Merhaba, Karşı apartmanda oturan komşumun köpeği yüzünden artık dayanılmaz bir durumdayım. Komşu, köpeğini evlerinin altındaki küçük bir bahçeye koymuş ve köpek neredeyse 7/24 aralıksız havlıyor. Ne gece ne gündüz duruyor. Bu gürültü yüzünden delirmek üzereyim. Başta bu durumu görmezden gelmeye çalıştım. "Sonuçta bir köpektir, bir şekilde durur," diye düşündüm ama maalesef hiçbir değişiklik olmadı. Günlerce uykusuz kalıyorum. İşim için bile odaklanamıyorum. Gün içinde çalışırken sürekli havlama sesi duyuyorum. Akşam bir film açıyorum, aynı şekilde. Hatta yeni bir kitap aldım, okumaya başladım ama gürültüden bir sayfaya bile konsantre olamıyorum. Bu ev benim yıllarca biriktirdiğim parayla aldığım bir yer, emek verdim, huzurlu bir hayat kurmak istedim. Ancak şu an içinde bulunduğum durum tam anlamıyla kabus gibi. Aslında komşuyla bu konuyu konuşmayı çok istiyorum, ama şöyle bir sorun var: Bu komşu biraz "tehlikeli" bir tip. Yaklaşık iki yıl önce mahallede bir silah olayı olmuştu, o zaman da başroldeydi. Sonra nasıl olduysa olay kapandı, ama bu bile bana onun ne kadar agresif biri olduğunu gösterdi. Şimdi gidip bu köpeğin gürültüsünü şikâyet etsem, bana bulaşır diye korkuyorum. Hatta işi daha ileriye götürüp evime zarar vermeye kalkar mı evimi arabamı kundaklar mı, aileme salça olur mu diye düşünmeden edemiyorum. Yanına da kendisi gibi iki kişi almış, zaten bu durum daha da tedirgin edici. İnsan ister istemez "Ya köpeği üstüme salarsa? Ya evime zarar verirse ya da daha kötüsü olur?" diye düşünüyor. Taşınmayı düşünmedim değil ama burası benim evim. Onca emeğim ve yıllarım bu eve yatırıldı. Satıp gitmek istemiyorum, çünkü buraya kök salmak istedim. Ancak şu anki durumda huzur bulmam imkânsız gibi görünüyor. Komşuyla konuşamazsam, bu durumu nasıl çözebileceğim konusunda tamamen çaresizim. Son günlerde artık öfkemi kontrol edemez hale geldim. Havlama sesini duydukça kendimi en son çare olarak öldürmeyi düşünmeye başladım. Biliyorum, bu da çözüm değil ama başka çarem kalmadığını hissediyorum. Lütfen bana bu konuda bir yol gösterin, ne yapabileceğimi söyleyin. Artık gerçekten dayanacak gücüm kalmadı. |
Komşunun köpeği sürekli havlıyor
-
-
Kim ne desin sana hocam git adamla konus. Neyse rahatsizligin soyle yani. Kopek de havladigina gore orada durmak istemiyor. Ya usuyor, ya korkuyor. Adama soyle kopek de istemiyor orada durmak heralde diye. Kopegi seviyorsa belki kopek icin alir ordan en kotu.
Sonra resmi yollara basvurursun arzu edersen. Korkmaya veya edebiyata gerek yok. Olmuyorsa ya sesleri duymamazliktan gelecen, ya da evi tasiyacan. Kimsenin sana verebilecegi bir akil yok bundan baska. -
Ne diyecek adam? 'Köpektir bu havlar xd' olabilir diyecek.
Çocuklarını eğitmeyip sokaklara salan insanlardan köpeklerini eğitmesini beklemek büyük beklenti.
Ve büyük beklentiler sadece üzer.
Barbarlar konuşmaktan anlamazlar. Konuşarak boşa zaman ve enerjin gider.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 144dokuz -- 30 Kasım 2024; 15:48:12 > -
Ona bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle -
Diyebilir, ben demez demiyorum. Ama adim adim yani sen komsu olarak oncelikle kendi aranda cozmeye calisacaksin medeni sekilde. Adam cozmez, kufur eder, bilmem ne, olabilir, o zaman resmi kanallardan denersin sansini. Oradan bir cozum cikmaz zannediyorum. Senin cozum onerin ne?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 30 Kasım 2024; 16:13:55 > -
csb gibi geldi ama yine de şöyle ciddi bir cevap vereyim 112 arayıp durumu anlat gelip ölçüm yapıyorlar belirli desibel üzerindeyse ses köpek sahibine toplum huzurunu bozacak düzeyde ses yapmaktan ceza yazıyorlar.
-
adam medeni biri olsa gidip konuşacam ama kabadayı biri ve muhtemel silahlı..beni ailemi vurur zara verir diye korkuyorum.
-
Hocam seçeneklerin şunlar:
1) Belediye veya başka resmi bi yere ihbarda bulunabilirsin. Ertesi gün adam beni niye isponyonladın diye kapına dayanır.
2) adamın kendisiyle konuşup rahatsız olduğunu söyleyebilirsin. Kibarca söylediğinde bunu zayıflık olarak algılayıp agresifleşebilir. Sert çıkarak konuşursan bunu da tehdit olarak anlayıp saldırmaya kalkar en iyi ihtimalle karakolluk olursunuz.
3) evi kiraya verip kendin başka yerde kiraya geçebilir ve yeni komşularının daha beter çıkmamasını umabilirsin. Malesef en makul seçenek bu gözüküyor. -
Burda yazdıklarını, noktasına bile tokanmadan aynen kağıda bas ve bi zarfa koyup önünde kamera olmadığına emin olduğun komşunun kapısının önüne veya posta kutusuna at.. 1 hafta içinde değişiklik olmazsa bu sefer adli ve idari birimlere şikayet etme hakkının olduğunu bildiren 2. zarfı at... Yine bişi olmazsa sen ne yapacağın zaten biliyon...
-
Resmi yollarla bunun bir çözümü yok diye biliyorum. Daha önce biri konu açmıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DavidLynchh -- 30 Kasım 2024; 19:56:19 > -
Çözümü yok. Aynı sorun bizde de var. Aynı sitede oturuyorsan site yönetim kararı ile köpeği çıkartabilirsiniz. Aynı sitede değilseniz hiçbir şey yapamazsın. Belediyeler de bir şey yapamıyor.
https://forum.donanimhaber.com/gece-boyu-havlayan-cinnet-gecirten-kopek--51877680
-
Havalı tüfek falan yok mu ben olsam vururdum.
-
Camdan torpil at -
Köpeği gizlice yedir,
belki açtır.
-
Köpeğin güzelce bir karnını doyur... Belki açtır garibim -
Niye gizlice yediriyor, aciktan yedirse ne olur? -
Benim sağ çaprazdaki apartmanın ikinci katında oturan bir kadın sabahları saat 8 9 civarı köpeği balkona kilitleyip yarım saat havlatıyordu. Bu durumda iki seçeneğim vardı. Ya kadınla konuşacaktım ki bu büyük ihtimalle sorunu çözmeyecekti ya da kanuni hakkımı arayacaktım. Araştırınca böyle bir hakkım olmadığını gördüm. Yani sonuç olarak bu kadın gayet rahat bir şekilde köpeğini saat sekizde istediği gibi havlatabiliyordu. Kadını camdan bile uyarmayıp sessiz kalmayı tercih ettim. Bir akşam posta kutusundan ona gelmiş bir zarfı açıp içine ciddiye almasını teşvik edecek uygun bir dille yazılmış bir not koydum. O günden sonra bir daha köpek hiç balkona çıkmadı. Adam anlattığın gibi ise senin durumunda bu bir işe yaramaz gibi görünüyor. Hatta daha kötü olabilir. Seni çok çok iyi anlıyorum ve maalesef komik ama yapacak hiçbir şey yok gibi görünüyor. Yasa dışı birtakım çözümler dışında.
-
"Zehir'liyor mu" derler
-
Evet anladim onu, ozellikle zikretmeni istedim, sag ol. -
Selametlen
Benzer içerikler
- zımba dikiş nasıl alınır
- cin çağırma duası
- işkur"dan işe girmek dezavantajları
- mng kargo çalışma şartları
- hem türkçe hem ingilizce isimler
- telegram indirim kanalları
- exxen filmleri
- yeşil nasim
- elektrikli bebek arabası
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X