Şimdi Ara

Kisa sorular kisa cevaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam arkadaslar.Internet sayfasi acmaktan ve onu gelistirmek ile ilgili bir suru konu var fakat hic birinde tatminkar bi cevap bulmus degilim.bu islerden anliyanlara sorularim olacak insallah herkese faydali cevaplar alabilirim.
    1.host ve domain alindiktan sonraki adim nedir.kaliteli bir icerik icin kullanilacak dil hangisi olmalidir.kqaliteli iceriktebn kasit,kolay kullanim,istedigin her ekkentiyi her ozelligi bulma ve sayfana yukleme gibi.mesela adobe dreamveawer bu isin neresinde bulunur veya php veya html
    2.sayfanin tasarimi hangi dille yapilsa iyi olur.mesela drreamveawer ile tasarm olsa sayfaya herhangi bir bot koyabiliyormuyuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz daha projelerinden bahset ona göre yorumlar gelsin.
    Benim anladığım bir site yapmak istiyosun. Hangi scriptleri kullanacağını bilmiyosun?
  • Arkadaşında dediği gibi, siz ne sitesi açacağınızı söyleyin, biz size hangi sistemi kullanmanız gerektiğini söyleyelim.
  • kisisel blogumu yapmak istiyorum fakat ucretsiz bir sayfa olsun istemiyorum.evet script bakimindan slklnti cekmek istemiyorum,hani eklentisi zengin olan bir dil hangisidir.daha cok video agirlikli bir sayfa olucak ve iki dilde gosterilcek.adobe dreamveawer ile bu istediklerim olabilir mi.veritabanina smdilik ihtiyacim olmiyacak fakat ileride olurda gerek duyarsam ne yapmamm gerek

• hellyzone H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle domain ve hosting satın alacaksınız. Natro'dan veya SlmHosting'den tavsiye ederim. Sıfırdan Script yazmanız oldukça zor, herhangi bir bilginiz olduğunu sanmıyorum bu konuda. O yüzden hazır sistemlere yönelin. Wordpress kuracaksınız kısaca. Daha sonra bir tema beyeneceksiniz. Wordpress'te eklenti istemediğiniz kadar çok var. Temalarıda ücretsiz veya ücretlide alabilirsiniz. Site tamamen zevkinize kalmış, Wordpress'te neredeyse sınırsız derecede imkan var ve çok kaliteli, profesyonel görünümlü siteler yapmanız mümkün. Kullanımıda oldukça basit ve kurulumdan tutunda bir çok soruya internette fazlasıyla cevap bulursunuz. DreamViewer web tasarım programıdır. Kod bilginiz yoksa HTML'den öteye gidemezsiniz ve malesef içeriğin sürekli güncelleneceği siteler HTML kullanmazlar. Ha diyorsanızki ben kodlama öğrenmek istiyorum, PHP öğreneceksiniz. Aynı zamanda CSS ve HTML de bilmeniz gerekir. Not: Wordpress PHP tabanlı bir içerik yönetim (CMS) sistemidir. Tamamen ücretsizdir ama kimse Wordpress kullanıyorsunuz diye sizi ücretsiz basit bir site gibi algılamaz. Arama motoru dostudur ve büyük şirketlerin neredeyse hepsi blog olarak Wordpress kullanır.

• DIyelim ki host ve domainimi satin aldim,bunlari alirken sagladigi trafik kendi ksisiel sayfam icin ne kadar olmasi gerek ve alani subdomainide olmasi sizcenasil olur gereklimi.dreamveawer web tasarim programi tamam bunda hazirladigim tasarimlari hangi koda dokebilirim ve bunda hazirladigim; tsarimlari wordpresse uygulayabilirmiyim ben dreamveawer ogrenmek istiyorum ve bunun yaninda hangi dili veya dilleride ogrenmem gerek.

• Eğer direkt olarak sitenizi açmayacaksanız hosting ve domain almanıza gerek yok, Lccalde sitenizin tasarımı bitinceye kadar veya kodlama öğreninceye kadar çalışırsınız. Bunun için Wamp kurmanız gerekiyor bilgisayarınıza. Dreamviewer ile madem kodlama öğrenmek istiyorsunuz PHP dilini öğrenin. aynı zamanda CSS öğreneceksiniz. Muhtemelen 1 seneye kadar kendi sitenizi kodlarsınız. Dreamviewer bir dil değil web tasarım programıdır. HTML'den PHP'ye kadar birçok siteyi bu programla yapabilirsiniz. Wordpress'e tema için öncelikle PSD tasarımınızı yapmanız gerekiyor. Yani grafikleri. Yada HTML tasarımınızı Wordpress temaya çevirebilirsiniz. Domain istediğiniz yerden alabilirsiniz. Aklınızda herhangi bir yer yoksa Natro, ihs, isimTescik gibi firmalardan alabilirsiniz. Kendileri Türkiyenin en büyük domain firmalarındandır. Hosting'de almak istiyorsanız eğer Natroyu tavsiye ederim. Sub domain, web alanı, trafik veritabanı gibi olaylar projenize, sitenizin büyüklüğüne ve içerik zenginliğine göre karar verilecek şeylerdir. Birden fazla veritabanına ihtiyacınız varsa bunu göz önünde bulundurun. Mesela Natronun Kişisel Plan seçeneği var. Oradakiler başlangıç seviyesindeki bir sitenin ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Ücreti 22 dolarmış. Domainde hediye ayrıca. 40 - 45 lira gibi bir rakam tutar. Veritabanı 1 adet. Yani 1 tane içerik yönetim sistemli site kurmanıza imkan verir. Yani 1 forum veya 1 wordpress site veya 1 joomla vs. Sadece 1 veritabanı var. Dediğim gibi veritabanı dışındakiler ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar. Günde 3-5 saat bu işe kafa yorarsanız en erken 1 sene içerisinde CMS tarzı bir site kodlayabilirsiniz. Tabi öğrenme kapasitenizede bağlıdır bu. PHP herzaman kazandırır. PHP kodlamayı öğrenin. Localde sitenizi tasarlayın (local= kendi bilgisayarınıza wamp server kurarak sitenizi kendi bilgisayarınızda çalıştırmak) Şimdiden Allah kolay versin. yolunuz uzun, inatla devam ederseniz, yılmadan devam ederseniz ilerki yıllarda çok güzel siteler tasarlayabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egr hakkinda sorular
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adobe photoshop kullancisiyim istedigim tasarimi orada rahatlikla yapabilirim,dreamveawer ondan sonra geliyor tasarimin kodunu orada yazicam bunun icin php ve css ye yonelicem.dediginiz gibi localde tasarimimi olusturacam.Peki wordpress in bedava blogunda yaptigim tasarimlari uygulayabilirmiyim veya blogspot a.Turkiyede yasamiyorum dediginiz sirketlerden yinede host ve domain alabilirmiyim.Sizin biyografinizi okudum kisisel sayfanizda yaptikkariniz ve azminiz ilham oldu diyebilirim ve tavsiyelerinie uyucam
    Photoshop biliyorsanız benden tavsiye. Öncelikle Photoshopta Wordpress için psd olarak grafik tasarımınızı yapın. Daha sonra bunu Wordpress'e entegre edin. Psd tasarımların nasıl Wordpress temaya döküleceğiyle alakalı biraz araştırma yaparsanız internette bilgi bulabilirsiniz. Yaptığınız wordpress temayı yine localhostta yani kendi bilgisayarınıza Wordpress kurarak deneyebilirsiniz. Wamp Server kurulumu diye googleda arama yapın video bulursunuz. Kredi kartınız, sanal kartınız veya paypal hesabınız varsa Türk şirketlerinden host domain alabilirsiniz rahatlıkla. Yabancı diliniz varsa Godaddy veya NameCheap gibi sitelerdende alabilirsiniz domain ve hosting. O siteyi 3 senedir yapamadım, halada yarım duruyor. İnanın onlarca site yaptım ama kendi siteme gelince donup kalıyorum. Benim zamanımda kimse kimseye yardım etmezdi, kimse birşey sorduğunda cevap vermezdi. Baktım kimseden hayır yok bari benim kendime hayrım olsun dedim. Birşeyler yaparkende elimden geldiğince, bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama şunu söyleyeyim, internette herkesin sitesi olabilir, verirsiniz parayı yaptırırsınız. Amaaa kendi el emeğinizle yaptığınız bir sitenin hazzı bambaşkadır. İnşallah birşeyleri başarırsınız. Not: Web Tasarım işinde iyi para vardır ama herzaman parayı hedeflemeyin. Yaptığınız iş önce sizin içinize sinsin. Başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndroTurk -- 31 Ekim 2013; 19:58:48 >

• Para isin en son kisminda ben simdilik sadece bildiklerimi pekistirmek ve dahasini ogrenmek icin kendime bir sayfa acmak istiyorum.Elimden geldigince paylasim yapicam forumlar vs. Iyi ama kendi sayfamin tasarimida,yazilarida herseyi bana ait olmasini istiyorum.Yardimlariniz icin gercekten tesekkur ederim aklimda soru isareti falan kalmadi sizden sadece bazen bi sey lazim oldugunda yani zor bi yerde takildigimda yardiminiz icin bi soz isteyebilirmiyim?

Tabi elbette. Bilgim dahilinde her türlü yardımı yapabilirim. Burda forumdada yazın, mutlaka bilgisi olan biri cevap yazar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.