Şimdi Ara

Kingston HyperX SSD'ler de %10 indirim fırsatı var. (Performans Testleri Eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: subzero86

Kingston Hyper-x SSD geldi test sonuçlarını paylaşıyorum, SSD ye windows deneyim dizini 7.9 en yüksek puanı verdi,atto ise en yüksek 542 de kaldı,,

64 bit sistem windows 7, 8gb ram, 3.2 amd phenomII Altı çekirdekli işlemci,Asus m4a89gtd pro usb 3.0 sata3.0 8xxx serisi am3 anakart
    test sonuçları 890 serisi amd çipsette denedim 4k değeri bazen daha yüksek değerler alıyor ama AMD SATA AHCI Controller sürücüsünü kuruyorum yoksa çok düşük değerler alıyor,

İlk defa Kullanmıyorum bu 2.SSD'm önce sata2 Ocz Vertex 2 kullanmıştım,bilmiyorum vertexlerde stabilite sorunu var sanırım çünkü windowsun hoşgeldiniz yazısı geç geliyordu biraz,ama kingstonda tak diye geliyor masaüstü,

Açılış süresi windows başlatılıyor yazısından itibaren 13 saniye kronometre ile ölçtüm,biosla beraber 22 saniyede açılıyor.kapanma süresi ise 3--5 saniye arasında

NOT: Anakarttaki diğer sata kontrolcü portlarına takınca jmicron vs. 5. ve 6.sata port var ya ona takınca SSD yi testte değerlerde az bir oynama olabiliyor attoda denedim 1.port daha iyi sonuçlar veriyor bilginize...

Kingston HyperX SSD'ler de %10 indirim fırsatı var. (Performans Testleri Eklendi)

Kingston HyperX SSD'ler de %10 indirim fırsatı var. (Performans Testleri Eklendi)

Stabilite ile alakası yok ki. Önceden kullandığınız Vertex 2 ve eski nesil kontrolcüye sahip. Yavaş çalışmasından doğal birşey olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatti

Kingstone şu an sandforce 2200 serisi kontrolcülü ssd'ler içinde en hızlı firmware'e sahip olan,yani parayı gözden çıkardıysan kaçırma.
    Her koşulda eski nesilden iyi bir ürün bu kingstone.
    Alacağın sata kontrol kartı,üst düzey bir kart değil,onboard intel sata kontrolcüden alacağından daha düşük performans alırsın.Yine de sata 2'den iyidir.

OCZ'de son firmware'e geçti. Vertex 3 120 GB SSD'min firmware 2,11 sonuçları;

Diskin yarısı dolu olmasa bir miktar daha yüksek değerler çıkabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 13 Ağustos 2011; 6:00:03 >

• Sonuçlar çok sağlam olmuş bu son firmware sayesinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel Gray

Merhaba Arkadaşlar,
    Cumartesi günü Teknobiyotik'ten sipariş ettiğim Kingston HyperX 120GB SSD ve Asus U3S6 Sata 3 ve USB 3.0 kartı pazartesi günü elime geldi kendilerine hızlı kargo için teşekkür ediyorum. Dün akşam sistem kurup denemeler yapabildim. Sonuçlar aşağıdaki gibi...

Sonuç olarak anakartın ICH10R kontrolcüsünde yazma hızı, Asus U3S6'da ise okuma hızı daha yüksek görünüyor. Benim için açılış süresi ve oyun yükleme süreleri (okuma hızı) daha önemli olduğundan ben Asus U3S6 ile kullanmaya devam edeceğim. Sistemimi yakın bir zamanda upgrade etmeyi düşünüyorum. O zamana kadar bu şekilde kullanabilirim. SSD gerçekten farklıymış. 20sn'de açılan windows daha önce tecrübe ettiğim birşey değildi. Kapanış süresi de aynı şekilde. Sadece birkaç saniyede bilgisayar kapanıyor. Kingston HyperX SSD'yi alan arkadaşlar Sandybridge bir sistemde denerlerse benim de gerçek performansı konusunda bir fikrim olmuş olur. Umarım Asus U3S6 ile bu ürünün performansını merak eden arkadaşlar için yardımım dokunmuştur.

Ben de bu asusu3s6 ve kingston hyperx 120 gb ssd den aldım. Ama her türlü bağlantı seçeneğini (ide-ahci), asus u3s6 nın sürücülerini yüklememe rağmen windowsu yeniden kuramadım.
    Siz nasıl yaptınız, yardımcı olabilir misiniz?

MSİ k9a2 cf (790x)
    amd athlon x4 635
    2.2 gb ddr2

• Sorun çözülmüştür...
  • asus u3s6 sata 3 kartı görüldüğü gibi tam anlamıyla bir işe yaramamış gibi arkadaşlar.
    durumu şöyle açıklıyabilirim sizlere

bende asus p7p55d-e 1156 socet anakart kullanmaktayım.
    benim anakartın sata 3 kontrolcüsüde maervell.
    CORSAIR120GB Force 3 GT ssd aldım ve Atto disk ve hdd tune programından çıkan sonuçlar özlleikle yazma hızı yarı yarıya düşük.
    bu bahsettiğiniz asusu3s6 kartın sata 3 kontrolcüsüde marvell.

yani bu asus u3s6 kartı değilde buna benzer ve sata3 kontrolcüsü marvell olmayan bi kart bulmak lazım
    bu konu araştırılırsa sevinirim
  • Benim bir sorum olacak arkadaşlar kingston'un sitesinden 120 Gb'lık Hyperx SSD için olan firware uygulamasını indirip güncelleme yapmak istedim kullanım kılavuzundakileri aynen yaptım ama bilgisayar kilitlendi sizce ne yapmalıyım ??? açıp kapasam bir şey olur mu???
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.