Şimdi Ara

Kilitlenme sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • anakart üzerinde olduğu için bence sürüncemede aslında muallakda yazacaktım..
    şu board bios üzerinde seri-paralel portlara ait ayar menusu var. hani epp+epc felan yazar baktığında görürsün. oranın durumu ne halde bir ss verebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erumcp

kuruluma geçmeden önce memtest86 yapiim dedim nolur nolmaz. Binlerce hata verdi. Sanırım ramler bitmiş :D :D.

Kitlenme ramlerden kaynaklanıyor diyebilirmiyiz

Kilitlenme sorunu

aynen ramlerin den ama sen bir defa daha yaptır. ve testi tek tek yap. 1den fazla ram varsa
  • tek tek ramleri denedim. 1 tanesinde sorun çıktı. Sanırım sorun bitti. Rami garantiye göndercem ama garanti belgesi kayıp. distributor firmaları aradım. Hepsi topu diğerlerine attı. Garanti belgesi yada bandrol olması lazımmış. Olmadan yapamayız diolar. 4 sene oldu ramleri alalı. Garanti belgesi kayıp :D :D
    Güya kingston ömür boyu garanti veriyor . Napalım 2 gb bozuk çıktı. Geri kalan 4 gb idare ettez :D

Sorun çözüldü arkadaşlar. Başka arkadaşlar buna benzer sorun yaşarsa tek tek bütün ramleri memtest86da denemelerini öneririm.

Herkese yardımları için teşekkürler saolun varolun :D :D
  • Arkdaşlar sorun devam ediyor... 2 saattir kitlenmemişti ama yine kitlendi. Ramin birinde kesin sorun var onu çıkardım. Ama hala sorun devam ediyor :(
  • quote:

Arkdaşlar sorun devam ediyor... 2 saattir kitlenmemişti ama yine kitlendi. Ramin birinde kesin sorun var onu çıkardım. Ama hala sorun devam ediyor :(

hd tune ile test yap. ss ekle de bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

anakart üzerinde olduğu için bence sürüncemede aslında muallakda yazacaktım..
    şu board bios üzerinde seri-paralel portlara ait ayar menusu var. hani epp+epc felan yazar baktığında görürsün. oranın durumu ne halde bir ss verebilir misin?

The souls migration bilmiyorum istediğin bu muydu

KEREM04283 testi yapıyorum sonucu az sonra koyıcam

Kilitlenme sorunu

• KEREM04283 bilgisayar açıldıktan en fazla 1 dakka sonra(çoğunlukla açılışta) kitleniyor. Testi yapamıyorum
  • standart mod durumunda iyi. yalnız senin şu sayfalarda sorun var. ram'lerine 800 mhz demişsin ama ram test için vermiş olduğun ss'lerde başka şeyler yazıyor. bir de ide seçili. sendeki hdd'lere bakıyoruz 1tb wd +500gb samsung harddisk bunlar ide mi sata mı? şu ramleri de tek tek ve ayrı slotlarda test etmeni öneririm. ne oldu da bu hataya eriştin? donanım mı ilave ettin, bios ile oynadın mı hiç?
  • quote:

standart mod durumunda iyi. yalnız senin şu sayfalarda sorun var. ram'lerine 800 mhz demişsin ama ram test için vermiş olduğun ss'lerde başka şeyler yazıyor. bir de ide seçili. sendeki hdd'lere bakıyoruz 1tb wd +500gb samsung harddisk bunlar ide mi sata mı? şu ramleri de tek tek ve ayrı slotlarda test etmeni öneririm. ne oldu da bu hataya eriştin? donanım mı ilave ettin, bios ile oynadın mı hiç?

evet dediğini bende fark etmiştim ilk bilgisayarı aldığımda. Hemen kingstonu aradım . Onlarda overclock için özel üretilmiş ürünler olduğu için ramleri 667 mhzden 1200e kadar oynama yapabilirsiniz sorun olmaz demişlerdi. Ama son 3 yıldır overclocklu 800mhz standart olarak kullanıyorum .

harddiskler elbette sata. testleri tek tek aynı slotlarda yaptım . Ide seçili demişsin. O ayarı hiç değiştirmedim. AHCI mı olmalı???

Bi sabah açtığımda kitlenme sorunu başladı. Hiç bir yazılım ve donanm eklemesi yapmadan bu hale geldii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erumcp -- 17 Nisan 2012; 18:40:54 >

• detalarına bakmak lazım. şu ilk sayfada yani hdd detect sayfasında boş olan yerleri kapat. usb mouse ve keyboardı nasıl kapatmışsın kullanmadığın özellikleri kapatarak boarda biraz nefes aldır bakalım belki bişiler değişir. bios kitpçığına bakmak için hiç uğraşamam valla ayrıca 4 seneden bahsediyorsun kaç yıldır kullanıyorsun boardı 2 seneyi geçti ise herley beklenr. o-c varmıydı
  • quote:

quote:

standart mod durumunda iyi. yalnız senin şu sayfalarda sorun var. ram'lerine 800 mhz demişsin ama ram test için vermiş olduğun ss'lerde başka şeyler yazıyor. bir de ide seçili. sendeki hdd'lere bakıyoruz 1tb wd +500gb samsung harddisk bunlar ide mi sata mı? şu ramleri de tek tek ve ayrı slotlarda test etmeni öneririm. ne oldu da bu hataya eriştin? donanım mı ilave ettin, bios ile oynadın mı hiç?

evet dediğini bende fark etmiştim ilk bilgisayarı aldığımda. Hemen kingstonu aradım . Onlarda overclock için özel üretilmiş ürünler olduğu için ramleri 667 mhzden 1200e kadar oynama yapabilirsiniz sorun olmaz demişlerdi. Ama son 3 yıldır overclocklu 800mhz standart olarak kullanıyorum .

harddiskler elbette sata. testleri tek tek aynı slotlarda yaptım . Ide seçili demişsin. O ayarı hiç değiştirmedim. AHCI mı olmalı???

Bi sabah açtığımda kitlenme sorunu başladı. Hiç bir yazılım ve donanm eklemesi yapmadan bu hale geldii

ya ide yada ahci farketmez. orada sorun yok. sorunun kaynağı ya anakart yada hdd diye şüphe ediyorum. hdd yi deneme imkanın varsa başka bir pc ye bağlayıp dene. o.c. tam bir donanım katilidir. 4sene ömrü varsa bu süre azalır donanımın bilgine. bu arada başka sata girişlerinde denedinmi? ufak bir sorun başka bir sorunu doğurabilir onun için elektiriği tamamenm kes pc den power bas statik olayı belki, bunu bir virüste yapabilir hepsini göz önünde bulundurmak gerek+ büyük ihtimal donanım hatası diye düşünüyorum

• dediklerini yaptım . Hd tune test yaparken yine kitlendi ama ekran görütüsü bu.

Anakart 3 senelik overclock hiç yok

Kilitlenme sorunu
  • quote:

dediklerini yaptım . Hd tune test yaparken yine kitlendi ama ekran görütüsü bu.

Anakart 3 senelik overclock hiç yok

Kilitlenme sorunu

health ve error scan kısımlarını koyman gerek.errorsacan yaparken Quikscan kutusunu işaretleme.
  • bence nedeni anakart
  • quote:

Orijinalden alıntı: PrettyKiller

bence nedeni anakart

bak bu şekilde demeyecektin. hal böyle iken ben de işlemcinin ta kendisi diyorum. işlem yapamıyor yani bir sıkıntısı var gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 17 Nisan 2012; 20:25:05 >
  • quote:

Bilgisayarım son 2 gündür sürekli kitleniyor. Reset tuşuna bastıktan 5 saniye sonra anca reset atıyor.

Bütün parçaları çıkarıp yeniden taktım. Ekran kartı ses kartı ramlerin yerlerini değiştirdim yine aynı sorun.
    Windowstandır diyerek format attım fakat kurulumda sorun yaratmadı fakat kurulum bittikten sonra driverleri yüklerken
    ve daha sonra yine kitleniyor. (film vb işlemleri yapsamda yapmasamda fark etmiyor)Ubuntu kurmayı denedim yine aynı sorun. Bios ayarlarından ramlerin en düşük frekansında çalıştırmayı dendim yine aynı????

Nerde sorun olabilir????

Arkadaşım sorunun kaynağı anakart üstündeki slotlarda tozlanma veya anakarta takılan parçların iletim yapan bakır kısımlarında kısmi oksitlenme olabilir.
    1-anakartın pilini yenileyiniz!
    2-anakarta bağlı tüm bileşenleri sökünüz-ses kartı-ekran kartı-ram-işlemçi vs sökün ve slot yerlerini süpürge tutarak içlerini bir güzel temizleyiniz.(doğrudan fana süpürge tutmayınız fanın döne bileçeği maxsimum dönme hızını aşırta bilinmesi veya fanın yüksek devirde ani dönme hızının çok kısa bir sürede getirilmesi fanı bozabilir!!!).
    3-ramlerin-ekran kartının-ses kartının slotlara giren bakır kısımlarını kaliteli beyaz silgi ile nazikçene tamamını silerek solmuş kararmış bakır yollarının temizlenerek yeni gibi parlamasını sağlayınız.
    4-anakarta ve bileşenleri takarken tüm kabloların düzgün yamulmaış katlanmamış olsun sonra psunun güç kablolarını her bileşene tek tek kakınız yani 12v çoklayıçı(normaldede kullanmayınız) kullanmayınız.Kabloların hiç biri gergin de ezilişte olmasın.özellikle 12v -4 pinli kabloların soketine bağlı olan kabloları tek tek kontrol ediniz kendi içinde çıkık veya temas etmeme durumu olabilir.
    5- anakarta usb den veps2 girişinden -kulaklık girişinden vs bağlı bir şey kalmasın. sistemi açın mümkünse ubuntu live cd ile bir mütdet kullanın sistemde hiç hdd olmadan.
    6-sisteminizi farklı klavye ve mouse bağlayıp kullanın.
    7-pc ana güçü farklı bir prizden veriniz(önce bunu deneyiniz)
    8-mükünse farklı bir psu ile sistemi açıp deneyiniz

Yukarıda yazdığım bazı maddeler size çok ama çok şaçma gelebilir ama ben pc ile ilgili maalesef (hem yazılımsal hemde donanımsal) çok ama çok sanşsızlıklar yaşadım - misal olarak bozulan klayvenin sistemimi kitlediğini farkedene kadar çok çekmiştim.bios pili bitik diye sistemimi açamadığım oluştu ve ramin bakır soket kısmının kısmı oksitlenmesi kararmasındanda çok çektim.Dial up tan internete girmek için her seferinde ses kartımı(creative vibra) sistemimden sökmek zorunda kalışım vs...özetle yazı-tura da bile kazanamayan birisiyim.!!!
    Yukarıdaki maddeleri tek tek size kolay gelenden içininize sinenden başlayarak deneyebilirsiniz umarım sorununuz en kısa zamanda
    http://resim.donanimhaber.com/m_59596435/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59602071
    burada olduğu gibi çözülür ve çözülürse lütfen ne şekilde çözdüğünüzü burada paylaşınız pc kitlenmesi ve mavi ekran bir çok kişinin yaşadığı sıkıntı başkalarınada çözüm olabilir.
    Yukarıdakileri yapıp ta deneyipte sorun çözülmezse ve burada sorununuzun devam ettiğini yazarsanız. Yukarıya yazmaya çekindiğim bir kaç fikrim daha var umarım onlara gerek kalmaz.Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.