Şimdi Ara

KIA SORENTO (2015- ...) Kullanıcı Uzun Dönem Testi// Alınırmı Alınmazmı??? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
22.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun yol yakıt ortalamam . 7.2lt /100km de. 120km sabit hızla 7.5lt civarındaKIA SORENTO (2015- ...) Kullanıcı Uzun Dönem Testi// Alınırmı Alınmazmı???
  • Emre hocam bu muazzam araç için bulunmaz testleriniz beni birkez daha sorento hayali ile doldurdu araç piyasada pişti olunacak bir araç değil bu sebep kullanıcısı az oluyor ve bilgilere erişimde bir okadar zorlaşıyor canıgönülden tebrik ve tesekkürü borç bilirim size.. Öncelikle siyah araçın içi neden tarçın deri olmaz anlamış değilim meshur siyah taba bi aranın en trend kombinasyonu üzüldüm açıkcası.. bütçeme uygun beyaz yafa gri içi tarçın bulursam dışını siyaha kaplatırım kolay olur ama bütçeme uygun siyah koltuklar beyaz bulursam kafayı kırıp koltuklar ve kapı döşemelerini tarçınla değiştiririm heralde kim bilir kaça maal olur :( Aklıma takılan bi kaç sorum olacak sahibindende 2 paket var prestij ve exclusive... prestijde tek araç var muhtemelen yanlış yükledi diye düşünüyorum tabi exclusive dede 1 araca prestij paketdir vurgusu yapmışlar:) 2015 alma niyetindeyim 1 yıl farkı inanılmaz fiyatlar oynuyor sizinki gibi duble ekran taktırırsam yeterli olacaktır bide abd den bulursam kör nokta uyarısı eklerim bu arada kör nokta 2016 da paket değişmeksizin yeni sene donanım ilavesi diye geliyor doğrumudur? En önemli sorum 2015 lerde adaptif cruse control var mıdır hiç bir ilandaki sorentoda var olarak göremdim..Allah nasip ederde alırsam benim için olmazsa olmaz dediğim anahtardan sanruf cam kapama ve yine anahtardan çalıştırma... birsey daha merak ediyorum örneğin koltuk ısıtma direksiyon ısıtma ve arac içi sicaklik fani açıkken stop edip cıktınız ertesi sabah calıştırınca bu inerken kapatmadıgınız donanımlar direk açık vaziyette mi oluyor ? Aracınızı ailenizle mutlu mesut kazasız belasız binmeniz temennisi ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpqla -- 25 Ocak 2019; 23:22:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alpqla A kullanıcısına yanıt
    2015lerde adaptif cruise sistemi var, ayrıca bilginiz olsun düğmeye basılı tuttuğunuzda normal cruise olarakta kullanabiliyorsunuz. Malum sürücüler araya dalmayı sevdikleri için adaptif kısmız zaman zaman sinir bozucu olabiliyor. Benim bildiğim Sorentolar tek paket geldi, belki sahibindenin hatalı yüklemesidir. Bende sizin gibi düşünüp 2015 model almıştım, akabinde aliexpressten doubledin multimedia aldım. Derileri ellemeyin derim, koltuklarda havalandırma sistemi mevcut, ona uygun birşeyi beceremeyebilirler.

Aracımı satalı 1 yıldan fazla oldu, halen gözümde tütüyor desem yeridir...
  • Merhaba Arkadaşlar,

2015 model ile 2016 Sorento arasında kaldım.
    Yukarıda 2015'te navigasyon, 360 derece kamera, şerit takip ve kör nokta uyarı sistemi olmadığını yazmış arkadaşlar. Ayrıca gördüğüm kadarı ile ekranı daha küçük.
    Koltuk soğutma, direksiyon ısıtma 2015'te de mevcut mu?
    Sahibinden.com'da 2015 model 200 bin, 2016 model de 230 bin civarında alınabiliyor. Aynı km'de yaklaşık 30 bin TL fiyat farkı var.
    2016'nın artıları nelerdir, bu fiyat farkı verilir mi kararsızım.

Tecrübeli arkadaşlarımdan acil destek istiyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakekrem -- 6 Nisan 2019; 9:12:31 >
  • KIA SORENTO (2015- ...) Kullanıcı Uzun Dönem Testi// Alınırmı Alınmazmı???
    2019 fiyatı deli gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakekrem

Merhaba Arkadaşlar,

2015 model ile 2016 Sorento arasında kaldım.
    Yukarıda 2015'te navigasyon, 360 derece kamera, şerit takip ve kör nokta uyarı sistemi olmadığını yazmış arkadaşlar. Ayrıca gördüğüm kadarı ile ekranı daha küçük.
    Koltuk soğutma, direksiyon ısıtma 2015'te de mevcut mu?
    Sahibinden.com'da 2015 model 200 bin, 2016 model de 230 bin civarında alınabiliyor. Aynı km'de yaklaşık 30 bin TL fiyat farkı var.
    2016'nın artıları nelerdir, bu fiyat farkı verilir mi kararsızım.

Tecrübeli arkadaşlarımdan acil destek istiyorum.

Teşekkürler.
    ben kasım ayında 29000km de 2016 yılı 230bine aldım. dediğiniz farklardan ötürü. daha çok eşim kullanıyor kör nokta çevre kamera park ederken çok kolaylık sağlıyor.araç cidden büyük. orta ekran büyük ama yetersiz. korede jbl marka avrupada infinty boss gibi markalı teypler var biz deki oem. değiştirmeyi düşünüyorum.çözünürlük felan kötü. yani teyp çok kriteriniz olmasın. ben taba rengi iç koltuk çok beğendiğim için beni çekti. 2016 tercih ettim. 30.000tl sizi fazla germeyecekse alınabilir

• 2016 kia sorento navigasyon güncelleme işlemini serviste mi yapıyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: erceerce

Aracımı alalı 5 ay oldu, takip edenler için izlenimlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle araçtan oldukça memnunum, gerek sessizliği gerekse konforu ile beklentilerimi karşılıyor. Uzun yıllar beraberiz gibi görünüyor.

Tüketim değerim 9,5lt olarak oturdu, %60 Şehiriçi % 40 Şehirdışı olarak değerlendirebilirim. Subaru Outbackle aynı kullanım tarzı ile 7,2 lt yakıyordum. Aradaki 450kg fark ve otomatik vites farkı ile durum mazur görünebilir, gerçi tüketimi çok önemsemiyorum. 10-11 lt zaten benim için makul değerler.

Sevmediğim özelliği farlar yanarken cam sileceğine dokundugunuzda far yıkamada çalısıyor. Buda tüm kaputun ıslanmasına neden oluyor, aslında 2sn gecikme sonrasında farlara püskürtse olsa ne güzel olurdu. Biraz temiz gezmeyi sevenler illet olabilir bu duruma. Adaptif cruise control normal olarakta kullanılabiliyormuş onuda öğrendim bu arada, sağolsun sistemin bıraktığı güvenlik mesafesine araya girenler nedeniyle bu memlekette adaptif hız sabitleme kullanmak neredeyse imkansız.

Şimdilik bukadar..
    Merhaba bu araçta DCT çift kavrama şanzıman mı var acaba ? Yoksa tam otomatik mi ?

• karakobra K kullanıcısına yanıt
    Şanzıman 6 ileri tam otomatik
  • Öncelikle forum çok faydalı olmuş. adminin paylaşımlarrı çok bilgilendirici, detay. Kia sorento dikkatimi çekmişti ve araştırıyordum. Bu forumdaki bilgileri okuyunca çok sevindim. Araç hakkındaki soru işaretleri ortadan kalktı.
  • Merhaba arkadaşlar,

2015 model 180 bin km üstünde bir Sorento alsak muhtemel masrafları ne olabilir? Motor ve şanzımanda sorun olması durumunda maksimum(revizyon mesela) ne masraf çıkar?

Teşekkürler.

• 2016 satmayı düşünen var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2018 Makyajlı kasa almayı düşünüyorum. 2017 A4 satıp üstüne 150 -200 Bin koyarsam alabiliyorum. Şaka gibi. C -D arası bir araba satıp yerine tank alacağım.

• merhaba üstadlar. sorento yeni kasalar bile mükemmel. ama benim param 2016 versiyonlarına ucu ucuna yetecek. malum yıllar geçmiş ama bilene sor hesabı. bu aracın kronik sıkıntıları var mı, triger zincirli mi. kör nokta ve çarpışma önleme sistemi güzel çalışıyor mu. 7 kişilik olması, 4/4 olması benim açımdan önemli. dizel motoru da severim.

• selamlar, normal şartlarda Hyundai Tucson 4x4 Elite Plus düşünüyordum fakat benzer paralara bu araca denk geldim ve çok hoşuma gitti. Kullanan kişiler tavsiye eder mi, memnunlar mı yorumlarınızı dinlemek isterim. Özellikle yakıt tüketimini merak ediyorum.

• 2016 model, yaklaşık 100 bin km'deki hasarsız, kszasız, boyasız (ufak tefek önemsiz kusurları vardı) Sorento'yu, Ekim 2022'de 950 bine satıp bir arsa aldım.

Aldığım arsa gayrimenkul pisayası çok durgun olmasına rağmen 3-4 katına çıktı. Şimdi aynı araba aynı kilometrede ve aynı temizlikte olsa, muhtemelen en fazla 1300'e satılır.

Evet, binmek için mükemmel bir araç . 4X4, geniş, tank gibi, en ufak parçası bile kaliteli, direksiyon ısıtma, koltuk soğutma gibi konforlu özellikleri var fakat araba çok yakıyor (ortalama 10 l/km) ve değer kaybı inanılmaz. Bu sene aldığınız aracı, muhtemelen seneye aynı fiyata satamayacaksınız.

Elektrikli ve plug-in hibrit araçların revaçta olduğu, Çinli markaların piyasayı kasıp kavuracağı bir ortamda, 2015, 2016 hatta 2018 model dizel Sorento'ya yatırım yapmak pek mantıklı görünmüyor.

Dolayısıyla bu aracı satın almayı düşünen arkadaşların yukarıda belirttiğim hususları dikkate almalarını, naçizane tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakekrem -- 9 Kasım 2024; 16:56:43 >

• burakekrem B kullanıcısına yanıt

Uzun yolda yakıt tüketiminiz neydi hocam ve ortalama hız nedir? Ben de bu aracı almayı düşünüyorum ama uzun süre binmek için alıyorum, her türlü işimi göreceğini düşündüğümden ötürü. Dediğiniz gibi çok piyasası olan bir araç değil zaten sarı sitedeki ilan sayısından da kendini belli ediyor az/çok.

Dediğiniz gibi binip gezmek içinse yatırım aracı olarak zaten bakılmaz, kar etmek için de almıyor kimse siz güzel bi tercih yapmışsınız. Normalde bende tucson 4x4 1.6 crdi düşünüyordum daha sonrasında bu araca denk gelince tav oldum ve okları bu araca yönelttim.

Kısaca iyi ve kötü yönlerini anlatabilir misiniz hocam, genel olarak sizden de değerli yorumunuzu almak isterim, malum aracın çok kullanıcısı olmadığı için bilgilere ulaşmak epey zor (yurt dışı hariç).

• Uzun yolda en sakin kullanımda 6,5 litre civarına düştüğüm oldu. Sonra dayanamayıp hızlanınca ortalama 8,5 litre yakıyordu.

Araba yaklaşık 2 ton ve bence 2.0 motor bu kasa için yetersiz. Yurt dışında bu aracın 2,4 litre benzin ve 2,2 litre dizel versiyonları var. Bence çok yakmasının sebebi, motor hacminin ve 6 ileri şanzımanın devir aralığının yetersiz kalması.

Aklımda kalan iyi ve kötü yanlarını aşağıda belirtmeye çalışayım.

Üçüncü sıra koltuklar gayet büyük, ihtiyaç halinde yetişkin bile oturabilir.

Multimedya ekranı çok gelişmiş değil. Dokunmatiği, cep telefonu ekranı gibi hassas ve akıcı değil. Apple car play gibi destekleri yok.

Şeritte tutma, tabela okuma ve acil durum freni yok. Aslında bu özellikler donanım olarak var fakat yazılımı tam olarak desteklemiyor. Şerit takip güzel çalışıyor fakat sadece uyarı veriyor, direksiyonu kontrol edip şeride sokmuyor. Adaptif hız kontrolü, fren yapıp hızlanarak öndeki aracı istenilen mesafe ve hızda düzgün bir şekilde takip ediyor fakat acil bir durumda sadece çarpışma uyarısı veriyor, yani fren yapmıyor.

Bu özellikler sanırım 2017 sonrasındaki Sorento'lara geldi.

Kısa farları xenon, güzel aydınlatıyor fakat uzun farları halojen.

Bunun haricinde araç çok dolu ve donanımlı. Örneğin active hood system diye bir özellik var, Allah göstermesin bir yayaya çarptığında kaput cam taeafından bir kaç santim yukarı kalkıp çarpışmanın şiddetini azaltıyor.

Kışın sileceklerin buz tutmaması için, ön camın alt kısmında rezistans var.

Üçüncü sıradada klima kontrolü için ayrı bir klima ünitesi var.

Magna Dynamax 4x4 drive sistemini kullanıyor. Özellikle kışın kaygan zeminlerde gücü otomatik olarak dağıtıp güvenliği arttırıyor.

Şanjımanı tam otomatik tork konvertör, sağlam ve sorunsuz fakat 6 ileri olduğu için çok yakıyor.

Dolayısıyla imkan varsa yukarıdaki eksikliklerin giderildiği 2017 veya 2018 model almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakekrem -- 18 Kasım 2024; 18:16:23 >

• burakekrem B kullanıcısına yanıt

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam.

Yakıt tüketimi dediğiniz gibi bir tık aklımı kurcalıyor, biraz da yıllık yapılan km ile alakalı bir durum.

Pek bir alternatifi de yok gibi bu aracın, dediğim gibi aslında Tucson bakıyordum bu araca denk gelince tav oldum. Onun da buna göre + ve - yönleri var o da çok donanımlı bir araç ama bunun kadar kaliteli olacağını da düşünmüyorum.

Sarı sitede 17 model olarak arattığımda 2 araç çıktı muhtemelen onlarda 16 model 17 çıkışlıdır.

Nasip kısmet artık, çok teşekkürler hocam elinize sağlık.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.