Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin T izlerken bir "filiz akınla pazar günleri" adlı Tv programının introsunda arka planda duyduğum ve çok uzun zamandır aradığım bir müziği duydum fakat bu müziği kimin seslendirdiği bilmiyorum
Bilen arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim
İlginiz için teşekkürler ... Sitenin linkini aşağıda verdim sitede yer alan video yu dinlerseniz arka planda çalan fon müziği ...
arkadaslar öncelıkle hepinize merhaba ama sormak ıstedıgım bır sey var elımde almanca bir rap var ve bu sarkı baslarken bir kilise müziği giriyor araya ve çoğu fılımdede fon muzıği olrak kullanılıyor yardımcı olabılırmıısnız sarkı baslamadan önce gelen sesi ben bi türlü bulamadım
ben bunlara kilise müziği adıylan bakmak yada nitelendirmek istemiyorum kulağa hoş geliyolar içeri hep sanatsal içeriklerlen dolu eminim kulağa hoş geldikleri için misyonerlerin savsatalarıdır müzik ruhun gıdasıdır bunun için hangi müzik hoşumuza gidiyosa onu dinlemeliyiz ve herhangi bir inancıda müziklen ilişkilendirmemeliyiz
Bence Epica 'da benziyo,tam tarz olmasa bile..
quote:
Orjinalden alıntı: İ.x.İ.r
Bence Epica 'da benziyo,tam tarz olmasa bile..
Onu diyecektim Epica'nın müziklerine de benziyor bu tarz müziklerde az çok Symphonic Power Metal
evanescence-understanding tam aradığınız türde süper bir şarkı
Senfonik ve gotik metal tarzda olursan dadundan yinmez.
benim de ritmini hatırladıgım ama sozlerini bilmedigim bir sarkı var, oda bu sekilde enigma ve era gibi kilise muzigi tarzında. ritmi soyle dıt dıt dıt dırı nı nı nı dırını enigma sadness gibi tesisatlı araclarla cok dinlenilen bir parca...
quote:
Orjinalden alıntı: By_SeGa
Ya bir tane şarkı vardı kilise tarzı o çok süper birşeydi ama ne ismini biliyorum ne sözlerini sadece bir kadın sesi oluyordu arada o da feel li bide lovelu birşey diyordu sanırsam offff
arkadaşım anigmada sandra olabilir vede gregorianın so sad şarkısındaki sarah brightman dır... kimse yazmamış ama gregorianın satisfaction albümünde vede % 100 enigmatic hits albümlerinden ilkinde bu şarkı ve bahsedilen şarkıların hemen hemen hepsi var .... enigma zaten bir yaşam tarzı dinlemek bir ayrıcalık onu....
Arkadaşlar bu tarz müziklere gospel deniyor aramalarınız daha kolaylaşır bu isimle ararsanız ;)
TJK tv de arada bı tane müzik cıkıyor Bı kadın yapmıs Bu tarz bi müzik ismini bılen varsa paylasabılırmı lutfen :S
Bu müziğin tam olarak adı "new age"
quote:
Orijinalden alıntı: Mystica Gregorian:
En mükemmel şarkıları: "Moment of peace", "join me", "The Gift", "Only you", "voyage voyage", "Still I'm sad"
Öncelikle başlıkta '' kilise müziği tarzı '' cümlende oradaki tarzı kelimesi kilise müziği dalını niteliyen birşeymi ? Yoksa kilise müziğine benzer tam o olmasada gibi falanmı ? Eğer 2.yazdığım gibi ise yanlışın vardır çünkü diğerlerini bilmiyorum ama Gregorian direk Kilise müziği yapar.Ha kötülüyormuyum hayır sadece yanlış anlaşılmasın direk ayin müziği tarzında , onun etkisinde ve onun anlamında müzik yapıyorlar zamanında biraz dinlemiştim kötülemiyorum hoşuma da gitmişti fakat o kadar kapılmamak lazım bi nevi olsa bırakmak hissettim ve bıraktım dinlemeyi.Fakat rahatlatır dinlemek istiyenlere Gregorian öneririm
Şimdi benim anlamdığım bi olay var kilise müziği diye bir olgumu var ? kiliselerde ainler müziklemi yapılıyor ? yada bu tür parçalar sözlerinde dini motiflermi taşıyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: Haşin_ErKeK
Şimdi benim anlamdığım bi olay var kilise müziği diye bir olgumu var ? kiliselerde ainler müziklemi yapılıyor ? yada bu tür parçalar sözlerinde dini motiflermi taşıyor ?
Yukarıda belirrtiğim gibi , taşıyor.En basitinden Ameno parçası, adı üstünde.
güzel bir paylaşım yapmışsın kardeş tşk
quote:
Orijinalden alıntı: Haşin_ErKeK