Şimdi Ara

Küçük şehirlerde nasıl yaşayabiliyorsunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bütün dünyayı istanbuldan ibaret sanan insan tipi. Bende İstanbul gibi kalabalık bir yerde nasıl yasıyorsunuz onu anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9C3390505

Ne kadar kucuk tartisilir Adana'da yasiyorum. Denizi de var, gölü de var, nehri de var, dağı taşı yaylası da var. Antik kentler var. Yemek konusunda üzmüyor. 3 AVM var ama kolay kolay gitmiyorum. Devlet tiyatrosu, sanat merkezi, sinemalar, guzel parklar var. Yazin cok muhtesem olmasa da konserler de oluyor. Ucuz da sehirde yasam maliyeti. Ulasim da buyuk dert degil. Yasaniyor ya baya aslinda. Mimari karakteri yok sadece. Ben de isterdim Balat, Galata, Kuzguncuk'taki gibi evlerde oturmak yoksa.
    Sırf o Kekolar yüzünden yaşamama sebebi adana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibinin bir kere dahi aile fertleri dışındaki bir işletmede çalıştığını düşünmüyorum yorumları ve kullandığı kelimelerden bunu sezdim.

Birde hayattaki asıl zevk yakın arkadaşlarınla nerde olursa olsun beraber olabilmek, ailenle arkadaş gibi olabilmek, kız arkadaşınla/eşinle gerçekten mutlu olabilmek ki gerçekten mutlu isen zaten küçük şehirlerde daha da mutlu olursun zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahlee97

Onlar belli mahallelerde var. Oraya da isin dusmuyor zaten. Biliyor musun yoksa Show Haber izleyip yorum mu yapiyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da bir süre kaldım. İstanbul'da çalışmak zulüm. Vaktinizin önemli bir bölümünü trafikte harcıyorsunuz.

- Yabancı konsere verecek param yok, showlar saçma, opera-bale entel işi, color run homoseksüelce.
    - AVM ise kapitalist düzenin uydurması.
    - Yurtdışına hususi arabamla gittim. Yunanistan, Bulgaristan gibi noktalara da uçakla gidilmez.
    - Mekanda bira 20 TL. Eşinle 2 şer bira, bir patates 100 TL para yapar. Evimde içerim.

Bu arada İzmir'deyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Asgari ücretle istanbulda katiyyen geçinemezsin ama küçük şehirlerde geçiniliyo. 2+1 sıfır dairelerin kirası 350-400 tl.
    Küçük şehir derken mesela? Erzurum'da ev kiraları 750 TL den başlıyor. Nispeten küçük olan Denizli ve Aydın'da da durum aynı.

Bu istanbul'da geçinemezsin mantığını anlayamıyorum. Doğalgazın metreküp ücreti aynı, Türkiye'nin en doğusunda da BİM'de beyaz peynir zeytin aynı para, istanbul'da da. Fırında ekmekte aynı para, tüp gaz da aynı para, benzin de aynı para.

Nerde bu istanbul farkı?
  • keşke küçük bir sahil kasabasında yaşasam tek ihtiyacım şu an sahip olduğum hızda internet
  • Küçük yaşıyoruz küçük yiyiyoruz küçük konuşuyoruz küçük iteliyoruz oluyooo ya siz şehirde ne örüyonuuuzz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Konu sahibinin bir kere dahi aile fertleri dışındaki bir işletmede çalıştığını düşünmüyorum yorumları ve kullandığı kelimelerden bunu sezdim.

Birde hayattaki asıl zevk yakın arkadaşlarınla nerde olursa olsun beraber olabilmek, ailenle arkadaş gibi olabilmek, kız arkadaşınla/eşinle gerçekten mutlu olabilmek ki gerçekten mutlu isen zaten küçük şehirlerde daha da mutlu olursun zaten.
    "aile fertleri dışındaki bir işletme" derken? cidden anlamadığım için soruyorum. Nasıl bir izlenim bıraktım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

İstanbul'da bir süre kaldım. İstanbul'da çalışmak zulüm. Vaktinizin önemli bir bölümünü trafikte harcıyorsunuz.

- Yabancı konsere verecek param yok, showlar saçma, opera-bale entel işi, color run homoseksüelce.
    - AVM ise kapitalist düzenin uydurması.
    - Yurtdışına hususi arabamla gittim. Yunanistan, Bulgaristan gibi noktalara da uçakla gidilmez.
    - Mekanda bira 20 TL. Eşinle 2 şer bira, bir patates 100 TL para yapar. Evimde içerim.

Bu arada İzmir'deyim.
    "- Yabancı konsere verecek param yok, showlar saçma, opera-bale entel işi, color run homoseksüelce. " Bu yazdığın maddeden sonra istanbulda yaşamaman büyük isabet olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 29 Haziran 2018; 17:22:17 >

• pcdaly kullanıcısına yanıt
    Çalıştığım şirkette ne kadar homoseksüel varsa color run'a gitti. Özellikle Color Run etkinliğini deklare etmenizi şimdi daha iyi anlıyorum.
  • quote:

Çalıştığım şirkette ne kadar homoseksüel varsa color run'a gitti. Özellikle Color Run etkinliğini deklare etmenizi şimdi daha iyi anlıyorum.
    demekki eğlenceden anlıyorlarmış. Homoseksueller de yemek yiyiyor diye yemek yemeyi bırakıyor musun? Çünkü benim çalıştığım yerde bütün homoseksueller yemek yiyior.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 29 Haziran 2018; 17:30:28 >
  • 22 sene ayvalıkta yaşadım inan yaptıklarımı istanbul da yapamazsın :) midilli adasına yakın,0 ses olan bir koy da gece mangal yapıp yıldızları seyredip demlenmek süper bir his. Küçük bir örnek verdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcdaly kullanıcısına yanıt
    Küçük şehirlerde nasıl yaşayabiliyorsunuz?

Belli oluyor. İnsanın fikri neyse zikride odur.

• quote:

Belli oluyor. İnsanın fikri neyse zikride odur.
    sorduğum soruya cevap vermedin. homoseksueller color run a gidiyor diye gitmiyorsun, peki homoseksueller yemek yiyior diye yemek yemeyi de bırakıyor musun?

• Küçük şehirlerde esnaf veya esnafın yanında çalışırsanız çok lezzetli olur . Hem meslek edinir hem geniş çevre edinirsiniz .

• quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

sorduğum soruya cevap vermedin. homoseksueller color run a gidiyor diye gitmiyorsun, peki homoseksueller yemek yiyior diye yemek yemeyi de bırakıyor musun?

Alıntıları Göster
    Hayır. Yemek yiyen hetereseksüller, homoseksüellerden daha fazla olduğu hemde ezici bir çoğunlukla daha fazla olduğu için yemek yemeyi bırakmıyorum.

Tatmin etti mi
  • İstanbul'da yaşamak da ayrı eziyet. Ayrıca bahsettiğin kadar ucuz değil, aksine pahalı.

Her yer insan seli, kalabalık, izdiham, sıra. Arabanı paranla park edebileceğin ücretli otopark bile bulamıyorsun. Resmen işkence. Büyük ve gelişmiş bir şehirde yaşayacaksan da nüfus yoğunluğu az olan bir yeri seçmek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9C3390505

quote:

Orijinalden alıntı: siyahlee97

Onlar belli mahallelerde var. Oraya da isin dusmuyor zaten. Biliyor musun yoksa Show Haber izleyip yorum mu yapiyorsun?

Alıntıları Göster
    Bilmiyorum hocam internet tv de gördüğüm kadarıyla durum bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tw Scott kullanıcısına yanıt
    Adam ortaya bir kek muhabbeti atti secim gecti gitti halen konusuyorsunuz. Bak algi boyle yonetiliyor iste. Orada takilip kaldiniz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.