Şimdi Ara

Kırmızı ışıkta beklerken ambulansa yol vermek için geçilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
16.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Umit

Emniyet şeritlerini boş tutarsanız kırmızı ışıkta geçmek zorunda kalmazsınız, hemen hemen bütün trafik ışıklarında emniyet şeridi bulunur, ve boş tutulması gereken bu şerit bir gürüh tarafından işgal edilir.

Hangi şehirden yazıyorsun bilmiyorum ama Ümraniye Carrefourun önündeki caddede yok öyle bir şerit. İstanbulda bir çok ara caddede de yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

istanbulda emniyet şeridi diye birşey yok ışıklarda, çizgiden sonraki genişlik 20cm filan ambulans geçebilir mi sence

quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Emniyet şeritlerini boş tutarsanız kırmızı ışıkta geçmek zorunda kalmazsınız, hemen hemen bütün trafik ışıklarında emniyet şeridi bulunur, ve boş tutulması gereken bu şerit bir gürüh tarafından işgal edilir.

Hangi şehirden yazıyorsun bilmiyorum ama Ümraniye Carrefourun önündeki caddede yok öyle bir şerit. İstanbulda bir çok ara caddede de yok.

Bu söyledikleriniz de belediyenin ayıbı, tüm ışıklar emniyet şeridi içerecek şekilde düzenlenir ve yakın zamana kadar da trafik ışıklarında emniyet çıkışları mevcuttu. Şehrin ana arterlerinde emniyet şeridi bırakmadılar. Avcılardan mecidiyeköye kadar mesafede emniyet şeridi bırakmadılar (yani kamyonların Tırların vızır vızır geçtiği yolda)ve bu büyük belediyecilik başarısı oldu...

• kesinlikle yol verilmesi gerekir
  • Mahalle arasında sireni çalan ve ışığı yanan ambulans'a yol verdim. Şerefsiz herif az ilerde benim gittiğim süpermarketin önünde durdu. İçinden birisi çıkıp birşeyler almaya markete girdi. Plakasını aldım şikayet etmek için. Ancak sonra kaybettiğimden kimselere şikayet edemedim.

Ancaaak tekrar aynı durum olsa yine yol verirdim. Belki gittiği kişi benim bir yakınım.... Sonuçta ortada bir insan hayatı var.
  • Bu tür meselelerde kanunlara göre hareket etmeye calismak ne derece dogrudur ki? Arkanda hastaneye yetistirilmeye calisilan bir INSAN var, yemisim kanununu. Elinden ne geliyorsa sonuna kadar yapacaksin..
  • SAĞIMDAKİ ARACIN ÖNÜNE PARALEL OLARAK GEÇERDİM.SONUÇTA AKICI Bİ TRAFİKTE KIRMIZIDA GEÇMEK MANTIKLI DEĞİL.YEŞİLE GÜVENİPTE YANDAN GELEN HIZLI ARABALARI KİMSE DÜŞÜNMÜYO.
  • kanun diyorki ambulans sesini duydugun yerde mümkün oldugu kadar saga çekeceksin mümkünse duracaksın..görüp görmemek önemli degil...diğer boyutu eds mutrlaka o ambulansı da kaydediyor oldugu için size ceza yazılamaz...uyuşmazlık oldu ve mahkemeleştigin anda trafikten o kayıtlar istenir ve o esnada ambulans oldugu anlaşılacagı için problem olmaz...ben olsam yine ışıkta sağa dogru yanaşır ve ambulansın geçebilecegi alan yaratırım ama onuınla beraber yürüyüp gitmem...
  • birkaç arkadaşımızında söylediği gibi sizi eds kamerasından takip eden memur ambülansida görüyodur..

şayet yine ceza gelmişse incelenmesi için bir dilekçe verilebilir.
  • Dilekçeyle filan birşey olmaz ceza yediğinizle kalırsınız , kırmızıda geçebilme önceliği ambulans içindir sizin içi değildir. Dilekçenize şöyle bir yanıt almanız muhtemeldir, ambulans kırmızı ışığa gelene kadar yol vermeniz gerekirdi.Kırmızı ışıkta bekleme süresi kadar bir sürede bir ambulans size yetişebildiyse ambulansı görüp yol vermemiş demektir. Kırmızı ışıklar ortalama 30-40 saniye yanar bu kadar bir sürede bir ambulans kaç metre yol alabilir ki siz kırmızı ışıkta yolunu tıkamış oluyorsunuz demekki ambulansı gördüğünü halde ışığa gelene kadar yol vermemişsiniz demektir.
    Kırmızıda geçtiniz bu sırada bir kaza yaptınız yandan gelen araç size vurdu, direkt suçlu sizsiniz, Kaza yaptınız birine birşey oldu suçlu gene sizsiniz. Kaza oldu yol daha beter tıkandı, hastaya yarardan çok daha fazla zarar verdiniz.
    Ayrıca bir sağlık çalışanı olarak size o kırmızıda ambulansın kaybedebileceği 20 -30 sn.nin bir öneminin olmadığını söyleyebilirim. Hayat filmlerdeki değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 27 Temmuz 2008; 22:46:36 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_24103909/tm.htm

aynı konuyu tartışmıştık daha önce...
  • evet bende yukarda aynisini demistim ama linki bulamamistim, tesekkurler

quote:

Orjinalden alıntı: noplaceforchance

http://forum.donanimhaber.com/m_24103909/tm.htm

aynı konuyu tartışmıştık daha önce...

• konuyu açan ehliyeti nereden aldı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 28 Temmuz 2008; 11:02:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: over and under

konuyu açan ehliyeti nereden aldı acaba

• buda sorumu tabii yol vercen
  • quote:

Orjinalden alıntı: K@lken

EDS zaten büyük bi yalan belki 100 kere kırmızıda geçtim EDS olan yerlerde ceza gelmedi hiç.

Ceza yazsada insan hayatı verilecek cezadan daha değerlidir yine geçer yol veririm...

Güldüm mesajını okuyunca..

İnsan hayatı verilecek cezadan daha önemli sana göre ama geçtiğin kırmızı ışıklarda hayatını tehlikeye attığın insanlar ne olacak?

Allah akıl fikir versin.
  • En doğrusu. Kargaşa yaşanan bi trafikte arabaların üstünden zıplayıp yol verecek halimiz yok...

quote:

Orjinalden alıntı: Mickey~

O anki trafik akışına bağlı desek?
  • en uygun anda mutlaka yol verilmelidir..
  • En iyisi hiç sorun oluşturmamaya dikkat etmek yani kaş yaparken göz çıkarma mantığı? Yanlış hareketlerden çok ambulans kazası okuduk gazetelerde?...

• seni gören eds senin arkandan gelen ambulansıda gördüğü için sorun olacağını sanmıyorum...
  • Konu biraz eski ama bilgilendirme açısından bir bilgi paylaşmak istiyorum.

Kızımın kolu yandığında hastaneye kendi aracımla yetiştirmek için en az 20 eds bulunduğu ikazı olan trafik lambasını kırmızı iken geçtim. Hem maruzatım olduğundan dolayı geçtiğimi ispatlamak hemde bana yol vermek için ışık ihlal yapan araçlarında bana hakkı geçmesin diye ertesi gün elimde hastane raporuyla eds kayıtlarının tutulduğu yeri bulmaya gittim. Ceza kesildikten sonra mahkemeyle uğraşmamak için daha kayıt altına alınmadan belki durumu anlatıp ceza gelmesini önleyebilirim diye düşündüm. Uzun uğraşlar sonunda bu bilgilerin kayıtlarının tutulduğu yeri buldum. Merter deki Büyükşehir Belediyesi ek binasının en üst katında bir odada tutuluyor kayıtlar. Oraya gittiğimde bu işlerle ilgilenen arkadaşlardan bir tanesine durumu izah ettim. Sağolsun bir gece önceki bütün kayıtları araştırdı. Önce plakadan baktı daha sonra geçtiğim güzargahtaki ışıklardan alınan raporları inceledi ama hiç kayıt gelmemişti. Acaba bu ışıklarda eds olduğu yazıldığı halde acaba eds yok mu diye bir araştırma yapıyım dedim ama mesela edirnekapıdaki ışıklardan geçen ve arkasından ceza gelen taksi şoförlerinin yorumlarını okudum. Yani eds var ama sanırım kayıtlar raporlanırken incelenip ceza kesinleşiyor. Sanırım hata olmasın diye bu kayıt ceza öncesinde inceleniyor. Bununla ilgili bir tanede Kadıköyde bir olay yaşadım. Önümdeki araç tam ışıkları geçtikten sonra sebepsiz bir şekilde durdu ve devam etmedi. Bende tam ışıkların altında yaya şeridinin üzerinde kaldım ve ışık kırmızıya döndü. Önümdeki araç ışık kırmızıya döndükten sonra hareket edince bende yaya yolunu açmak için devam ettim mecburen. Önümdekinin malca durması yüzünden ceza yiyecektim ama herhangi bir ceza gelmedi. Oysa bu ışıkta çizgiyi az bir şey geçtiği halde evlerine ceza postalanan bir çok kişi var. Adamlar stop lambalarımız yandığı halde biraz geçtiğimiz için çizgiyi ceza gelmiş falan yazmışlar. Dediğim gibi bu edslerde bir kontrol mekanizması var ama çözemedim henüz nasıl bir şey olduğunu. Aslında iem sitesinde bu konularla ilgili detaylı bilgi olsa insanlar böyle durumlarla karşılaştığında bilinçli hareket edebilirler. Herkes etik açıdan yol vermek gerekli falan demişte. Bu memlekette 5 10 lira için insanın canına kasteden adamlar var. Böyle adamların olduğu yerde 200 300 lira ceza mı ödenir yoksa ambulansa yol mu verilir? Çeşit çeşit adam var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.