, sunucuların taşınmasından dolay bir sorun var. Bu sebeple uygulamalar kurulamıyor olabilir. Yazılım Kaynaklarını açınız ve İndirme Adresleri kısmında Diğeri seçiniz. Sonra En iyi sunucuyu seç düğmesine tıklayınız. Sonuçta size bir yansı sunucu tavsiye edilecektir, Sunucu Seç düğmesi ile bu sunucuyu seçiniz.
    Sonra Uçbirimi açıp aşaşğıdaki kodları uçbirimde çalıştırıp paket listesini güncellemekte fayda var.

sudo apt-get update
  • quote:

Taşınabilir sistemler için 2.5'' disklerde 5400 rpm. mevcut oluyor, 7200 rpm. 2.5'' disk bulmak mümkün müdür bilemiyorum.
    Bulunsa bile 7200 rpm. disk daha fazla güç harcayacağı için taşınabilir ortamlar için ideal olmayacaktır.

Şu an Ubuntu Türkiye yansılarının bulunduğu LKD sunucularında, sunucuların taşınmasından dolay bir sorun var. Bu sebeple uygulamalar kurulamıyor olabilir. Yazılım Kaynaklarını açınız ve İndirme Adresleri kısmında Diğeri seçiniz. Sonra En iyi sunucuyu seç düğmesine tıklayınız. Sonuçta size bir yansı sunucu tavsiye edilecektir, Sunucu Seç düğmesi ile bu sunucuyu seçiniz.
    Sonra Uçbirimi açıp aşaşğıdaki kodları uçbirimde çalıştırıp paket listesini güncellemekte fayda var.

sudo apt-get update

hocam çok teşekür ederim . ses ve görüntüyü hallettim. ama dvd usb hala görmüyor. tüm sistemi update etmek istemiyorum. sadece dvd usb çalışsın şimdilik yeter bana.

• quote:

hocam çok teşekür ederim . ses ve görüntüyü hallettim. ama dvd usb hala görmüyor. tüm sistemi update etmek istemiyorum. sadece dvd usb çalışsın şimdilik yeter bana.

USB DVD sürücüden baksediyorsanız aşaşğıdaki kodun çıktısını rica edeyim.

lsusb
  • quote:

quote:

USB DVD sürücüden baksediyorsanız aşaşğıdaki kodun çıktısını rica edeyim.

lsusb

hocam kusura bakmmayın biraz geç cevap verdim . yok hocam benim bahsettiğim harici usb dvd rom u değil. bahsettiğim hem usb girişleri hemde dvd rom çalışmıyor. ama şuan finaller başladığı için yeni taktığım hard diske win7 kurdum şimdilik bununla idare ediyorum :P

yardımlarınız için gerçekten çok çok teşekür ederim :)

yanlış anlamazsanız size özel bir soru sormak istiyorum :) siz hem win7 hem de linux konusunda baya uzmansınız. yazılımcı mısınız yoksa ? yada üniv deki bölümünüz ne ? yaşınız felan :)
    tabi bunlara cevap vermek zorunda değilsizniz :)

• Tüm yazışmaları okudum.Aynı sorun Aynı şekilde birebir Benimde başıma geldi.Bunun bir çözümü yokmu hdd yi çöpemi atacagım?yedekleyemedigm çok sağlam bir arşivimde bunun içinde.Yardım Lütfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.