Şimdi Ara

Köpekler Hakkında Sorular - Cevaplar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
46.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Köpeğime tuvalet eğitimi nasıl verebilrm ?? yardımlarınızı bekliorum
  • terrıer bı kızım var 4 yasında ama kakasını yaptıgı zaman cogunlukla yıyor bnu nasıl engelleyebılırım egr yardımcı
    olrsanz cok sevınırm
  • quote:

Orijinalden alıntı: prensesss19

terrıer bı kızım var 4 yasında ama kakasını yaptıgı zaman cogunlukla yıyor bnu nasıl engelleyebılırım egr yardımcı
    olrsanz cok sevınırm

yemegini degistirin yemeginden gerekli kadar protein vs almiyor olabilir
  • böyle gerekli bi konu aşağılarda kalmasın :)
  • Güzel konu olmuş tebrikler.

Arkadaşlar Benim de kız kardeşim geçen gün eve 1 aylık Dişi kahverengi bir CHOV CHOV getirdi. Çok tatlı hepimiz seve seve bir hal olduk.

Yalnız Sorun şu, evimiz bahçeli olmakla beraber geceleri malum ayaz da var tuvalet sıkıntısı çekiyor hayvan. Aslında baya kalın bir kürkü var ama henüz 1 aylık olmasından dolayı bahçeye koyasım gelmiyor.

Biliyorum hayvancağızın henüz kasları gelişmemiş. Evin içinde bir koliye koysam ileriye yönelik bir psikolojik sorun yaşamaz dimi yani terbiye olana kadar. Ayrıca araştırmalarıma göre, doğuştan tuvalet terbiyesi olan tek ırkmış ama maalesef göremedik.

Eleman nereyi bulursa oraya indiriveriyor.. :DD

Yardımcı olursanız sevinirim. ayrıca yakında SS de eklerim
  • Ya benim anlamadığım bi konu var.Bu köpeklerde çiftleşme olayı nasıl oluyor?Ben ilerde(aileyi ikna eder etmez:)) köpek sahibesi :D olmak istiyorum ve yaş ayrıca cinsiyet dolayısıyla ailemin bunu nasıl karşılayacağını bilmiyorum ve açıkçası bu köpeklerdeki çiftleşme olayını anlamıyorum.Hani yapma desek yapmaz,karşı cinsi bırakır gelir mi?Lütfen bir cevaplayın ya.
    (Bu arada amacım sapıklık falan yapmak değil.Ayrıca böyle bişey sormak falan yasak mı onu da bilmiyorum.Sadece merak ediyorum ve ilerde köpek sahibi olacağım için bilgi sahibi olmalıyım.)
  • Merhaba arkadaşlar bir taraftan konuyu up yapıyorum kusuruma bakmayın... Benim sorularım şunlar ..?
    1.Köpeğime tuvalet eğitimini nasıl verebilirim ?
    2.Apartmanda oturuyorum, apartman ortamına uygun olan hangi yavru köpekleri tavsiye edersiniz? (Goldenler çok tatlı fakat rahatsız edici davranışları var mıdır acaba) (Tavsiye ettiğiniz köpeklerin ortalama fiyatını yazarsanız sevinirim...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3mpo -- 12 Aralık 2011; 18:08:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasinbilgin

Merhaba arkadaşlar bir taraftan konuyu up yapıyorum kusuruma bakmayın... Benim sorularım şunlar ..?
    2.Apartmanda oturuyorum, apartman ortamına uygun olan hangi yavru köpekleri tavsiye edersiniz? (Goldenler çok tatlı fakat rahatsız edici davranışları var mıdır acaba) (Tavsiye ettiğiniz köpeklerin ortalama fiyatını yazarsanız sevinirim...)

Köpeğe ilk önce aşıları bitene kadar dışarı çıkaramayacağınız için gazete eğitimi vermelisiniz.Bunu yaparkende benim yaptığım şey şöyleydi.Evimizde kapalı olan balkonu komple karton ve gazetelerle kapladım.Aradan 2 hafta geçtikten sonra balkonun yarısındaki gazeteleri kaldırdım.1 hafta sonra onunda yarısını.En sonunda tek sayfa gazete kağıdına düşürdüm.Bu eğitimi verirken öncelikle tuvaletini yapmasını istediğiniz yere yakın bulundurun köpeği.Örneğin oturma odasının balkonuna yapmasını istiyorsunuz. Kapıyı sürekli açık bırakın ve o odadan mümkün olduğunca çıkarmayın tuvaletini yapacağı yeri bulması açısından.Diğer odalarda olduğu zaman büyük ihtimalle yer ,zaman dinlemeyip yapacaktır tuvaletini.Genelde uykudan kalkınca ve yemekten sonra yapıyorlar tuvaletlerini.Bu aralıklara dikkat edin onu gazeteye yöneltin.Doğru yere yaptığı zaman ödüllendirin.2-3 haftada gazete eğitimini tamamlarsınız.Ayda yılda bir ufak tefek kaçırmalar olur. Sabırlı olmanız gerekiyor 2 ay önce bende çok çekmiştim.Tam öğrettik derken şimdide dışarıya alıştırmaya çalışıyoruz. :)

Köpek seçimine gelince bende apartmanda oturuyorum ve golden besliyorum.Rahatsız edici davranış derken neyi kastettiğinizi bilmiyorum fakat bizimkinin tek kötü huyu herkese kendini sevdirmek için üstüne atlaması.Bunun dışında havlama vs gibi problem çıkartmıyor.Küçük olduğu için genelde terrier tercih ediliyor fakat inanın çok huysuz ve inatçılar.Eğer büyük ırk olması ve tüy dökmesi sizin için problem değilse gönül rahatlığıyla golden retriever alabilirsiniz.Eğer tüy sorun olur diyorsanız.Labrador Retrieverlara bakın derim Goldenlara göre tüy dökümü daha azdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: .CorpsE.

quote:

Merhaba arkadaşlar bir taraftan konuyu up yapıyorum kusuruma bakmayın... Benim sorularım şunlar ..?

Köpeğe ilk önce aşıları bitene kadar dışarı çıkaramayacağınız için gazete eğitimi vermelisiniz.Bunu yaparkende benim yaptığım şey şöyleydi.Evimizde kapalı olan balkonu komple karton ve gazetelerle kapladım.Aradan 2 hafta geçtikten sonra balkonun yarısındaki gazeteleri kaldırdım.1 hafta sonra onunda yarısını.En sonunda tek sayfa gazete kağıdına düşürdüm.Bu eğitimi verirken öncelikle tuvaletini yapmasını istediğiniz yere yakın bulundurun köpeği.Örneğin oturma odasının balkonuna yapmasını istiyorsunuz. Kapıyı sürekli açık bırakın ve o odadan mümkün olduğunca çıkarmayın tuvaletini yapacağı yeri bulması açısından.Diğer odalarda olduğu zaman büyük ihtimalle yer ,zaman dinlemeyip yapacaktır tuvaletini.Genelde uykudan kalkınca ve yemekten sonra yapıyorlar tuvaletlerini.Bu aralıklara dikkat edin onu gazeteye yöneltin.Doğru yere yaptığı zaman ödüllendirin.2-3 haftada gazete eğitimini tamamlarsınız.Ayda yılda bir ufak tefek kaçırmalar olur. Sabırlı olmanız gerekiyor 2 ay önce bende çok çekmiştim.Tam öğrettik derken şimdide dışarıya alıştırmaya çalışıyoruz. :)

Köpek seçimine gelince bende apartmanda oturuyorum ve golden besliyorum.Rahatsız edici davranış derken neyi kastettiğinizi bilmiyorum fakat bizimkinin tek kötü huyu herkese kendini sevdirmek için üstüne atlaması.Bunun dışında havlama vs gibi problem çıkartmıyor.Küçük olduğu için genelde terrier tercih ediliyor fakat inanın çok huysuz ve inatçılar.Eğer büyük ırk olması ve tüy dökmesi sizin için problem değilse gönül rahatlığıyla golden retriever alabilirsiniz.Eğer tüy sorun olur diyorsanız.Labrador Retrieverlara bakın derim Goldenlara göre tüy dökümü daha azdır.

Cevabın için teşekkür ediyorum . Rahatsız edici davranış derken geceleri apartman sakinlerini uyutmaması, tanımadığı birine huysuz davranması gibi davranışları belirtmek istedim. Fakat anlattığına göre okadar zor bir köpek değilmiş ''Golden'' . Tekrardan teşekkür ediyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .CorpsE.

quote:

Cevabın için teşekkür ediyorum . Rahatsız edici davranış derken geceleri apartman sakinlerini uyutmaması, tanımadığı birine huysuz davranması gibi davranışları belirtmek istedim. Fakat anlattığına göre okadar zor bir köpek değilmiş ''Golden'' . Tekrardan teşekkür ediyorum.

Havlama konusunda bir tek kapattığınız zaman sorun çıkarabilir.Örneğin ben ilk zamanlar mutfağa kapatıyordum evin heryerine tuvaletini yapmasın diye.Mutfakta uyutup kapatıyordum.Bu seferde gece 3-4 gibi uyanıp havlamaya , ağlamaya başlıyordu .Eğer mümkünse yatarken yanınıza alın.Eğer mümkün değilse yalnız uyumaya alışana kadar 2-3 hafta geceleri size zehir edebilir.

Tabi ben kendi köpeğimden yola çıkarak konuşuyorum.Belki sizinki yalnız kalınca havlamaz kapı çalınca havlar gibi listeyi uzatabiliriz.Bu birazda köpeğinizin karakterine bağlı.

• Merhabalar.

Karlı havalarda 2 kere yıkamıştım daha önce. Hatta bir keresinde babam o kendi kurur bişey olmaz dediği için kurulamamıştım bile. Hasta falan olmamıştı. Taş gibiydi.

Bugün havalar da biraz sıcaktı. Aradan da çok geçmişti, tekrar yıkadım. Önce güzel bir şekilde tarayarak suyunu akıttım. elimle de suyunu akıttım. Sonra bir atlet ile kuruladım. O vıcık vıcık olunca polar hırkam ile kuruladım. Ama aradan birkaç saat geçmesine rağmen hala nemli. Ben de üstüne örtü örttüm üşütmesin diye.

Sonra üstünü açmıştı. İndim bir daha örterken hapşırır gibi sesler çıakrıp duruyordu. Acaba dedim örtüden huylandı ondan mı yapıyor? Yoksa hastalandı mı? Karlı havada sokakta yıkandı, 3-4 saat sokakta ıslak ıslak bekledi, bir kere bile hapşırmadı, buna rağmen hasta olmadı. Bugün hiç olmaması gerek yani değil mi?

Fönlemeye izin vermiyor. mecbur elle kurulamak zorundaydım

• Merhaba;
    Arkadaşlar Ankara'dan Kayseri'ye 2 aylık alman kurdu getirtmek istiyorum.
    Ancak bu işi yapan firmalar hangileri?
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Aşıları,karnesi mevcut.
  • Cogu msji okudum cok yararli olmus. Bnde kopegim olsun istiyorum cok seviyorum. En cok kangal ama izmir de yasiyorum o hayvanin hakki dogu bana gore. Erzurumluyum ordaki akrabalarimda da var orda gordugumde izmir de olmamasi gerektigini anladim. Aklimda bi kac tur var. Dogo, pressio canario, rotvyler. Bazen de su kucuk buldogg var ya ama onlar hep yatiyor diyorlar ama asil istediklerim ilk 3u. Nette arastirdigimda bu 3 tur cpk baskin tur olduklari icin sahibinin ilk kopegi olmamali diyorlar ama bu araba yada pc deil ki daha once deneyimim cok oldu diyim. SiZCe nette yazilanlar cok mu dogru daha once hic kopek bakmsmis olmam bu turlere sahip olamicagimi mi gosterir. Kopekler saldirgan ama cok guzel. Bnm yapimda da saldirganlik yok sahip olcagim kopegide ole yetistirmem kesinlikle gelsin cocuklar oynasin gezdirirken yoldan gecen ahbabim yanima gelip konusdun benle korkmadan. Ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuvaletini dışarıda yapmasını istiyorsak nasıl yapacağız?
  • Apartmana uyum sağlayacak köpek cinsi nedir sizce?
  • selam arkadaşlar, benim birkaç sorum olacak. Ben de evde köpek beslemek istiyorum. Okuduğum mesajlardan anladığım kadarıyla golden ve ladrador ev için uygun köpekler.özellikle tüy dökme sorunu acısından labrador daha ağır basıyo. Aklıma takılan sorular şunlar: ben trabzonda öğrenciyim. Köpek beslemenin çok büyük sorumluluk olduğun biliyorum. Yeterince ilgilenebilir miyim altından kalkabilir miyim bilmiyorum. Hergün ilgilenmek gerekiyo mama egzersiz tuvalet vs. Hem çok kısıtlayıcı oluyor (yanlış anlaşılmasın ayakbağı gibi görmek değilöyle düşünsem beslemek istemem) hem de ve daha önemlisi
    köpeğe eziyet etmek istemem.2 öğretim öğrencisiyim evde yalnız .bırakıp gittiğim zamanlar olacak. Sizce altından kalkabilir miyim? Tuvalet te egzersiz için evin hemen alt sokağında parkımsı bi yeşil alan ve kampus var o sıkıntı olmaz ama en büyük soru işaretim sorumluluk olayı.gerçi ev arkadaşlarım da var bi şekilde halledilir gibi geliyo ne diyosunuz? . Ayrıca bu işin piyasası nedir yani yavru labrador veya golden için ne kadar bi meblağ gerekir yaklaşık olarak? .ve son olarak nadiren otobüs veya uçak yolculukları olacak olumsuz etkileri var mıdır? Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Barınakta kısırlaştırıyorlar mı köpekleri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

Apartmana uyum sağlayacak köpek cinsi nedir sizce?

http://www.uzmantv.com/apartmanda-yasiyorsak-hangi-kopekleri-tercih-etmeliyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekvesait

selam arkadaşlar, benim birkaç sorum olacak. Ben de evde köpek beslemek istiyorum. Okuduğum mesajlardan anladığım kadarıyla golden ve ladrador ev için uygun köpekler.özellikle tüy dökme sorunu acısından labrador daha ağır basıyo. Aklıma takılan sorular şunlar: ben trabzonda öğrenciyim. Köpek beslemenin çok büyük sorumluluk olduğun biliyorum. Yeterince ilgilenebilir miyim altından kalkabilir miyim bilmiyorum. Hergün ilgilenmek gerekiyo mama egzersiz tuvalet vs. Hem çok kısıtlayıcı oluyor (yanlış anlaşılmasın ayakbağı gibi görmek değilöyle düşünsem beslemek istemem) hem de ve daha önemlisi
    köpeğe eziyet etmek istemem.2 öğretim öğrencisiyim evde yalnız .bırakıp gittiğim zamanlar olacak. Sizce altından kalkabilir miyim? Tuvalet te egzersiz için evin hemen alt sokağında parkımsı bi yeşil alan ve kampus var o sıkıntı olmaz ama en büyük soru işaretim sorumluluk olayı.gerçi ev arkadaşlarım da var bi şekilde halledilir gibi geliyo ne diyosunuz? . Ayrıca bu işin piyasası nedir yani yavru labrador veya golden için ne kadar bi meblağ gerekir yaklaşık olarak? .ve son olarak nadiren otobüs veya uçak yolculukları olacak olumsuz etkileri var mıdır? Şimdiden teşekkürler

merhabalar, köpek beslemek dediğiniz gibi büyük sorumluluk ama seven insan bu sorumluluğun altına girebilir. eğer ilk köpeğinizse labrador gayet iyi bir seçim. itaatkar ve uyumlu bir köpek. yavruyken beslenme düzenine maksimum ilgi gerekir. aynı periyotta 6 aylık yaşa kadar günde en az 4 5 öğün yemek vermeniz gerekir. kaliteli bir kuru mama kullanmanız lazım. yavru köpekler tuvalet konusunda biraz zordur. aşıları bitene kadar yani yaklaşık 95 günlük yaşa kadar dışarı çıkmamaları gerekir. aşıları bittiğinde dışarda tuvalet yaptırabilirsiniz öncesinde evde bir alan belirleyin. yavru köpekler uyandığında ve yemeklerden hemen sonra tuvaletini yaparlar. evde yalnız kalmaları çok uzun süreler olmadığı sürece sıkıntı yaşatmaz. fiyat konusunda ise iyi bir çiftlikten 500 ile 1000 tl arasında alabilirsiniz. otobüs yolculuğu köpek için yorucu olabilir ama mecbursanız yapacak bişey yok. uçak yolculuğu daha kolaydır. şimdiden köpeğinizle mutluluklar...

• quote:

Orijinalden alıntı: okty_ksk

Cogu msji okudum cok yararli olmus. Bnde kopegim olsun istiyorum cok seviyorum. En cok kangal ama izmir de yasiyorum o hayvanin hakki dogu bana gore. Erzurumluyum ordaki akrabalarimda da var orda gordugumde izmir de olmamasi gerektigini anladim. Aklimda bi kac tur var. Dogo, pressio canario, rotvyler. Bazen de su kucuk buldogg var ya ama onlar hep yatiyor diyorlar ama asil istediklerim ilk 3u. Nette arastirdigimda bu 3 tur cpk baskin tur olduklari icin sahibinin ilk kopegi olmamali diyorlar ama bu araba yada pc deil ki daha once deneyimim cok oldu diyim. SiZCe nette yazilanlar cok mu dogru daha once hic kopek bakmsmis olmam bu turlere sahip olamicagimi mi gosterir. Kopekler saldirgan ama cok guzel. Bnm yapimda da saldirganlik yok sahip olcagim kopegide ole yetistirmem kesinlikle gelsin cocuklar oynasin gezdirirken yoldan gecen ahbabim yanima gelip konusdun benle korkmadan. Ne dersiniz?

istediğiniz köpekler okuduğunuz gibi çok baskın ırklar. bunları yetiştiren insanların köpekler hakkında çok bilgili olmaları gerekir ki köpekler itaatkar ve uyumlu olsun. ilk köpekte tavsiye edilen retriever grubu yani labrador ve golden bu iş için gayet idealdir. tabi ki siz kendinize güveniyorsanız sorun yaşamazsınız ama bilgi çok önemli. eğer ben illa baskın ırk yetiştiricem diyorsanız öncelikle köpek eğitimi ve psikolojisi hakkında yazılan yazı ve kitapları okumanız gerekir. köpeğinizle mutluluklar...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.