Şimdi Ara

Küçük şehirlerde nasıl yaşayabiliyorsunuz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yaşayamıyoruz ki. sadece nabzımız atıyor.

Sağlık için örnek verecek olursam alerji ve başka testler yapılması gerekiyor bulunduğum şehirde alerji testini yapabilecek hastane bile yok

Giyim: h&m vardı kapandı zara falan hak getire, adam gibi giyinecek yer yok param olmasına rağmen.

daha uzar gider bu liste
  • İstanbul'da insanın sıkılmaya zamanı yok ki, zaten bi mekana gitmek istesen gününün 4 saatini yola harcayacaksın.

İş giriş çıkışlarında yola harcadığın zamandan ötürü zaten kendine ayıracak zamanın kalmıyor ki, nasıl sıkılacaksın ?

Küçük şehirlerde böyle bir problemin yok, işten çıktığın gibi kendine ayırabileceğin çok fazla zamanın var, bu yüzden de eğer bir etkinlik yapmazsan sıkılabilirsin.

Para, stres, yaşam kalitesi konusuna girmiyorum bile, bugün gerçekten mantıklı sebeplerin yoksa istanbulda yaşamak saçmalık.

Bugün bi vapur sefası yapmak istesen sabahtan plan yapıp tahmini 2-4 arası aktarma yapa yapa binebilirsin vapura, sonra yine saatler harcayarak dönersin evine.

İşin ilginç tarafı aynı zaman içerisinde ben de aynısını yapabilirim, uçağa bindiğimde 50 dakikada istanbuldayım, sabiha gökçende iner servisten 30 dk'da kadıköye gider vapurda çayımı içer dönerim, beni için (700 km mesafede olan bir insan) de senin için de aynı zaman gerekiyor mesela...

Mesela sen istanbulun cefasını çekiyorsun ben sefasını...

Ek olarak gelişmiş ülkelerde örnek olarak Almanya'da her şehir aşağı yukarı aynı nüfusta, öyle 20 milyon nüfuslu falan değil yani, doğru olan da bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tw Scott

Millet kıraathanesi açılırsa bizim köye daha güzel olucam. Kek yiyip kitap okucam
    Çatalımı hazırladım bekliyorum
  • istanbulda ulasim gibi vakit yiyen bi etmen oldugu surece gunun cogunu yolda geciriyosun

zaten cok ama cok kalabalik artik doldu da taşdı sehir

eskisehir candirkulturel etkinliginden tut da herseyi var burda, istanbulun kompakt hali denebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elmariacci kullanıcısına yanıt
    Aga yaptigi baska bir sey olsa oturup onu konusalim. Kekten daha onemli ne yapmis ki sohbete konu olsun? Dolar olmus 4.6 euro 6.5, pazar fiyatlari bunlari gecmis. En onemli vaadi kek cay ama. Sen soyle ne konusalim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük şehirlerdeki kalabalık başlı başına bir stres. Küçük şehir en güzeli. Eskişehir'den memnunum.
  • Adamdaki kafaya bak asgari ücretle çalışıp 150 TL yemeğe veriyor.
  • Kıraathanede bedava kekle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.