Arkadaşlar ben de köpek almayı düşünüyorum fakat apartmanda yaşamamdan dolayı hem fazla büyümücek hemde diğer apartman sakinlerini rahatsız etmicek türde köpek tavsiyesi verirseniz sevinirm(köpeğin ufak boylu olması tercihimdir) teşekkürler
apartman için enm uygun köpekler bence golden ve labrador. hem çok egzersiz istemiyorlar hemde çok havlamazlar. küçük teriyer tarzı köpekler daha uygun derler ama bunlarda büyük köpeklere göre daha çok havladığı için komşuları daha çok rahatsız ederler. golden ve labrador'u sevmiyorum diyorsanız boxer öneririm o da süper köpek
Havlama sorununu hala çözemedim.
quote:
Orijinalden alıntı: Hamtaro !
Havlama sorununu hala çözemedim.
hey maşallah! ne güzel bakıyor öyle ayrıca kuyruğu garip göründü gözüme, taranmamış gibi
dogo arjentin ırkında güneş ışıklarına karşı dayanıksızlık var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim
Arjantin sıcak bir ülke desem
Zaten bu güneş ve etki olayı olmasın ya da en az seviyeye indirgensin diye,Dogo evrimi sürecinde Dr.Martinez ve ekibi tarafından Pirene dağ köpeği kullanıldı,yani güneşe karşı normal şartlar altında hassasiyet vb... bir durum yok.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Ata
quote:
Arjantin sıcak bir ülke desem
Yok onu biliyorum,zaten bu yüzden şaşırdım,bazı yerlerde albino oldukları için güneş ışıklarında durmamaları gerek gibi bişeyler okumuştum
Sorunu çözdüm . Her gece gezdiriyorum. Tuvalatini dışarı yapıyor. Hem ben rahatlıyorum hem o.
@Qcu
Köpek kırma. Diken gibi bitkilerden batıyor. Ben tarıyorum, çıkarıyorum. O yine giriyor.
up
Aranızda weimaraner sahibi olan var mı ? =)
iyi akşamlar 10 ocakta aylık olan bir golden'ım var .. fakat sürekli sevmek istediğimde elime saldırıyor .. Dişini kaşıması için gereken kemiklerden var kemirmesine rağmen yine elimi ısırmaya çalışıyor bunu nasıl çözebilirim .. Teşekkürler ..
quote:
Orijinalden alıntı: Endoplazmik Retikulum
iyi akşamlar 10 ocakta aylık olan bir golden'ım var .. fakat sürekli sevmek istediğimde elime saldırıyor .. Dişini kaşıması için gereken kemiklerden var kemirmesine rağmen yine elimi ısırmaya çalışıyor bunu nasıl çözebilirim .. Teşekkürler ..
Aynen bızımkıde oyle 5 aylık kemıkten tut taragı bıle kemırıyor ama sevınce hala aklı ellerımızde ıssırıyor acıtmasada benım hosuma gıtmıyo bende bır cozum bulamadım =(
Asıl sorum dun kar yagarken cıkardım fakat bu sabah uyandım azı yuzu sısmıs kendısı golden ama sha-pie e benzemıs lutfen bır yardım edın =(
quote:
Orijinalden alıntı: SinPaC
quote:
Orijinalden alıntı: Endoplazmik Retikulum
Aynen bızımkıde oyle 5 aylık kemıkten tut taragı bıle kemırıyor ama sevınce hala aklı ellerımızde ıssırıyor acıtmasada benım hosuma gıtmıyo bende bır cozum bulamadım =(
Asıl sorum dun kar yagarken cıkardım fakat bu sabah uyandım azı yuzu sısmıs kendısı golden ama sha-pie e benzemıs lutfen bır yardım edın =(
@Endoplazmik Retikulum
Elleri ısırması oyun oynamadan kaynaklanıyor dikkat ederseniz videolarda filan yavrular oyun oynarken birbirlerini ısırır.Şimdi sorun olmasa da ileride büyük sorun olacaktır.Isırdığında yapmanız gereken çok küçük de olsa istikrarlı bir şekilde hayır diye tepki verip ısırması,kemirmesi için aldığınız oyuncağı ağzına vermeniz gerek.
@Sinpac
Çok ciddi bir soruna benziyor vakit kaybetmeden veterinere gidiniz...
evet yarın ılk ısım veterınere goturmek olacak bıraz ındı sıslıkler ama genede =/
iştahı nasıl?kusma ateş ve ishal var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: mayklhac
iştahı nasıl?kusma ateş ve ishal var mı?
Yok sadece ısıslek vardı ındı bıraz sımdı
Hem konuyu uplatalım hemde sorumu yazayım.
Dün gece yaklaşık 25 günlük bi golden retriver dişi yavru geldi bize :)
Besleme konusunda, yıkama konusunda ve bilimum konularda beni bilgilendirebilir misiniz?
Nasıl beslemeliyim? Su anda sadece süt veriyoruz ama 1 hafta sonra falan mamaya geçebiliriz. Bunda bile kararsızım.
Nasıl yıkanıcak nasıl temizlenecek? Daha bebek bu :)
Yardımlarınızı bekliorum.
öncelikle güle güle büyütün kızınızı. galiba ilk defa köpek sahibi oluyorsunuz. size tavsiyem hemen güvenilir bir veteriner bulmanız, bir an önce bu tür sorularınızı yöneltebileceğiniz uzman biri olur. yavru köpekleri bekleyen sağlıkla ilgili bir dolu tehlike var, mesela aşılarını tamamlamadan sokağa çıkarmak iyi değil. ayrıca bazı şeyleri öğretmeye başlamanız lazım, yoksa çok geç kalırsınız (tuvalet eğitimi, ısırmama, vs). bir de bol bol okumanızı öneririm. ingilizce biliyorsanız the dog bible'ı mutlaka alın. ben keşke köpek sahibi olmadan okusaydım dedim.
Çok güzel bir konu olmuş arkadaşlar. Sayenizde bende çok bilgi edindim...