Arkadaşlar pc de klasör içinde değişik isimlerde *.byf.lnk vs. gibi dosyalar oluşturan bir virüsle karşı karşıyayım. oluşan kısayol dosyalarını silebiliyorum. fakat aynı klasör içinde farklı bir isimle tekrar çıkıyor..NOD32 sadece autorun.inf olarak görüyor ama temizlemiyor. combofix bi işe yaramadı. kaspersky buluyor fakat temizleyemiyor. sadece silme seçeneği aktif ve pc de muhasebe programı yüklü. exe leri silerse mahvolurum. ayrıca pc yi güvenli modda açamıyorum mavi ekrana düşüyor. bu konuda tercübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...!
amvo kill veya combofix...
yardımın için saol dostum ama combofix i denedim.
hiren's boot cd 'yi indirip cd'ye çek o cd ile makineyi aç , çıkan menüden mini xp'yi seç cd'den çalışan xp'nin içinde virus/trojan siliciler var. bu şekilde virüs/trojan'lar aktif hale gelemediğinden silme işi daha başarılı olur
benimarkadaşımın pc sindede aynı virüs vardı girdiği dosyanın ksayolunu oluşturuyor. pc bulaşmışsa silemezsin hiçbir şekilde pc açmana izin veriyor en azından arkadaşın pc sindeki özel dosyalarını benim pc ye taratarak kopyaladım.temiz bir pc sağlam bi virüs programı onu adam eder daha sonra formt atabilirsin kalıntılar illaki kalır silemezsin tam
tavsiyelerinizi yarın bir deneyeyim. olumlu ya da olumsuz paylaşırım. ilginiz için teşekkürler
Fortmat dışında kesin çözüm maalesef görünmüyor. Windows çalıştığı için güvenli mod haricinde hiçbir virüs programı o virüsü silemez.