< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuzçekirdegi -- 31 Temmuz 2020; 15:50:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuzçekirdegi -- 31 Temmuz 2020; 15:50:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ODTÜ kimya mühendisliği. powerchill arkadaş rakip elemeye çalışıyor dostum üzgünüm olayını bozduğum için dokunmayacağım demiştim ama harbi forumda herkes her şeye inanıyor valla ben bile insanların direkt yazılanlara bu kadar saf davranıp araştırmadan atlayacağını tahmin etmemiştim.Neyse ODTÜ kimya mühendisliği deme sebebim öncelikle sen kimya mühendisliği vs metalurji düşünmek yerine ODTÜ kimya mühendisliği vs İTÜ metalurji diye düşünmen lazım.Türkiyedeki çoğu büyük sanayi şirketi Tüpraş (en büyük) petkim,sisecam,kordsa vs hepsi ODTÜ tabanlı yani işe alımlarda network için her zaman öncelikli olacaksın kaldı ki ODTÜ olduğu için savunma sanayiye bile girme şansın olacak.İTU metalurji iyi bölüm ama şöyle sıkıntısı var.Metalurji ve malzeme mühendisliğinin en çok istihdam edildiği savunma sanayidir ki bunu ODTÜ metalurji mezunları dolduruyor yine de İTÜden de özellikle Taiye giden bir çoğunluk var.Fakat ODTÜ kadar savunma sanayiye yakın olmadığı için İTÜlüler İstanbul piyasasına çıkıyor.Metalurjinin savunma hariç en çok olan otomotiv.Fakat yine de şöyle bir şey var bir makineci kadar istihdam edilmiyorlar çünkü makineciler otomotivde en çok bulunan çoğunluk ve burda üzgünüm birkaç değerli malzemeci hocam var biraz alınacaklar ama bunu tercih döneminde ODTÜ mezunları demişti bana aynı şekilde kız arkadaşıma da demişler yani kesinlikle kötülemek için yazmıyorum,makineciler bazı zamanlarda metalurjicilerin işlerini yapabiliyor.O yüzden bazı durumlarda makinecilere bile rekabet etmen gerekecek.İTU kimya mühendisliği bu ikisinin yanında sönük kalır o yüzden bu ikisinin arasından seçmeni tavsiye ederek mezun istatistiklerini paylaşmak istiyorum LinkedIn'den
ODTÜ kimya mühendisliği. İTÜ metalurji Yurtdışı oranı yüzde 29,2. Yurtdışı oranı 20,7 Toplam mezun sayısı 2812. Toplam mezun sayısı 2427 En çok çalışan ilk 15 yer. En çok çalışan ilk 15 Tüpraş 102. Tai 39 Socar-star rafineri 32. Arçelik 31 Roketsan 28. GE 26 Tai 25. Ford 22 Kordsa 24. Erdemir 20 BP 23. BSH Türkiye 16 Şişecam 21. Assan Alüminyum 14 Unilever 19. OYAK maden 14 Cargill 18. Şişecam 13 Dow 16. Çolakoğlu metalürji 12 Aksa akrilik -dowaksa 14. İsdemir 11 P&g 13. Roketsan 11 Tübitak 13. Organik kimya 11 Brisa 11. Kordsa 10 Petkim 11. Turkish technic 10 Bunları inceleyip,mezunlara konuşup seçmeni tavsiye ederim iyi günler. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerchill -- 31 Temmuz 2020; 14:52:48 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 31 Temmuz 2020; 16:47:31 > |
okulu bilmem ama bölüm olarak malzeme metalurji daha iyi durumda |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 23 Haziran 2022; 20:26:4 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |