Şimdi Ara

kullandığınız en iyi oto şampuan? (parlatma odaklı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

İzopropil alkolle cam silenleri gördüm. Düşük bütçeli bir çözüm mü yoksa başka bir olayı mı var bilmediğimiz?

• facepunchS F kullanıcısına yanıt

İpa ile de cam silebilirsiniz.Hatta aracı yıkayıp kuruladıktan sonra, boya koruma uygulaması öncesi de kil ile temizlik yapıp ipa ile tüm aracı silmeniz boya korumasının yüzeye daha iyi tutunmasını sağlar. Hem daha uzun ömürlü hem daha parlak olur.

İpa kullanılmasının sebebi camlarda zaman Zaman oluşan reçine ve boya tozu lekelerinin çıkartılması içindir.

Cam aracın kaportasına göre daha sert yapıda olduğu için ipa daha güzel bir temizlik sağlar.

5 yıldır kendi aracımı yıkarım bir çok ürün denedim. Bu işi tam layıkıyla yapmak istiyorsanız eğer 2.000-2.500 Tl bütçe ayırmanızı tavsiye ederim buna değeceğine emin olabilirsiniz ama. Baya bir süre götürür sizi bu harcama.

Gerekli temel ürünlere detailforum veya detayForum dan bakabilirsniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brk888 B kullanıcısına yanıt

Hocam bu seviyede bir araç temizliği açıkçası ilgimi çok çekmiyor. Sokakta kalan eşyalar sonuçta bunlar. Sonax wash&wax aldım aracı yıkadım, parlatması ve cilasından memnun kaldım. Camları ipayla silerim belki bir sonraki yıkamamda. Daha fazlasına girersem takıntı haline gelir en iyisini yapana kadar durmam kendimi biliyorum. Şu an için bu titizliğe değecek bir araca da sahip değilim açıkçası 

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt

Gece araba şürüşünde camların temizliği çok önemli, şuan arabaya yağmur yağdığı ve izi kaldığı için gece çok zorlu oluyor hiçbir şey göremiyorum aynalardan.

Ipa ile cam temizliginde leke kalmaz, ilk detailing islerine merak saldigimda malzeme bulamamaktan ötürü camsil ve ipayi 50/50 karisim hale getirip camlari silerdik fakat uzun dönemde oem camlarda matlaşma oluyor, özellikle Mercedes camlari bu konuda bir hayli hassas.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

camlardaki kireç lekeleri için fiawax cam temizleyiciyi öneriyorlar, hiç kullandınız mı hocam? çok paralar vermeden camları ilk günkü kondisyona getirmek mümkün mü?

Bunu bende merak ediyorum . Camda ki kireç lekeleri için çözümü olan var mı ama cama zarar vermeyecek bir şey olsun .

Camı en iyi gazete temizler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

bahsettiğim su lekesi değil hocam camın içine işlemiş su lekeleri var silince veya ovalayınca geçmiyor

• Moueson kullanıcısına yanıt

elma sirkesi deneyin

• quote:

Orijinalden alıntı: facepunchS

camlardaki kireç lekeleri için fiawax cam temizleyiciyi öneriyorlar, hiç kullandınız mı hocam? çok paralar vermeden camları ilk günkü kondisyona getirmek mümkün mü?

Fiawax C.K.S ürününü hep ben tavsiye ettim kireç sökücülüğü üst derece bir ürün ama son dönemlerde formüllerini değiştikleri için maalesef aluminyum cam fitillerine zarar veriyor benek benek izler bırakıyor. Çok dikkatli kullanmak lazım bu ürünü.

Biraz daha uğraştırıcı kullanımı olsa da 3d Eraser tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 30 Ağustos 2024; 10:35:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

fusso coat 12 ay wax üzerine gyeon wet coat kullansak derin bir parlaklık alır mıyız?

• Detaycı arkadaslar konu hakkında bilgilendirmis zaten sağolsunlar.

Arkadaş yikamaciya araba bıraktı. 2 saat sonra aldı, buraya kadar sorun yok.

Bikac gün sonra sinyal kolu elinde kaldı. İyice baktık onceden kırılmış ve japonla yapıştırmışlar.

Tabi ki yıkamacı asla kabul etmedi, bizde olmaz öyle seyler falan.
    E ispatı da yok napsin adam masrafı cebinden cekecek

Lineanin bile sinyal kol kumandası 3-5 bin arası.

Yikamaciya araba vermem varsın kirli dursun. Hortumla bı su tutsam bile yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: cambodia

fusso coat 12 ay wax üzerine gyeon wet coat kullansak derin bir parlaklık alır mıyız?

Eğer araç koyu füme, lacivert veya siyah ise Wet Coat işe yarar derin bir parlaklık verir. Yalnız wax ve seramik üzerinde maksimum 2-3 yıkama dayanıyor sonra yenilemeniz lazım.

Araç beyaz, kırmızı, turuncu vs gibi bir renkse Autoglym Polar Seal tavsiye ederim, yansımalı bir katman oluşturuyor özellikle belirttiğim renklerdeki araçlarda karşıdan bakınca rengin içine girerken yandan bakınca şeffaf bir ayna gibi gözüküyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam araç açık mavi renk. polar seal yerine auto glym rapid aqua wax, sonax xtreme brilliant shine veya 3d final touch gibi ürünlerle güzel bir görüntü alabilir miyiz acaba. bunların uygulaması daha kolay geldi bana o yüzden sordum

• cambodia C kullanıcısına yanıt

Hocam Sonax BSD saydığınız ürünler arasında en başarılısı fakat uygulama sonrası araç çok toz tutuyor bu eksi yönünü değerlendirmenizi tavsiye edebilirim. CarPro Reload işinizi görür aslında ama camsı yüzey elde etmenize yarayacağı için açık mavi renkte derinlik verir mi bilemedim.

• Ucuz ve pratik çözüm: Aracınızı iyice yıkatın sonra da https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158975096

teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.