Şimdi Ara

Küçük şehirlerde nasıl yaşayabiliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok hareketli bir hayatım olmasada istanbul dışındaki şehirler çok sıkıcı geliyor bana.

- Bütün etkinlikler büyük şehirlerde özellikle istanbulda yapılıyor. Yabancı konserler, showlar, opera-bale, etkinlikler (color run, vb.). Katılmasan bile en azından bunlara katılma şansının olduğunu biliyorsun. Akşam canın sıkılıp ya ben bale gösterisi izlemeye gidecem diyebiliyorsun. Yada bugün güldür güldür show a bilet alayım diyebiliyorsun.

- AVM: Küçük şehirdekiler kesinlikle AVM değil. Ben böyle AVM görmedim. Mahallediki "bakkal" bile daha büyük daha çok çeşitlikik içeriyor. Marka çeşitliliği çok çok az. Bilindik sıradan markaların bile yarısı anca belki var. Yemek kısımları ayrı bir olay. Çeşitliklik yok, sayı az. Bi istinye park, zorlu, kanyon vb gezdikten sonra diğerleri bakkal gibi geliyor.

- Belli başlı şehirler dışında yurtdışına giderken istanbul, ank veya izmir aktarmasız uçuş yok neredeyse.

- Gece hayatı içinde aynı şeyler geçerli. Mekan sayısı az, çeşitlilik yine yok, kalite o şehrin standartına göre iyi olabilir ama istanbuldaki kalite ile yarışamaz.

Kısacası canınız sıkılmadan nasıl yaşıyorsunuz o şehirlerde?

• Millet kıraathanesi açılırsa bizim köye daha güzel olucam. Kek yiyip kitap okucam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul da yaşıyorum o dediklerini hiç birini yapmadım onları yapmak için gereken minimum gelir düzeyini karşılayamıyorum malesef
  • Küçük bir şehirde yaşamak bana daha güzel geliyor , seçme şansım olsa Artvin ya da Rize'de yaşamak isterim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

istanbul da yaşıyorum o dediklerini hiç birini yapmadım onları yapmak için gereken minimum gelir düzeyini karşılayamıyorum malesef
    yukarıda saydıklarımı eğer asgari ücret ile aile geçindirmiyorsan çok rahat yapabilirsin. Gayet şık bir restorantta şarap ile birlikte kişi başı 150 tl ye yemek yiyebilirsin haftada 1 gün. Önemli olan şık restoran ile kazık restoran arasındaki o farkı bulmak. Şık yerler var çünkü kişi başı 150 gibi ücrete kalkabileceğiniz.
    Etkinlik, konser vb için ise en önden izlemene gerek yok. Yine kişi başı 80-150 tl ye bi hafta sonu gidebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

yukarıda saydıklarımı eğer asgari ücret ile aile geçindirmiyorsan çok rahat yapabilirsin. Gayet şık bir restorantta şarap ile birlikte kişi başı 150 tl ye yemek yiyebilirsin haftada 1 gün. Önemli olan şık restoran ile kazık restoran arasındaki o farkı bulmak. Şık yerler var çünkü kişi başı 150 gibi ücrete kalkabileceğiniz.
    Etkinlik, konser vb için ise en önden izlemene gerek yok. Yine kişi başı 80-150 tl ye bi hafta sonu gidebilirsin.

Alıntıları Göster
    öyle olmaz misal bale yazmışsın bale yapmak için gereken minimum gelir düzeyi 12.500 tl'dir tiyatro'ya gitmek için gereken minimum gelir düzeyi 6 bin tl'dir böyle sanatsal aktivitelere katılmak için gereken minimum gelir düzeyleri bunlardır

• THE INTERNET BABY.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

öyle olmaz misal bale yazmışsın bale yapmak için gereken minimum gelir düzeyi 12.500 tl'dir tiyatro'ya gitmek için gereken minimum gelir düzeyi 6 bin tl'dir böyle sanatsal aktivitelere katılmak için gereken minimum gelir düzeyleri bunlardır

Alıntıları Göster
    nerden çıkardım rakamları bilmiyorum. o belirttiğin paralar ile alakam yok ama konserinede, etkinliğinede, akşam eğlencesine de, gösterisine de gittim, gidiyorum. abartmayın bence

• ben iş dolayısıyla şehir değil ilçede yaşıyorum istanbuldada 1 sene yaşadım.

Çok zor gerçekten :/
  • quote:

nerden çıkardım rakamları bilmiyorum. o belirttiğin paralar ile alakam yok ama konserinede, etkinliğinede, akşam eğlencesine de, gösterisine de gittim, gidiyorum. abartmayın bence

Alıntıları Göster
    bale opera tiyatro gibi sanatsal aktiviteleri yapmak için gereken yeterli sınıf konumu için bu paralar lazım malesef
  • Keşke İstanbulda yaşamam zorunda olmasam, AVM gezmeyi hiç sevmiyorum yemek yemeye falan gidiyorum arada olmasada olur küçük yerde ulaşım sorunu yaşamıyorum heryer yürüme mesafesinde zaten, aşağı yukarı herkesi tanıyorum herkesle muhabbetim oluyor daha nolsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Herkesin yaşayış tarzı farklı. Mesela ben de istanbul beşiktaş çarşıda yaşıyorum bir gün etilerdeyim bi gün bebek-kadıköy-levent-mecidiyeköy baya geziyorum öğrenciyim. Oradan sakaryaya döndüğümde biraz afallıyorum doğru ama şunu da biliyorum istanbulda çalışan birisi ile ben küçük şehirde daha çabuk ev-araba alabilirim.

• quote:

bale opera tiyatro gibi sanatsal aktiviteleri yapmak için gereken yeterli sınıf konumu için bu paralar lazım malesef

Alıntıları Göster
    yapmak demiyorum, o etkinliklere katılmak.
  • quote:

yapmak demiyorum, o etkinliklere katılmak.

Alıntıları Göster
    tm işte onlar için de geçerli
  • Neden yaşanmasın çok daha iyi yaşanır.

Mesafeler kısa, nüfus az. İşe veya biryere yetişeceğim yahut trafiğe takılırım diye stres olmuyorsun.

Doğa açık alan istediğinde yanı başında oluyor.

İstediğin besinlerin en doğalını buluyorsun. Sütü tavuğu peyniri yumurtası, balı meyvesi sebzesi daha uzar gider.

İnsanlar daha sıcak. Modernleşmenin verdiği robotlaşma küçük şehirlerde yok.

Aklıma gelenler bunlar. İstanbul yaşanacak yer değil. 10 milyon daha az nüfuslu olsa tam tersini söyleyebilirdim bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

Herkesin yaşayış tarzı farklı. Mesela ben de istanbul beşiktaş çarşıda yaşıyorum bir gün etilerdeyim bi gün bebek-kadıköy-levent-mecidiyeköy baya geziyorum öğrenciyim. Oradan sakaryaya döndüğümde biraz afallıyorum doğru ama şunu da biliyorum istanbulda çalışan birisi ile ben küçük şehirde daha çabuk ev-araba alabilirim.

Alıntıları Göster
    sıkıcı bir hayat yaşamaktansa küçük bir şehirde 3 tane evim olup, kira da istanbulda hayatımı yaşamayı tercih ederim.

tercih meselesi yani. ama evet istanbul çok para götüren bir yer. Geçen yine iç anadolu şehrindeydim, yemek yedim. Mekan hoş gözüküyrdu tasarım, atmosfter falan varoş durmuyor diye girdim. Gayette kalabalık bir yer. 2 çeşit et içerikli yemek ve 2 çeşit içecek 27.5 TL geldi hesap. İnanamadım. Parayı koydum gelen hesap kutusuna, garson almadan bikez daha açıp baktım 127 olmasın o hesap diye. baktım 27 yazıyordu. kaldım yani. istanbulda ortalama mekanda 100 tl den aşşağı kalkmıyorum tek kişi. O yüzden evet istanbul çok para harcatıyor.

• quote:

tm işte onlar için de geçerli

Alıntıları Göster
    diyorum ki eğer asgari ücret ile aile geçindirmiyorsan, bu dediğim etkinliklere katılmak için okadar paran olmasına gerek yok. Dediğim gibi o belirttiğin miktarlara çok çok uzağım ama yukarıda saydığım etkinlikleri yapıyorum. Bence bi ara fiyatlarına gir bak. Çokta uçuk değiller.
  • sadece sıkıcı insanlar sıkılır
  • İşte Istanbul'un değerini bilmeyen köylüler orada sanata değer veren bizlerde Anadolu'dayız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

diyorum ki eğer asgari ücret ile aile geçindirmiyorsan, bu dediğim etkinliklere katılmak için okadar paran olmasına gerek yok. Dediğim gibi o belirttiğin miktarlara çok çok uzağım ama yukarıda saydığım etkinlikleri yapıyorum. Bence bi ara fiyatlarına gir bak. Çokta uçuk değiller.

Alıntıları Göster
    bale yapmak izlemek opera çalmak dinlemek için gereken sınıf konumu en üst sınıf konumudur alt ve orta sınıf sinemaya falan gitsin onları yapmak için gereken minimum sınıf konumunu karşılayamıyorlar malesef onları yapmak için gereken minimum sınıf konumuna girmek için de gereken gelir düzeylerini yazdım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.