Şimdi Ara

Kiralık araçla kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
5.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hyundai i20 kiralık araçla (tiktak) bugün kaza yaptım. Alkol vs. gibi bir durum yok. Poliçeleri artık nasılsa sadece 1000 liraya kadar olan kısmı karşılıyormuş. Sizce bu hasar ne kadarlıktır? Poliçe nasıl kiralık aracın tutarını karşılamaz. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Kiralık araçla kaza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakarpasa -- 23 Şubat 2022; 18:55:47 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kiralık Araçla Kaza Durumunda Ne Yapmalısınız?

Bir kiralık araçla kaza yapmak stresli bir deneyim olabilir. Ancak bu adımları takip ederek süreci sorunsuz bir şekilde yönetebilirsiniz:

• Olay Yerinde:

• Güvenliğinizi sağlayın ve yaralı varsa tıbbi yardım isteyin.
      • Polise haber verin ve kaza raporu tutturun.
      • Diğer sürücü(ler)in bilgilerini ve sigorta şirketlerini alın.
      • Aracın hasarlarını ve olay yerini belgeleyen fotoğraflar çekin.
    • TikTak'ı Bilgilendirme:

• Kaza durumunda TikTak ile mümkün olan en kısa sürede iletişime geçmelisiniz.
      • Kaza raporu ve diğer belgeleri onlara sunun.
      • Hasar yönetim bedeli ödemeniz gerekebileceğini unutmayın.
    • Kaza Sözleşmesi:

• Kiralık araç sözleşmesini dikkatlice inceleyin. Kaza durumunda ne yapmanız gerektiğine dair talimatlar içerecektir.
      • Sözleşmede yer alan prosedürleri takip ettiğinizden emin olun.
    • Yapılması Gerekenler:

• Kaza yaptıktan sonra sakin kalmaya çalışın ve panik yapmayın.
      • Olay yerini güvenli bir şekilde terk etmeyin ve sorumlu bir şekilde davranın.
      • Alkol veya uyuşturucu kullandıysanız kaza yaptığınızı bildirmeyin.
    • Yapılmaması Gerekenler:

• Kaza yerinden ayrılmayın.
      • Kaza hakkında diğer sürücü(ler)le tartışmayın.
      • Kaza hakkında sigorta şirketinizle iletişime geçmeden önce TikTak'ı bilgilendirmeyin.

Bir kiralık araçla kaza yapmak zor bir durum olsa da, bu adımları takip ederek süreci olabildiğince sorunsuz hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun cebinizden baya para çıkacak
  • Ne kadar çıkar?

• 10 bine yakın tutar bu hasar. Kiralık olduğu için serviste kalacak süreyi de karşılamanız gerecek. Ayrıca minibüste hasar varsa çalışamayacağı süre için tazminat isteyebilir. Geçmiş olsun.

Kiralık araç nasıl kaskolu olmaz onu anlamadım.
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

Kasko var ancak 1000 tl'ye kadar karşıladıklarını söylüyorlar hocam. Bu çok saçma değil mi? Sözleşmede şöyle yazıyor:

Hasar Yönetim Bedeli (Çift Taraflı

Kazalar)

Kusur oranının %50 ve üzerinde kullanıcıya ait

olduğu hasarlarda HYB 500.-TL’ dir.

Yani kasko ne güne duruyor anlamadım. Yasal olarak bu durum nasıl bir şeydir? Böyle bir şey mümkün mü? Kasko nasıl 1000 tl üstünü ödemez? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Buyuk gecmis olsun. Kaskosu karsilayacaktir. Olmaz oyle 1000 tl kaza bedeli. Bu gun avuc ici kadar cizige rotus yapmazlar 1000 tlye. Takipteyim
  • Çok teşekkür ederim hocam gerçekten moral oldunuz. Peki ben bunlara karşı hukuki olarak kendimi nasıl savunmalıyım eğer bir talepde bulunurlarsa?

• Kasko nasıl sadece 1000 TL yi karşılıyor anlamış değilim.Madem öyle herkes kaza yaptığında kendi ödeyecek o zaman kaskoya ne gerek var?

Her araba kiralayan adam yaptığı kazada tüm hasarı ödeyecekse bu şekilde araç kiralayan adam da hiç akıl yok demektir.
  • Anlamadım hocam gerçekten. Telefonda öyle dediler ama arabayı çekmek için gelen ekip ise bir ödeme yapmayacağımı söyledi. Kasko sonucu ne zaman çıkar, nasıl kontrol edebilirim acaba?

• ARES007 A kullanıcısına yanıt

Minibüs arkadan vurmuş gibi gözüküyor, yüksek ihtimalle suçlu değil mi? Bu durumda neyin tazminatını isteyecek?

• Hocam polis çağırıp tutanak tutturmaniz lazim. Ayrica alkol ve uyuşturucu testi de istiyo olmaları da lazım. Bunlari yaptiysaniz kaskonun karşılaması lazım. Sözleşmenizde şartlar açıkça yazıyordur.
  • Geri geri giderken minibüse mi çarptın anlamadım. Kaza nasıl oldu?
  • Alkol testi yaptırdın umarım + tutanakları da polis yada siz o farketmez ama polis olsa alkole gitmen kolay olurdu
    O 1000 lira şey olmasın sen yanlışta anlamış olabilirsin herhalde 1000 e kadar olanları siz üzerini kaskodur
  • Sana bir şey yansımaması lazım beyaz araç arkadan çarpmış gibi sigorta yapar aracı değer kaybınıda kusurlu karşılar, aracın yapılması 4 günden fazla sürmez. Kaskolu ise araç ikame araç klozu en kötü ihtimalle 1 haftadır kaldı ki ticari araçlarda (kiralama taksi) kusurlu taraftan makul kâr kaybını isteyebilir.

Kusur %100 karşıya çıkıyorsa 5 kuruş ödeme tabi senet verdiysen başka firmayı bilmem ama senedi icraya koyarsa avukatlık ücreti masrafı aslı astarını geçiyor. O durumda isen makul bir şey çıkarsa öde senedini yokuşa sürme...

Bu arada alkol uyuşturucu test zorunluluğu yok, yaralanma ölüm yoksa, tarafların ehliyeti varsa, taraflardan birinin alkollü olduğu görülmüyorsa polis çağırılmaz gelse bile polis tutanak tutmaz basit maddi hasarlı tutanakları taraflar tutar. Polisi maddi hasarlı basit kazalarda çağırınca tutanak tutun deyip gidiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 23 Şubat 2022; 20:32:32 >

• Tutanağa ne yazdiniz? Kusur %100 minibüste görünüyor. Bu haliyle sizin hiçbir şey ödemenizi gerek kalmaz. Tramer kayıtlarını kontrol edin ve kusur oranınız kesinleşmeden kesinlikle ödeme yapmayın. Eğer kusur oranı %50-50 olarak çıkarsa gerekirse yargı yoluyla değiştirebilirsiniz. Endişelenmeye gerek yok.
  • Kaza tutanağı ve sonucunu e devletten görebilirsiniz
  • betoner B kullanıcısına yanıt

Hocam sapağı 1-2 metreyle kaçırdım, Ben geri giderken (sapağa girmek için) arkadan vurdu mininüs. Tutanakta bunu belirttim.

Kiralayan şirketden (tiktak) sigorta poliçelerini istedim, yolladılar genişletilmiş kasko zeyilnamesi diye. Ancak poliçe sözleşmesinin 3. kısmı olan 3. TEMİNAT HAKKINDA GENEL BİLGİLER kısmı yer alıyor ancak altı boş. Herhangi bir madde vs. yer almıyor.

Kiralama sözleşmesinde de şu şekilde yer alıyor. Aşağıda yer alan şeyin dışında herhangi bir şey gelmedi karşı taraftan. Bu durumda ne olur, kasko karşılar mı?

Kiralık araçla kaza

• ClimbDown kullanıcısına yanıt

adam geri geri giderken dolmuşa vurduğu için suçlu büyük ihtimal beyfendi olacak

• Emin değilim ama hasar yönetim bedeli sizin ödemeniz gereken kısım değil mi? Siz 1000₺ ödeyeceksiniz, kalanı kasko karşılayacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.