Şimdi Ara

Komşular ile Atık Su Tesistı Sorunu (Bilenler Lütfen)... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
23.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • atık su gideri borularındaki sorumluluk ana yapıya aittir. kat mülkiyeti kanununda açıkça yazılmıştır. buradaki sorun atık su giderinin sizin dairenin içerisinden geçmesi, yatak odasından küp duvar içerisinden, masrafı ana yapı yönetimi üstlense de gelip sizin duvarınızı kıracak, zahmetini siz çekeceksiniz. allah kolaylık versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Çok fazla ses duyulmuyor.

Üst kattaki o komşunun tuvalet taşı kalktığında bütün tesisat açıkça meydanda. Yani onun dairesine giriyor olmalı. Annemin şahit olduğu şöyle bir durum var; geçen sene onların tuvalet yenilenirken annem bakmış ve eski S şeklindeki borunun "aynısından bulamadık" bahanesiyle içindeki pislik vs. kazınarak yeniden takıldığını görmüş. Büyük ihtimal sorun buradan.

Dediğim gibi resmi bir yönetici yok, uyduruktan vardı sağolsun binadaki "hırto" vatandaşlar düzenin içine ettiler. Ama şöyle bir şey de var ki bizi ve üst katı ilgilendiren bir tesisatı diğer dairelerdekiler niçin karşılasın?

Bu arada başka bir gelişme var. Anneme söylediğim gibi gitmiş beyaz masa ile konuşmuş. Bir kaç gün içinde zabıtalar gelip uyarı yapacak. Biz kaç yıllık komşumuzla düzgünce konuşmaya gittik. Adam ne haliniz varsa görün diye tersledi. Pısırık yok karşısında onun. Görsün bakalım ne oluyor şimdi.

Aslında konuyu asıl açma amacım o küp şeklindeki yeri sormaktı ama sanırım bunun için bizzat savcılığa başvurmak gerekiyor. Onun içinde kat mülkiyeti almamız gerek diye düşünüyorum çünkü hala müşterek arsa tapusu var. Yasa bir an önce çıksada onu da halletsek, 1 tane komşumuz kalmasa... Biz insanca konuşmaya gidip tersleniyoruz, 60 yaşında adam olunca bir şey de diyemedim. Sürpriz olsun. Sonucu buraya yazarım.

Aynı problemi yaşıyorum.
    Planda olmayan pissu hattı çocukların odasından geçerek aşağı iniyor,
    Pissu şaftı ve yalıtımı yapılmamış, üst komşum idare edeceksin diyor,
    Ankarada belediyeye baş vurdum, bakalım ne çıkacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ustalarkanalizasyon

atık su gideri borularındaki sorumluluk ana yapıya aittir. kat mülkiyeti kanununda açıkça yazılmıştır. buradaki sorun atık su giderinin sizin dairenin içerisinden geçmesi, yatak odasından küp duvar içerisinden, masrafı ana yapı yönetimi üstlense de gelip sizin duvarınızı kıracak, zahmetini siz çekeceksiniz. allah kolaylık versin

hattın kırılıp düzeltilmesi en çok 1 hafta, su sesini ve oluşan şafttan konuşmaları dinlemek, bizim konuşmalarımızın dinlemesi
    bir ömür.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.