Şimdi Ara

KİMYA MÜH. Mİ METALÜRJİ Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıralamam 25k itü, odtü ve kimya muh ,metalurji arasında gidip geliyorum. İstanbul da yaşıyorum yani burda okusam benim için avantaj. Ama odtü var bir yandan da .ne yapsam bilemedim tavsiye ve önerilerinize açığım.

Şuanki (kafamı karıştıran) tercih listem:

ödtü kimya müh 27k
    itü metalurji 32k
    itü kimya müh 33k
    itü metalurji 37k(%30i)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuzçekirdegi -- 31 Temmuz 2020; 15:50:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ODTÜ kimya mühendisliği. powerchill arkadaş rakip elemeye çalışıyor dostum üzgünüm olayını bozduğum için dokunmayacağım demiştim ama harbi forumda herkes her şeye inanıyor valla ben bile insanların direkt yazılanlara bu kadar saf davranıp araştırmadan atlayacağını tahmin etmemiştim.Neyse ODTÜ kimya mühendisliği deme sebebim öncelikle sen kimya mühendisliği vs metalurji düşünmek yerine ODTÜ kimya mühendisliği vs İTÜ metalurji diye düşünmen lazım.Türkiyedeki çoğu büyük sanayi şirketi Tüpraş (en büyük) petkim,sisecam,kordsa vs hepsi ODTÜ tabanlı yani işe alımlarda network için her zaman öncelikli olacaksın kaldı ki ODTÜ olduğu için savunma sanayiye bile girme şansın olacak.İTU metalurji iyi bölüm ama şöyle sıkıntısı var.Metalurji ve malzeme mühendisliğinin en çok istihdam edildiği savunma sanayidir ki bunu ODTÜ metalurji mezunları dolduruyor yine de İTÜden de özellikle Taiye giden bir çoğunluk var.Fakat ODTÜ kadar savunma sanayiye yakın olmadığı için İTÜlüler İstanbul piyasasına çıkıyor.Metalurjinin savunma hariç en çok olan otomotiv.Fakat yine de şöyle bir şey var bir makineci kadar istihdam edilmiyorlar çünkü makineciler otomotivde en çok bulunan çoğunluk ve burda üzgünüm birkaç değerli malzemeci hocam var biraz alınacaklar ama bunu tercih döneminde ODTÜ mezunları demişti bana aynı şekilde kız arkadaşıma da demişler yani kesinlikle kötülemek için yazmıyorum,makineciler bazı zamanlarda metalurjicilerin işlerini yapabiliyor.O yüzden bazı durumlarda makinecilere bile rekabet etmen gerekecek.İTU kimya mühendisliği bu ikisinin yanında sönük kalır o yüzden bu ikisinin arasından seçmeni tavsiye ederek mezun istatistiklerini paylaşmak istiyorum LinkedIn'den
    ODTÜ kimya mühendisliği. İTÜ metalurji
    Yurtdışı oranı yüzde 29,2. Yurtdışı oranı 20,7
    Toplam mezun sayısı 2812. Toplam mezun sayısı 2427
    En çok çalışan ilk 15 yer. En çok çalışan ilk 15
    Tüpraş 102. Tai 39
    Socar-star rafineri 32. Arçelik 31
    Roketsan 28. GE 26
    Tai 25. Ford 22
    Kordsa 24. Erdemir 20
    BP 23. BSH Türkiye 16
    Şişecam 21. Assan Alüminyum 14
    Unilever 19. OYAK maden 14
    Cargill 18. Şişecam 13
    Dow 16. Çolakoğlu metalürji 12
    Aksa akrilik -dowaksa 14. İsdemir 11
    P&g 13. Roketsan 11
    Tübitak 13. Organik kimya 11
    Brisa 11. Kordsa 10
    Petkim 11. Turkish technic 10
    Bunları inceleyip,mezunlara konuşup seçmeni tavsiye ederim iyi günler.
  • up

• böyle mühendislikleri istanbulda okumak daha mantıklı.staj yerleri felan hep istanbulda

mme>che
  • karpuzçekirdegi kullanıcısına yanıt
    kimya mühendisliği okuyup bırakan bayağı insan vardı forumda.idealist olman gerekiyor ve dersler çok ağırmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerchill -- 31 Temmuz 2020; 14:52:48 >
  • Saol hocam cevap için. bölüm içeriğini biliyorum zaten normalde hedef uzay mühendisligiydi fizik ve mat. sevdiğim için, olmadı. itü gidersem yatay geçiş şansım da var birde.

• Up hocam faydalı ben de mme ve che düşünüyorum

• Powerchill P kullanıcısına yanıt
    Hocam ama ona oranla üniversite de var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • son up ceng konuları arasında hayatta kalamadım.

• Metalurji bence

• Up hocam ben de merak ediyorum cevabı açıkçası metalurji malzeme okuyanlar pek umursamıyor dh'yi

• Kimya mühendisliğine çok zor diyorlar bir de metalurjinin iş alanı daha fazla gibi.

• karpuzçekirdegi kullanıcısına yanıt
    ben metalurji öneririm. havacılık uzay düşünüyosan bi bakmanı öneririm ->https://forum.donanimhaber.com/ankara-yildirim-beyazit-havacilik-ve-uzay-muhendisligi-tai-stajli-hk-sorularinizi-cevapliyorum--144795171

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 31 Temmuz 2020; 16:47:31 >
  • ODTÜ malzeme için çok iyi diyorlar issiz kalmak imkansız demişlerdi. Ama araştırmak lazım gene de

• ODTÜ kimya mühendisliği. powerchill arkadaş rakip elemeye çalışıyor dostum üzgünüm olayını bozduğum için dokunmayacağım demiştim ama harbi forumda herkes her şeye inanıyor valla ben bile insanların direkt yazılanlara bu kadar saf davranıp araştırmadan atlayacağını tahmin etmemiştim.Neyse ODTÜ kimya mühendisliği deme sebebim öncelikle sen kimya mühendisliği vs metalurji düşünmek yerine ODTÜ kimya mühendisliği vs İTÜ metalurji diye düşünmen lazım.Türkiyedeki çoğu büyük sanayi şirketi Tüpraş (en büyük) petkim,sisecam,kordsa vs hepsi ODTÜ tabanlı yani işe alımlarda network için her zaman öncelikli olacaksın kaldı ki ODTÜ olduğu için savunma sanayiye bile girme şansın olacak.İTU metalurji iyi bölüm ama şöyle sıkıntısı var.Metalurji ve malzeme mühendisliğinin en çok istihdam edildiği savunma sanayidir ki bunu ODTÜ metalurji mezunları dolduruyor yine de İTÜden de özellikle Taiye giden bir çoğunluk var.Fakat ODTÜ kadar savunma sanayiye yakın olmadığı için İTÜlüler İstanbul piyasasına çıkıyor.Metalurjinin savunma hariç en çok olan otomotiv.Fakat yine de şöyle bir şey var bir makineci kadar istihdam edilmiyorlar çünkü makineciler otomotivde en çok bulunan çoğunluk ve burda üzgünüm birkaç değerli malzemeci hocam var biraz alınacaklar ama bunu tercih döneminde ODTÜ mezunları demişti bana aynı şekilde kız arkadaşıma da demişler yani kesinlikle kötülemek için yazmıyorum,makineciler bazı zamanlarda metalurjicilerin işlerini yapabiliyor.O yüzden bazı durumlarda makinecilere bile rekabet etmen gerekecek.İTU kimya mühendisliği bu ikisinin yanında sönük kalır o yüzden bu ikisinin arasından seçmeni tavsiye ederek mezun istatistiklerini paylaşmak istiyorum LinkedIn'den
    ODTÜ kimya mühendisliği. İTÜ metalurji
    Yurtdışı oranı yüzde 29,2. Yurtdışı oranı 20,7
    Toplam mezun sayısı 2812. Toplam mezun sayısı 2427
    En çok çalışan ilk 15 yer. En çok çalışan ilk 15
    Tüpraş 102. Tai 39
    Socar-star rafineri 32. Arçelik 31
    Roketsan 28. GE 26
    Tai 25. Ford 22
    Kordsa 24. Erdemir 20
    BP 23. BSH Türkiye 16
    Şişecam 21. Assan Alüminyum 14
    Unilever 19. OYAK maden 14
    Cargill 18. Şişecam 13
    Dow 16. Çolakoğlu metalürji 12
    Aksa akrilik -dowaksa 14. İsdemir 11
    P&g 13. Roketsan 11
    Tübitak 13. Organik kimya 11
    Brisa 11. Kordsa 10
    Petkim 11. Turkish technic 10
    Bunları inceleyip,mezunlara konuşup seçmeni tavsiye ederim iyi günler.

• Hocam bu çalışsan kişiler çok çok eski mezun mu yeni mezunlarda direkt bu ve bunun gibi büyük şirkete girebilir mi?(ODTÜ kimya mühendisliği)

• Mezun007 M kullanıcısına yanıt
    Yeni mezunlar tabii girebilir sonuçta şirketler yetiştirmek için iyi adamlar alıyor,ama şunu belirtmek isterim savunma sanayi dışında genelde hiçbir şirket her sene büyük miktarda yeni mezun istihdam etmez.Anca yeni bir birim oluşturuyorsa o zaman bir miktar fazla alır.Yeni mezun az istihdam etme sebebi de şu 100 kişilik bir mühendis ekibin var şirkette.Sonuçta sen para kazanmak istiyorsun eğer bu miktar yeterliyse zaten bu kolay kolay değişmez.Yeni mezun dediğin insanlar bir kere işi bilmeyerek gelecek.Şirketi tanıması,işi teorik dışında öğrenmesi vs gerekecek çünkü adı üzerine yeni mezun tecrübesi vsi yok hiç gerçekte hiç iş yapmamış.O yüzden mesela tecrübe önemli bir şey.Yeni mezun ancak yetiştirilmek üzere alınır çünkü düşün zaten elinde birçok tecrübeli mühendis var işi bilen adamlar bunlar, niye çok fazla işi bilmeyen insanı alırsın ki o kadar para ödeyeceksin bir de.O yüzden yeni mezun istihdamı genelde az olur yani Ford gidip tekte İTÜden 15 ODTÜ'den 10 yeni mezun almaz belli bir miktarda yetiştirmek üzere alırBu çoğu sektörde böyle işler, özellikle rekabetin arttığı bu dönemlerde insanlar farklı olmak zorunda.İyi bir okuldan mezun,kendini her anlamda sosyal, teknik açıdan geliştirmiş olması iyi bir işe girmek için yeni mezunun sahip olması gereken şeylerdir.

• Karman121 K kullanıcısına yanıt
    İTÜ kimya mühendisliğine neden öyle dediniz,iş imkanları kısıtlı mı?

• deoksiribo kullanıcısına yanıt
    İTÜ kimya mühendisliği de iyi aslında sadece satışa giden oranı bunlara göre yüksek olduğu için dedim.
    İTÜlü kimya mühendisleri biraz daha plazacı oluyor.Yoksa iyi bölüm sadece diğerleri benim düşünceme göre biraz daha ön planda mühendislik konusunda yoksa İTÜ kimya mühendisliği de değerli bölümdür.Bunlar da İTÜ kimya mühendisliğinin istatistikleri:
    Tüpraş 32
    Unilever 23
    Arçelik 21
    Kordsa 17
    Şişecam 15
    Organik kimya 15
    Henkel 14
    Basf 13
    Dow 11
    Abdi İbrahim 11
    Tübitak Marmara 9
    Tekfen engineering 8
    BSH Türkiye 8
    Mercedes 8
    Yurtdışı oranı 19.7
    Basf henkel BSH çoğunlukla satış

• okulu bilmem ama bölüm olarak malzeme metalurji daha iyi durumda

• Kimya
    İTÜ kimya Türkiye'nin en iyisi
    Çalışma alanı daha kapsamlı işsiz kalma riski az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 23 Haziran 2022; 20:26:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.