Şimdi Ara

kitap nasıl okuyabiliyosunuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

Diamond tema videolarına bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa ama sürükleyici kitaplar ile başla. Zweig Korku ve Mecburiyet açabilir kısacıklar. Ya da ilgi duyduğun alanlardan kitap seçmeye çalış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

kadınları itaat etmezse dövün yazıyo a k bu basit bi örnek

• katıldığım bir önermedir bu olmasa müslüman olmayabilirdim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ebobekok. E kullanıcısına yanıt
    annen itaat etmezse dövülüyor okaysin yani

• recumbentibus0 R kullanıcısına yanıt
    aynen babama tapacak anlamında yazıyordu orada da zaten

ayette yazıyor ki evlilik yükümlülüklerni reddederek başkaldırırlarsa öğüt verin devam ederlerse yatakları ayrıın devam ederse dövün diyor annem çok şükür bakıyor bize sorumluluklarını yapıyor

Atsana ayeti bi

• dikkat süresini vakumlayan kısa videolar ve yetişkin içeriklerle arayı biraz açmak lazım gibi

• recumbentibus0 R kullanıcısına yanıt
    yaz googleye aç kardeşim eşşek mi var

• beşgünkalaintegral kullanıcısına yanıt
    hocam bu kısa videoların odağı azalttığına dair bilimsel bir açıklama var mı

sana bir soru, p*rno izlerken bıkıp başka p*rno videolarına geçip duruyor musun?

• Evet.

• En son lise 1’de hobbit’i okudum 

• 31'i azaltinca okumak daha kolay oluyor

• Bi türlü beceremiyorum kitap okumayı aslında eskiden okurdum ama son 7 8 senedir hiç okumadım açıkcası eksikliğini hiç hissetmedim kendi bölümümle alakalı yazılar haricinde dergi ve makale de okumuyorum ama okuyabildem iyi olurdu

Essek var bence 😁

google scholara attention span social media yazınca baya bir şey çıkıyor kendimden de biliyorum sorunun 2 cümlesini okumak bile zulüm gibi geliyordu durmadan yeni bir şey görme hissiyle.

• Maalesef yanlış meallerden ve kurancılık dışındaki gayriislami anlayışlardan ortaya çıkan anlaşılmalar bunlar.

"Allah'ın, birbirlerine karşı fazlalıklı yapması ile ve kendi mallarından harcama (infak) yapmaları ile erkekler, kadınlara gözeticidir.¹ O halde, düzgün-iyi kadınlar, (Allah'a) sürekli itaatkardır,² Allah'ın koruması sebebiyle, kendi Gayb'ları³ [iffetleri] için bir koruyucudur. [Artık, onlara düzgün-iyi davranın]⁴. Kendilerini tehlikeye atmasından⁵ korktuğunuz kadınlara [gelince], onlara hoş söz söyleyin, yataklarda onları terk edin ve onları darb edin (bırakın)⁶. Artık, size gönülden itaat ederlerse kendilerine karşı herhangi bir yol aramayın. Gerçekten Allah, [en başından beri] çok yücedir, çok büyüktür."

6: "Darb=ضرب " fiili, yalın haliyle "vurmak"; "An=عن " harfi cerr'i ile "bırakmak" anlamına gelir. (Zuhruf 5)

Atıf yapılan ZUHRUF Suresindeki ayet

5) Siz, İsrafçı [haddi aşan] bir millet oldunuz diye, bir uzaklaşma olarak [sizi ihmal edelim de]¹ size hatırlatmayı bırakalım mı?²

1: Baştaki "fe=ف " harfi, atılmış [mahzuf] bir ifadeye bağlıdır. Cümle, çeviride verildiği gibi "e nuhmilukum fe nedribukum=فنضربكم نھملكم أ " takdirindedir. (Zamahşeri:keşşaf)

2: "Darb=ضرب " fiili "AN=عن " harfi cerr'i ile "terk etmek" anlamına gelir. Mesela "edrabtu anke=عنك أضربت " ve "darabtu anke=عنك ضربت " denilir. İkisi de "Senden uzaklaştım, seni terk ettim" anlamındadır. (Nehhas :i'rab-ul kur'an)

@recumbentibus0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 2 Temmuz 2024; 15:5:59 >

• Çoğunu izledim ve benim imanımı azaltacak herhangi bir argümanı yok. Argümanlarının geneli hadislere yönelik, kurana yönelik olan ayetlerde de herhangi bir hata yok. Meali yanlış anlamadan dolayı diamond temanın hataları var fakat düzgün meal okursan veya Arapça öğrenirsen onların da hata olmadığını göreceksin mesela arkadaş Nisa 34 "kadınları dövün" ayeti hakkında sormuş, cevabını verdim okuyabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.