Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sen sanırım mesajları okumadan cevap veriyorsun.. aylık kiraya veren kim? enayi miyim aylık kiraya verip her ay kira pesine düseyim?.. burada antalya'da bir sürü yabancı var.. suriyeli de var.. bunlarda para da var.. yıllık kiraya verirsin taahhütnameyi de alırsın gecersin..

suriyeli, vampir kiracı fakat sözde Türk olandan 2000 kat daha iyidir...

kirasını ödemeyen, 900 liraya evde 1sgalci olarak oturup, yösölör böndön yönö öööö övdö ötöröröm diyen, ev sahibini vampir gibi emiklemeye calısanın, Türklüğünden de kimseye hayır gelmez böyleleri zaten Türk değildir.. Sen üzerine alınma bunların soyu sopu belirsizdir.. sonuc olarak bir sey farketmiyor ha bunlara ev vermissin ha suriyeliye ev vermissin en azindan suriyeli pesin ve yillik oduyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 25 Ağustos 2022; 8:15:19 >
  • mikail13 kullanıcısına yanıt

buradaki mesajlara bakarsak hepsi değil fakat cogu kiracı zaten ev sahibini sömürüp evde bele$e oturma derdinde.. bunlara ev vereceğime 12 aylık pesin kira alabilecegim yabancıya ev vermeyi tercih ediyorum.. zaten burada artık aylık kiraya veren cok kalmadı kirayı ödemeyeceklerini bildikleri icin yıllık pesin alıyorlar sonucta bunlar akılları sıra ev sahibini sömürecekler fakat yüzbin cesit alternatif var.. bunlar böyle devam etsinler oturdukları evlerden cıktıkları an bir daha ev bulamayacaklar cünkü kimse bunlara ev kiraya vermeyecek  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 25 Ağustos 2022; 8:52:24 >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

50 tane evden kira alan sıfır araba alıp hava atan bendim heralde demi aslan parçası? Ama ne hikmetse adam hala arıyor beni geçinemiyorum senin verdiğin kira az diyor bana. Gülünecek haldesiniz yeminle 2 kuruş para için yapmadığınız rol kalmadı  

• diyecek tabii sen adamın malına ortak mısın? 50 daire de bende var fakat 1 tanesinde bile bele$ oturtmam kimseyi.. bak dün yüz lira para icin bir sürü tantana yaptı herifin biri adamın burada 3 apartman komple kendine ait + 50 milyonluk arsası var yüz lira da yüz lira diyor.. senin 50 liranı yeseler 2 gün depresyona girersin milletin malını hacı malı yapma derdindesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 25 Ağustos 2022; 16:12:9 >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

İyi dedin. Sanki evler, arsalar bedavaydı devlet kapanın elinde kalır dedi de hızlı davranan 20-30 tane kaptı yavaş kalan hiçbirini alamadı. Adamın milyonları olsa 1 lirasını vermek istemeyebilir. Sosyalist ülke mi burası kendilerince adalet kuruyorlar.

• an itibarı ile beyninizde küçük bir pıhtı veya plak dolaşıyor ise, sizi aniden elden ayaktan düşürüp, başkasına muhtaç edebilir ise, kimse öyle laga luga yapmasın. düşmez kalkmaz bir Allah. biraz mütavazi olun, belki sonra çok pişman olabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin bence bu yüzde 25 sınırını getirmesinin tek sebebi ev sahiplerini evlerini satmaya teşvik etmek ve yatırım için ev alacakların gözünü korkutmak. Ama dedeminde yaşadığı soruna bakıyorum o da satmaya karar verdi. Yani yöntem yanlış ama bizim kadar başka bir ülke var mıdır? yatırım için ev alınan.

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt

İstanbul'u pek bilmem. İlgilenmem de. Orası benim için keyfini sürmelik güzel bir şehir. Acısını başkası çeksin. Keyfini ben süreyim.  araba ile 4 saatte gelirim. Tercihen de bayramda gelirim. Kendini İstanbul'lu sanan tayfa İstanbul'u boşaltınca İstanbul gerçekten çok güzel şehir. Ama kahrını ben çekmem. Başkası çeksin.

Ben Ankara'yı çok iyi bilirim. Bundan on sene önce 550.000tl eden evler bugün 1.8 milyon lira. Bu da, bundan on sene önce 250.000 dolar eden evin bugün 100.000 dolar ettiği gerçeğine çıkıyor.   

Dolayısıyla, halkın cehaletine güvenip, bir gün bir popülist iktidarın daha uzun dönem iktidara geleceğini ve TL'yi aşırı değerli tutarak halkın alım gücünü geçici olarak arttıracağını varsayarsan, şu anda 100.000 dolara aldığın hıyar bir evi, bundan 15 yıl sonra bir şapşala 220.000 dolara saplayabilirsin. Mümkün.  garantisi yok, ama mümkün.

---------

Bir ekonomik krize elinde TL ile yakalanırsan ilk yapacağın şey bir ev alıp TL'den kurtulmak olmalı. Hele ki iktidarda popülist bir hükümet varsa ve faizin tepesine basıyorsa çiçek. Mis. Al krediyi uçuk olmayan bir faizle. Üç yıla kuşa döner kredi taksitleri... Tertemiz...  

Hayır ben yaptım, oradan biliyorum. Eşimin TL'leri dolar firladiginda bir eve gömdüm. Hiç böyle bir niyetim yoktu. Kredi de çektim. Evi aldım. Tüm masraflar dahil 1.1 milyona ev aldım. 140 civarı da içine masraf ettim. Şu an 2.2'ye zart diye satarım. Satmam, zira oturduğum ev; ama durum bu. TL'nin çöktüğü ilk an elinde TL varsa yapıştırıp geçeceksin. Elinde dolar varsa hiç acelen yok. 🙂 Çünkü kriz derinleştikçe evin dolar cinsinden değeri düşecek. El mahkum.

-------

Anlayacağınız, önemli olan doğru zamanda almak, doğru zamanda satmakta bitiyor.

------

Allah'ın Keçiören'inde 2005-2008 yılları arası 550-700.000 TL arasına 22 daire sattık. AKP zenginleri Başbakan'a yakın, site içinde lüküs konutlarda yaşayacak... 😂🤣 Bildiğin enayi. Keçiören'de 275.000 dolara ev alıyor şapşal. Şimdi gelelim bomba kısmına... O ev o zaman sıfırdı. Bugün 17 yaşında. Ve ederi gene 110.000 dolar...

Anlayacağınız karışık hesaplar. Ev her zaman kazandırmaz. Genelde kaybettirir. Bütün olay ihtiyaç ve zamanlama meselesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ulkenin 20 sene sonra karasal bir invaziyona yani işgale ugramamasinin da bir garantisi var mi? Yok. Bu kadar cahil insanla su anki durumumuz bile iyi

Bu kadar ev mal mulkte risk, zamaninda Istanbul Yunanlarinin evleri hep burada kaldi. Paralari tapulari pul oldu. Gelecekte benzer seyleri cocuklarimin yasama ihtinali de yok degil. Git gide cahil, teknolojiden, dunyadan geri kalan bir topluluk haline geliyoruz. Olmaz demeyim. Suriyenin, Ukraynanin, Irakin hali ortada. Yalniz kalan Bir TR gercegi de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

evlerimin bazıları farklı sehirlerde konya karaman ankara ve afyon buralarda da dairelerim var kendim zaten ankara doğumluyum ankara da büyüdüm fakat karamanı özellikle seviyorum ucuz ucuz daireler var böyle stüdyo tarzı onlardan da aldım yatırım icin yunan gelirse ege bölgesine gelir antalya bölgesine de rus gelebilir ic anadoluya kolay kolay bir sey olmaz  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 26 Ağustos 2022; 17:41:36 >
  • Kiracı olarak 10 seneyi tamamlayanlara tapusu verilse yeridir. Zaten 10 senede ev parasını ödemiş oluyor.

Ülkenin biri öyle yapmış, kiracılar nerede oturuyorsa tapusunu vermiş geçmiş, kira sorunu kalmamış, herkes mutlu olmuş.

Ne demişler, '' Kiminin parası, kiminin duası''

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.