Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
14
Favori
358.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bu gun kia ana bayisine gidecegim bu olaylari bir arastiracagim bakalim ne diyecekler.
  • Birde şunu farkettim. Yurt dışındaki dizel motor 140 beygir ancak bunu ya 4x4 düz vites ya da 2x2 otomatik vites olarak alabiliyorsun. Yani bizdeki gibi hem dizel hem 4x4 hem de otomatik olmuyor. Bu durumda benim tork arttığında aktarma organlarının zorlanacağı düşüncemle uyuşuyor. Yani 4x4 diferansiyel ve (borg warner system miydi neydi) ve otomatik şanzıman birarada yüksek güce dayanamıyor olabilir. En azından risk taşıyordur, limitlerde olabilir.

Biz de kullanıcı tercihi 4x4 ve otomatik beraber olsun olduğundan Kia bu motoru Türkiye ye gönderiyor diye düşünüyorum. Yoksa elinde var zaten 140 lık motor.

Zaten dün konuştuğumuz sonata da doğal olarak iki çeker.

emorusi belki servisten detaylı bilgi alabilir.
  • bu gun azerbaycanin cumhuriyet barami onun icin her yer kapaliydi ogrenemedim sabah gidecegim.
  • mertb@

hocam aslında aktarma organları 4x4 de daha rahat
    çünkü 4x2 de güç sadece ön tekerlerde, ve tek bağlantı var, 4x4 te ise tork 2 ye ayrılıyor diyebiliriz, aracın ilerlemesi kolaylaşıyor, ve doğal olarak performans azalıyor, ki 4x4 lerin performansları hep düşüktür 4x2 lere göre

emorusi@
    hocam en kısa zamanda bekliyoruz haberleri
    lütfen şunlarıda öğrenirmisiniz? :
    şanzıman oranları neden farklı 140 lık modellerde
    hyundai tucsonda aynı motor vgt siz ce sohc iken neden kiada vgt li ve dohc
    öğrenirseniz mutlu olurum çünkü buradaki servisler bu konuda çok yetersiz, servis elemanları ve satış elemanları bilgisiz
  • sabah ilk isim servise gitmekazerbaycanda kia yetkili servisler genel muduru evez seferov bey cok iyi arkadasimdir gerekeni yapar diye dusunuyorumburdan da ona selamlar soyluyorum.
  • memleketi merak ettim şimdi imkanım olursa bi gitmek istiyorum azerbaycan a
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

memleketi merak ettim şimdi imkanım olursa bi gitmek istiyorum azerbaycan a

kardes gel,tum masraflarin bana ait calistigim sirket bunyesinde 4 otel, buyuk bir eglence kompleksi bowling,yuzme havuzu,disco,restoran daha neler var,sadece yol parasini koy cebine gel,1 haftalik tatil benden soz veriyorum
  • eyvallah abicim, babam, çalıştığı sektörden dolayı fuar geziyor, azerbaycandada varmış galiba, eğer bana uyarsa söylerim alır yanına beni, zaten bi gitmek istiyodu oda. bi uğrarım size orda bi dostu var babamın, bizi bırakacağını sanmıyorum
    ayıptır sorması, siz azerbaycandamısınız yoksa rusyadamı?
  • calistigim sirketin hem rusyada hem azerbaycanda is yerleri var,rusyada aycekirdegi paketleme fabrikasi ve otel var.azerbaycanda ise yukarida saydigim yerler var unutmusum buz pistimizde var,ben iki tarafada gidip geliyorum,bu firmalarda teknik sorumluyum,uzun zaman burda kalacagim,ne zaman gelirseniz haber verin.

chip olayini sordum bu gun,yapmamislar bu gune kadar boyle bir sey,ama arastirip sizin icin yapariz dedilergarantiyede bir sey olmaz dediler
  • mühendismisiniz??

eğer vakit problemim olmasa bende soracam servise, ama sanırım sizin aldığınız gibi güzel bir haber alamam Türkiyede gerçekten iyi bir servis ile bağlantılısınız
  • evet elektirik muhendisiyim,

uzun zamandir taniyorum fazla bir arada bulunmasakta 3 yil once tanismistik,biraz dostane bir durum yani,bu arada azerbaycanda benzin super ucuz,60 kurusa geliyor tr parasiyla,
    bu gun bir tane kia opirus gordum inanilmazdi resimlerini cekip koyacagim sabah.
    opirus tanitim brosurunun resmi (at gucu)
     *KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Kocakaya -- 29 Mayıs 2008; 20:09:38 >
  • 266 at gücü fark ettim

öss ye giricem 2.5 hafta sonra, tercihlerim arasında bulunucak ama elektrik-elektronik mühendisliği olarak.tavsiye edermisiniz?

bu arada, pek fark edilmesede, opiruslar hiç de fena araçlar değiller

bir soru daha ( başınızı ağrıtıyorum ama ), benzin ucuz demişsiniz, dizel araç azdır ozaman??

sizin aracınız hafif eğimde geri kayıyormu? hani şöyle birşey vardır, otomatik araçların çoğu hafif eğimde geri kaymaz diye. mesela bizim aracımız dolu olmadığı sürece geri kaymıyor, bunda dizelin yüksek torku etkili sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 29 Mayıs 2008; 20:59:13 >

• her zaman her yerde is bulabilecegin bir daldir elek,eletronik muh.tercihin yildiz teknik olsun.
    dizel arac parmakla gosterilecek kadar az,(basim agrimaz konusacak yazisacak adam ariyorum zaten)
    aracim hic kaymadi bu gune kadar,hatta cok dik yokuslarda bile.
    iki uc gun olmus opiruslar geleli yeni gordum,mercedes,jaguar, karisimi bir sey olmus dis gorunus,ama ici tamamen ozgun bir sey
    harman kardon,infinity doldurmuslar aracin icini cok guzeldi.
     *KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ*
  • yıldız hep aklımda çevremde çok yıldızlı var

kia için ne derlerse desinler, her aracı tatmin edici
  • Fiyat-Performans olarak son derece doyurucu araçlar üretiyor kia.

Bu arada chip mevzuna gelince,atılan yazılımı anlama gibi bi şansları yok.En yetkili kia mercinden öğrendim.
  • bu güzel haberlerden sonra artık servis ve uygulamanın kalitesi getirilerini tartışmamız doğru olur heralde
  • Arkadaşlar, yol bilgisayarı verilerini yazacaktınız hani
  • mertb@ hocam kusura bakma kaçırdık heralde, bir daha söylermisin hangi veriler gerek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertb

Bu ilginç, 2 sonata motor değerleri ile aynı görünüyor. hemde SOHC yani tek egzantrik, bizimki ile aynı yani. Bildiğim kadarı ile yurt dışındaki 140 lıklar DOHc yani çift egzantrik idi . dikmenibo istersen bunu da bir araştır.

Öte yandan tabii VGT teknolojisi var kullanılan. Yine de eğer şanzıman sonata otomatik şanzımanı ile aynı ise, chip tununnig ile tork arttrımı denenebilir.

Yakıt tüketimini sıkışık trafikte sabah akşam kullanmaya bağlıyorum. Aslında yol bilgisayarına göre 35 saat kullanmışım ve 800 km ye yakın yol yapmışım. Ortalama hız 22 km yani. Bu yüzden tüketim doğru olabilir. Siz de bir bakabilirmisiniz yol bilgisayarına, son ortalama tüketimi kaç saatte ve ne kadar yol giderek yapmışsınız.

Aslında müsait zamanda servise bir uğrayacağım, arabanın alarmı çok hassas olur olmaz zamanda çalıyor. Onu da ayarlatmam lazım.

tazeleme...

• arkadaslar,servis muduruyle konustum bu gun cinden bilgisayar getireceklermis yazilim icin deneyecekler olursa benim arac icinde yapacaklar,merakla bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.