Şimdi Ara

Küçük şehirlerde nasıl yaşayabiliyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer çok yakın arkadaşların yanındaysa küçük şehirde bal gibi yaşanır.

Etkinlikler... Eğer arkadaşın yanında yoksa bunlar hikaye. show muş baleymiş beni daha çok sıkar zaten. Güldür güldür ü seviyorum komik de buluyorum ama arkadaşlarımlayken daha çok gülüp eğleniyoruz.

AVMler... Zaten türklerdeki şu avm merakını bir türlü çözemedim aynı katları her hafta sonu gezip, ondan sonra çöp bir yemeğe hak etmediği parayı verip eve dönerek televizyon ile günü bitiriyorlar. Marka takıntım da yoktur, gözüme güzel gelen beğendiğim şeyleri alır giyerim. Onu da geçtim internet denen bir şey var sipariş et gelsin. Ayrıca mahalle bakkalındaki samimiyeti hiçbir avm de bulamazsın.

Aktarmasız uçuşlar... Eee yoksa ne olmuş ? Geçerli bir sebep olduğunu düşünmüyorum. Zaten sık sık yurt dışına çıkan insan türkiyedeki büyükşehirlerin aslında şehir olmadığını fark etmiştir.

Gece hayatı yaşamıyorum o yüzden kalitesini anlamamam normal. Maksat alkol almak ise yine arkadaşlarım yanımda olsun yeter derdim. Gerisi yalan.

• İstanbul'da Beşiktaş, Kadıköy gibi yerlerde yaşamıyorsan yaşadığını zannedersin ama aslında sürünürsün. Bu yerlerde yaşayamıyorsan İzmir tavsiye ederim iş imkanı da yüksektir, Kocaeli'nin de bazı yerleri çok güzel ve iş imkanı oldukça yüksek. Ankara da güzeldir iş imkanı çok yüksektir ama bayağı bir şehirdir, çok farklı aktivitelere açık bir yer değil, resmiyet hakimdir şehre. Daha sonra Antalya da iyidir. Ben de Düzceliyim ve seviyorum açıkçası.
  • %90 ömrüm büyük şehirlerde geçti, Roma, barselona, Madrid, Berlin, istanbul, ankara, paris...

Asıl soru bu kadar kalabalık bir alanda nasıl yaşanabilir? iyi yanlarından çok kötü yanları ağır basıyor. ilk firsatta küçük bir şehire yerleşmeyi planlıyorum.
  • Parası olmayanlara büyük şehirler zulümden başka bir şey değil.
  • Büyük şehirde okyanustaki bir kum gibisin ve o kadar da değersizsin hastanede sıra beklersin ulaşımda beklersin beklersin de beklersin küçük şehirde herşey daha basit sade ve huzurlu bence büyük şehirin tek artısı alacağın eşya konusunda ve çeşidinde sıkıntı yaşamaman

• yaşadığımızı kim söyledi ki?
  • O kucuk sehir dediklerin ilerde altin kiymetinde olacak niyemi o cok guzel hersey vardedigin istanbul ankara gibi sehirleri 5 yil icinde suriler afganlar gibi gocmenler ne hale getirecekler ozaman gorursun bunu bir kenara yaz

• Tw Scott kullanıcısına yanıt
    2 aydir kek muhabbeti var. Her gordugumde canim cayin yaninda kek istiyor ya. Puuu ayip ayip. Birisi de demiyor ki buyur kardesim beraber yiyelim diye. Genclik bitmis.

Reis duy sesimizi. Herkes catalini almis kek bekliyor. Bu milet ac ac!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kucuk mucuk anlamam ben. Su okul bitsin donersem ankaraya ne olayim. Baskent burasi ya. Hayir anlamiyorum her seyi gectim, vekiller Allahin parasini aliyor, yoneticiler desen oyle. Hic mi eglenmiyorsunuz arkadas? Goren sanir ki araliksiz calisiyor vekiller de eglenceye vakit bulamiyorlar.

• Kücük sehir hatta kasaba cok daha iyi ama oralarda da insanlar cok muhafazakar , farkli olan hicbirsey istemiyorlar. Ya onlaelr gibi olcaksin ya da orda bulunmucaksin. Amerika' da falan boyle degil.

• Kesinlikle haklısınız hocam

• küçük şehir diye birşey yoktur. O sizin hayattan zevk alma yönünüzün küçüklüğüdür. Yaşamayı bilmeyen birisi için londra'da, NY'da, Toronto'da aynıdır. Yaşamayı bilen birisi için ise Rovaniemi, Tilburg vs gibi küçük yerler senin için dünyada bir cennet gibidir. Önemli olan ne istediğini bilmektir. Şehir hayatında avm kültürü, koton, lcw, starbucks kültürün varsa zaten hiç yaşama sen bu dünyada. Ben yaşıyorum deme sakın. Hayatında 1 latte 2 bluz dışında yeni birşeyler göremiyorsan sen zaten küçük şehirde yaşıyorsundur. İşin özeti; yaşadığın yer değil ne yaşadığın önemlidir.
  • numb83 N kullanıcısına yanıt
    Tamamen katılıyorum, +27637228

Bana deseler ki birsürü villan olacak araban olacak ama istanbuldan dışarı çıkamayacaksın ya da çok daha az bir miktarla İsviçre deki Interlaken gibi bir yerde yaşayacaksın direk 2.yi seçerim. Para falan boş iş zenginlik, lüks bunlar saçma

Ha ortalama bir araban olmuş ha lamborghinin ne fark eder

İnsanlar hayattan zevk almayı bilmiyor

• 1 sene önce İstanbul'da yaşıyordum şu an Ankara'dayım. Bomboş şehir. İstanbulun değerini bilin

• Asgari ücretle istanbulda katiyyen geçinemezsin ama küçük şehirlerde geçiniliyo. 2+1 sıfır dairelerin kirası 350-400 tl.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

tm işte onlar için de geçerli

Alıntıları Göster
    Bir insan bu kadar mı saçmalar.... nickinin hakkını vermişsin.
  • Ben de istanbul gibi bir .ok çukurunda nasıl yaşıyorsunuz anlayamıyorum.

• derdinizi...

1 saat aktarma sıkıntısı ve işe yaramaz avmlere göre mi karar veriyorsun

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    7 ay moskova, 1.5 yıl Londra, 28 yıl İstanbul, 1.5 yıldır da Ankara'da yaşıyorum.. İstanbulda olup Ankara'da olmayan deniz dışında ne var acaba?
    İstanbulun tadını çıkaranlar neden sarıyer, zekeriyaköy yada arnavutköy gibi şehir merkezinden uzakta yaşıyor sanıyorsunuz? Çünkü oranın insanları yeşilliği, doğayı, ağaçları özlemiştir o yüzden. Neden oradaki evlerin fiyatları ultra lüks sanıyorsunuz?
    Londra'da merkezi denilen bölgelerde neden ingilizler yaşamıyor peki? paraları mı yok sanıyorsunuz? Neden merkezde çalışanlar 80-100 km ötedeki evlerinden işyerine geliyor sanıyorsunuz?
    Yada moskova'da hsonları neden şehir merkezinden neredeyse yok denecek kadar az rus oluyor sanıyorsunuz?
    Çünkü; hepsi ama hepsi şehir dışında binaların gölgelerinden uzakta, doğa ve yeşillikle iç içe yaşamayı, aileleri ile bu alanlarda gezip çimlere yayılmayı yaşamak diye tarifliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numb83 -- 29 Haziran 2018; 10:34:6 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.