Şimdi Ara

KIA SPORTAGE 2011 Önden Gelen Ses Problemi Yardımlaşma ve Bilgi Paylaşımı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
31.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sportage

quote:

Orijinalden alıntı: gaksu

Sevgili Arkadaşlar,

Hepimiz sorunumuzun bir an önce çözülmesini istiyoruz ancak işlerimizin yoğunluğu bizi alıkoyuyor.

İlk önce şunu tekrar belirtmek istiyorum forumu okuyan arkadaşlara,biz burada elimize steteskop alıp aracı dinleyerek ses aramıyoruz, her tür araçtan ülkemizin yol şartlarında ses gelir, plastik aksamından ve muhtemel diğer yerlerden. Bu benim 9. aracım ve hep aynı yollarda ve şartlarda da kullanıyorum. Benim spesifik olarak ses dediğim daha önce de anlattığım gibi bu araçlarda hiçbir şekilde olmaması gereken bir ses, bu size bana göre değişecek bir yorum değil.

Bu amaçla bir sonraki aşamaya geçmeden önce tüm işleri yine bir kenara itip Perşembe sabahı servise gidiyorum sesi mutlaka tespit ettirmek amacı ile. Sesi tespit edip bir şey yapmalarını talep edeceğim, konuya bir çözüm bulunamaz ise o zaman Sayın Sportage'ın belirttiği işlemlere başlamak gerekecek.

Perşembe sabahı servise gelebilecekleri beklerim,önceden haber veremediğim için kusura bakmayın,hafta sonu giderim diye düşünürken her 2 günde de toplantı olunca başka seçeneğim kalmadı.

Saygılar.

sayın gaksu,
    Perşembe gittiğiniz zaman arıza giderilmez ise kayıtlarına arıza giderilmediğini not ettirin. yarın mesaide olacağım için cumartesi servise gideceğim. Servis sonucunu bildirirseniz sevinirim.

Evet bugun servise gittim ve usta ile beraber ses tespiti yapıldı, ancak araca bir şey yapılmadı. Hafta sonu servisi ziyaret eden arkadaşlarda da aynı problemin olduğu ve bunu merkeze bildirdiklerini ve bir cevap beklediklerini ilettiler. Cevap sorunu nasıl cozer bikmiyorum ancak bende servis kağıdının üzerine sorunun tespit edilip cozulmedigini ve cevap beklendigini not aldım. Sımdı cok uzun olmamak kaydı ile biraz bekleyip gorecegiz ancak bir yandan da ipin ucunu elden bırakmayalım.

Burada kac defa rica etmemize ragmen hala araci sorunsuz bir arkadas ile buşup onun aracı ile 100 metre ilerlemisligimiz gerceklesemedi,bunu gerceklestirebilseydik konu hakkında sadece bazı hatalı araçlara özel tanımlamasını da en azından bizim tarafımızdan yapabilirdik.

Satın alma kararını etkileyen arkadasları haksız bulmuyorum cekınmelerini ben sayet ben bu ses yuzunden kımseye en azından kendi aracım ıtıbarı ile bir tavsiye yapamiyorum.

Aracin duzeltilecegini umsamda 600 km de 3 defa servise gitmis olmak ve duzelmesi icin kim bilir kac defa daha gidip ne sartlardan gececegimi dusunmek bile beni son derece mutsuz etmis durumda. 0 araba almamın en buyuk sebebi bu yasadıklarimdan kacinmakken simdi tam ortasındayim.

Hepinize saygılar.

• Bizimkinde henüz bu şekilde bir ses fark etmedim. Elbette bu eşim kullandığı için de olabilir :)
    Hafta sonu dikkatli bir şekilde inceleyeceğim.

Yabancı forumlarda göz gezdirirken benzer konuların konuşulduğunu fark ettim.
    Hatta bizimkinin ikizi olan Hyundai ix35' de de benzer bir ses problemi olduğundan bahsediliyor.

http://www.kia-forums.com/3g-2011-sportage/62892-anyone-else-getting-weird-rattle-tailgate.html
  • panama dan aynı ses sorunu olduğunu tahmin ediyorum. Bilginize aşağıdaki linkte sunuyorum.

http://www.kia-forums.com/kia-sportage-forum/63740-sportage-2011-have-problem-brake-system.html
  • Selamlar,

Benim aracımdaki ses her geçen gün artıyor bu da kullandıkça bir şeyler daha da bozuluyor,gevşiyor vb diye düşünüdürüyor ve bu da Bayramda aracı kullanmansam mı kullanmasam mı diye düşünmeme sebep oluyor. 600 km de aracı kullanırken düşünmek zorundayım malesef.

Bu arada sizlerden servisi arayan oldu mu? Merkeze ne yazmışlar ne olmuş hiç bilgi alan var mı? Aramadıysak onumuzdeki hafta kararlastirip arayalim.

Bir de bizler bu aracı hangi bayiden aldık,ne zaman ve ne renk onlari da bir karşılaştıralım.

Benim Anadolu Kia 15 Ekim Beyaz,

Saygılar,
  • bugün servis müdürü ile görüştüm. koreden gelen cevap çerçevesinde istanbul'da ses yapan bir araçta amörtisörleri değiştirmişler. ses gitmiş, ancak yaklaşık 1000 km sonra aynı aracı tekrar test edeceklermiş ve sesin gelmediğini görürlerse ses gelen araçların amortisörlerini değiştireceklermiş, bilginize.....
  • Sayin Sportage,

Sizce bizim 1000 km beklememiz dogru mudur? Bir de suspansiyon dan tum sistemin mi degistigini anlamaliyiz,yoksa sadece amortisor vb mu degismis?

Tesekkurler.
  • arkaşlar bendede son gelen mavi renkli sportage var ilk zamanlar soldan patlak amortisör sesi gibi geliyordu.servise öylesine uğradıgımda satış görevlisi bir arkadaşın lastik havalarını kontrol ettirmemi fabrika çıkışı değişikliklerin olabilecegini yoksa ses yapacagını söyledi(Şİkayeti dile getirmememe rağmen)böyle bir uyarıda bulundu.Lastiklerin hepsinin havasını boşaltıp yerine nitrojen bastırdım lastikçi arkadaş bütün lastiklere 36 ps bastı şimdi ses falan yok
  • Arkadaşlar biliyorsunuz sorunlu arabalardan biride benimkiydi. bugün kaputu açtım sallantı veren ne olabilir diye. sol yanda duran uyduruk sigorta kapağı takılı olması gereken yere tam takılmamış havada duruyudu. tırnaklarını yuvalarına oturttum. kaput kapagında ayar lastiklerin seviyelerini değiştirdim ve sanki şu an psikoljikmi bilmiyorum ama çukurlara giriyorum ses gitti gibi geliyor. ses gelen arkadaşlar sigorta kutusu kapaklarınızı bir kontrol edebilirmisiniz. benimkinde olduğu gibi yerine tam oturmamışmı. sanki duyduğumuz lakırtıyı yapabilcekmiş gibi geldi yerine tam oturmadığından
  • Selamlar,

Bugün servisle konuştum,Ankara'da bir araca parça değişimi yapacaklarını ilettiler. Bizden birinin aracı mı yoksa karıştırdılar mı?

Teşekkürler.
  • bugün Bursa Kia servisine ceratomu götürüp bir parçanın değişimini yaptırdım.

bu sırada yeni satılmış bir sportage benzinli sahibi geldi.sizin sorunlarınızdan yakındı oda.

test sürüşüne çıktılar.döndüklerinde kesinlikle bu ses ön amartisörlerden geliyor dedi servis yetkilisi.

çelik motora ön amartisörlerin komple değişimi için mail attılar.muhtemelen onuda değiştirecekler.bilgilerinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 9 Kasım 2010; 15:50:50 >
  • merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 20 gündür sportage sahibi biri olarak aynı sorundan dolayı servise gidenlerdenim.Dün aracımı parke yolda servisteki ustayla beraber test ettik öncelikle lastiklerimin havasını aracı aldığım ilk gün nitrojenle değiştirdiğimi belirtmek isterim,ustada bu sesin normal olmadığını belirtti ve servise geçtiğimizde egzos bağlantıları amortisör başları dahil her yerin vidalarını gözden geçirip sıktı fakat nafile ses hala mevcut.yarın tekrar servise gidip araba kontrol edilecek gelişmelerden mutlaka sizi haberdar ederim.Bu arada önden gelen ses dışında arka bagaj kısmındanda kulağa hoş gelmeyen sesler oluşmaya başladı aracım 1650 km de bilginize...umarım sorunumuz en kısa sürede çözülür.
  • bu arada imzamda kulüp renault mevcut eski aracım clio olduğu için öyle kalmış.Foruma çok sık girmeğen biri olduğum için dikkat etmedim kusuruma bakmayın.
  • Dostlar Ne oldu? Sesimiz soluğumuz kesildi,her gun biraz daha fazla kişiden aynı şikayet geliyor ama henüz çözüm sağlanan yok,sizlerde bir gelişme oldu mu?
  • bende merak ettim..inşallah çözülür
  • merhaba arkadaşlar çözümü zannedersem kia genel merkeze gönderilen şikayet formlarından sonra ankaradan bir mühendis aracılığı ile bulmuşlar.Sorun amortisörlerdeymiş büyük ihtimalle.Benim aracım için servis yeni amortisör siparişi verdi artık bayram sonrası takılacak inşallah düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmax

Sportage ana başlığında da konuyu dile getirebilirdiniz. Kronik sorunlu bir araç imajı gibi oldu bu başlık. bende şimdilik sorun yok. İnşallah herkesi etkileyecek bir sıkıntı olmaz, sizin sorununuzun da çözülmesi dileğimle..

çok doğru bir yorum olmuş.
    bence bu başlık silinmeli.
  • Sana fikrini soran yok, bu baslikta sorun yasayan arkadaslar birlestik, yardimlasiyoruz. Yardimin olacaksa yaz yoksa isine bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sitem_1

quote:

Orijinalden alıntı: alpmax

Sportage ana başlığında da konuyu dile getirebilirdiniz. Kronik sorunlu bir araç imajı gibi oldu bu başlık. bende şimdilik sorun yok. İnşallah herkesi etkileyecek bir sıkıntı olmaz, sizin sorununuzun da çözülmesi dileğimle..

çok doğru bir yorum olmuş.
    bence bu başlık silinmeli.

valla arkadaşaların bu sıkıntılı durumunda böyle yazmanız biraz bencillik olmuş...0 arabada böyle bir sorun..vede birden fazla kişide aynı şekilde..
    bence önemli ve böyle bir başlıkla daha kolay takip edilir ve çözümlenir

• Bu başlık arabayı kronik sorunlu bir araç gibi gösteriyor. Şikayetlerinizi servise iletin bence. Bu kadar hoş ve donanımlı zevkli bir aracı internette karalamaya kimsenin hakkı yok. Sıfır araçlarda başka modellerde de sıkıntı olabiliyor. 10.000 KM de motor yakan var. Benim rahatsız olduğum bir şey yok. Ama yiğidi öldür hakkını yeme. Hergün biraz daha aşık olduğum konnforlu bir aracın bu şekilde bir başlıkta tartışılması hoş değil. Alacak inasnaların kafasını karıştırmayalım. Reklam yapmıyorum. Sonuna kadar Sportage sevdalısıyım..
  • Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum arkadaşlar.
    Bu başlık açıldığı için çok memnunum yeni üye oldum. yaklaşık bu konu açıldığından beri bu başlığı takip ediyorum sportage almayı düşünen ama bu sorundan dolayı beklemede olan birisiyim. saolsun arkadaşlar sorunlarını paylaştılar ve birçok kullanıcıda aynı tip sorun var. eğer sorun önemzsiz bir şeyden kaynaklanıyorsa gözümü kırpmadan alacağım. ve bu sorunun çözülüp çözülmeyeceğide bu başlık sayesinde ortaya çıkacak. bence arkadaşlarımız bu başlık altında daha çok şey paylaşırlarsa hem sportage almış hemde alacak arkadaşlara yardımcı olacaklar.
    Elbetteki böyle konular sorunlar burada paylaşılacak insanlar aydınlanacak diğer arkadaşlara anlam veremedim eğer bir sorun varsa yeni alacak insanların mağdur olmalarını mı istiyorlar??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.