Şimdi Ara

Kilise müziği tarzı sevenlere...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
13
Favori
124.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konuda açılmış eski bir topic gördüm..Bu tarzın( "New Age kilise müziği" ) hayranı olan biri olarak birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum...

Gregorian:

En mükemmel şarkıları: "Moment of peace", "join me", "The Gift", "Only you", "voyage voyage", "Still I'm sad"

Latince içerikli ve daha üstün olan gruplar:

LESİEM

En mükemmel şarkıları: "Liberta", "Fortitudo(Tapferkeit)" "Fundamentum", "Britannia", "Miracle Eyes", "Charity", "Vivere," Ave Fortuna", "Una terra" "Temperantia(moderateness)", "Prudentia(prudence)"

MAGNA CANTA

En mükemmel şarkıları: "Hymn", "Agnus Dei", "Contandus" ,"Sancta mAria", "Kyrie" ,"Lux Lucies" , "Close to Heaven" , "Japan" , "Sequentia" , "Credo"

• mystica arkadaşım seni isamesih.org sitesinin forum bölümünde görmüştüm nick aynıydı senmisin o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metality

mystica arkadaşım seni isamesih.org sitesinin forum bölümünde görmüştüm nick aynıydı senmisin o?
    Evet.. internetteki forumlarda "mystica" nickini kullanan kişi her zaman benim...:):)
  • İkisi de genellikle Latince sözlü şarkılar yapar... New Age yanında Christian Rock da (modernize edilmiş ilahiler) yaparlar....

Era
    Bi zamanlar Eric Levi'nin kurduğu bi grup. 1997 yılındaki Era I albümleriyle çıkış yaptılar. Era II, The Mass, The Best of Era albümleri de vardır. Grubun en ünlü şarkısı Ameno'dur. DJ Quicksilver gibi DJler tarafından yapılmış birçok remixi bulunmaktadır. "amenoo sa, dorime reyloooooo amenooo doriiiiiiiimeee ameno doriiiiiiiiimeeee" diyedir, duymuşsunuzdur.
    Bunun yanında Cathar Rhthym, Enae Vollare Mezzo, After Time, Impera, Mother ve The Mass da en güzel şarkılarındandır.
    Aslında maalesef bazı şarkıları reklamlarda, filmlerde filan çalmaktadır (mesela; Ameno), ancak söyleyenin Era olduğu pek bilinmemektedir...

Enigma
    Bu da Era gibi Latince şarkılar yapan kilise & new age grubudur... Bu grup fazla bi bilgim yok, 1-2 şarkısını dinledim... ama kilise müziğinde ünlü, başarılı bi gruptur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Aralık 2008; 23:49:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

İkisi de genellikle Latince sözlü şarkılar yapar... New Age yanında Christian Rock da (modernize edilmiş ilahiler) yaparlar....

Era
    Bi zamanlar Eric Levi'nin kurduğu bi grup. 1997 yılındaki Era I albümleriyle çıkış yaptılar. Era II, The Mass, The Best of Era albümleri de vardır. Grubun en ünlü şarkısı Ameno'dur. DJ Quicksilver gibi DJler tarafından yapılmış birçok remixi bulunmaktadır. "amenoo sa, dorime reyloooooo amenooo doriiiiiiiimeee ameno doriiiiiiiiimeeee" diyedir, duymuşsunuzdur.
    Bunun yanında Cathar Rhthym, Enae Vollare Mezzo, After Time, Impera, Mother ve The Mass da en güzel şarkılarındandır.
    Aslında maalesef bazı şarkıları reklamlarda, filmlerde filan çalmaktadır (mesela; Ameno), ancak söyleyenin Era olduğu pek bilinmemektedir...

Enigma
    Bu da Era gibi Latince şarkılar yapan kilise & new age grubudur... Bu grup fazla bi bilgim yok, 1-2 şarkısını dinledim... ama kilise müziğinde ünlü, başarılı bi gruptur...
    Çok güzel ya uzun süredir bu tarz parçalar aramıştım teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

İkisi de genellikle Latince sözlü şarkılar yapar... New Age yanında Christian Rock da (modernize edilmiş ilahiler) yaparlar....

Era

Enigma
    Evet ERA'yı da ekleyebiliriz...("Ameno" hergün bir defa dinlerim:)) Ama benim için müzikalite ve derinlik olarak değerlendirirsek en başta "Lesiem" ve "Magna Canta" gelir...

Enigma'nın eski albümleri kanımca başarılıydı...Daha sonra bu tarzı bıraktılar...Şu anda kilise tarzı olmayan New Age yapıyorlar....Bu dalda da Enya'nın üzerine tanımam:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mystica -- 30 Ocak 2006 20:42:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystica

Evet ERA'yı da ekleyebiliriz...("Ameno" hergün bir defa dinlerim:)) Ama benim için müzikalite ve derinlik olarak değerlendirirsek en başta "Lesiem" ve "Magna Canta" gelir...

Enigma'nın eski albümleri kanımca başarılıydı...Daha sonra bu tarzı bıraktılar...Şu anda kilise tarzı olmayan New Age yapıyorlar....Bu dalda da Enya'nın üzerine tanımam:)

Alıntıları Göster
    ooo, misyoner'ler de aramızda

olsun,
    gruplar iyidir, özellikle "gregorian"...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odut -- 29 Ocak 2006 21:11:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: odut

ooo, misyoner'ler de aramızda

olsun,
    gruplar iyidir, özellikle "gregorian"...

Alıntıları Göster
    Pardon "misyoner" değil "eleştirmen" olacaktı.... Çünkü eleştiren yazılar yazıyorum genelde..müslüman ya da hristiyan değilim...

Bu tür müziği de çok derin ve spiritüel olduğu için çok seviyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mystica -- 30 Ocak 2006 21:21:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystica

Pardon "misyoner" değil "eleştirmen" olacaktı.... Çünkü eleştiren yazılar yazıyorum genelde..müslüman ya da hristiyan değilim...

Bu tür müziği de çok derin ve spiritüel olduğu için çok seviyorum..

Alıntıları Göster
    Hocam Era II albümü vardı arkadaşta yeni aldıkları arabada çıkmış, bende ne bu diye mp3 yapmıştım, sonradan hayran kaldım oldukça mistik ve süper eserler...
    Ayrıce misyoner suçlaması oldukça ağır olmuş çok yanlış...
    Kimse müzikten dolayı din değiştirmez herhalde bu kadar basit ve saçma değil İMAN...
    Barışı sevgiyi Allahın varlığını anlatan hangi şarkı kötü olabilirki, belki sana sufi müziğide misyonerlik içeren bi müzik gelebilir...

• in_metal>>>Ya hocam bu Matrix in fragmanlarındaki meşhur müzik Enigma'ya aitmiş ya çok sağolasın Enigma'yı araken buldum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 30 Aralık 2006; 13:46:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tevfikteo

in_metal>>>Ya hocam bu Matrix in fragmanlarındaki meşhur müzik Enigma'ya aitmiş ya çok sağolasın Enigma'yı araken buldum...
    enigma - sadness
  • quote:

Orijinalden alıntı: zrb

enigma - sadness

Alıntıları Göster
    Bende seviyorum walla arkadaşlar bu tip şarkıları dinlendirici oluyor ama elhamdurullah müslümanım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Bende seviyorum walla arkadaşlar bu tip şarkıları dinlendirici oluyor ama elhamdurullah müslümanım

Alıntıları Göster
    Ruhumu Dinlendiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulyaltyapı

Ruhumu Dinlendiriyor.

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: lake_house

çok teşekkürler

Alıntıları Göster
    Kilise yanlısı müzik yapan gruplar pek ilgimi çekmiyor ama Enigmayı dinlerim yine de...diğerlerinden biraz daha farklı duygular oluşturuyor bende...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deng

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    era ameno gerçekten güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalgardiyan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    istanbul tanıtım videosunda videonun başlarında çalan bi ilahi var. acaba o ilahiyi kim söylüyor ve nerden bulabilirim. çok süper yau :) vuruldum...( yani kilise müziği.. ilahi derken bizim ilahilerden deil yane :) )

http://www.youtube.com/watch?v=V4o8TsnQ-yw

topic için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nisyan -- 22 Ağustos 2007; 21:26:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nisyan

istanbul tanıtım videosunda videonun başlarında çalan bi ilahi var. acaba o ilahiyi kim söylüyor ve nerden bulabilirim. çok süper yau :) vuruldum...( yani kilise müziği.. ilahi derken bizim ilahilerden deil yane :) )

http://www.youtube.com/watch?v=V4o8TsnQ-yw

topic için teşekkürler...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar Hallelujah nın kilisede söylenen versiyonunu nasıl bulabilirim arıyorum ama hep rock tarzında söylüyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypocrites

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Epica da iyidir aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nodex

Epica da iyidir aslında

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Nodex

Epica da iyidir aslında

Epica senfonik power yapmıyor muydu?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.