Şimdi Ara

Kurulacak bir sistem ve birkaç endişe mevcut.. Bakarsanız sevinirim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KinyasKayra

O zaman 4790K ile Z97X-Gaming ya da 4790 ile ASUS H97 PRO.. doğru mudur?

Tabiki 4790k ile z97x Eğer o.C yapmıyacaksanız boşuna fazla para vermryin k serisi ve anakarta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kendi sisteminde ki i7'yi stok fanla kullanmak olmaz, yükte ısınıyor, i5'lere göre daha sıcak çalışır, overclock yapacak mısın ? Aksi halde boşuna 1000 tl + 530 tl anakarta verme, muratın önerisi de olmamış zaten bu bütçeye gidipte 120hgb ssd alınmaz, 400 tl soğutmaya da verilmez.

Overclock yapmayacağım. Zaten ssd 250 GB'lık olarak düşündüm hep. Ve tabikide stok fanla kullanmayacağım.. Thermaltake'in water 3.0 ultimate sıvı soğutma sistemini alacağım.. Ama sizin bahsettiğiniz 1000 tl+ 530 tl lik boşuna verilecek kısmı anlayamadım ben. Overclock yaparsam mı boşuna yapmazsam mı boşuna?

Overclock yapmayacaksan çapranı kapalı i5-i7 + Z97 Msi G43 (270 TL) gibi bir anakart yeterlidir, haliyle anakart ve işlemciden ciddi tasarruf sağlarsın, zaten i7'nin K'sız olanı da fazlaısyla yeterli olacaktır oyun performansı için, saat hızı da oldukça yüksek, düz i7 için de 100-130 TL'lik 12cm fanlı hava soğutma gayet yeterli gelir, boşuna tonla sıvı soğutmaya para vermezsin, buradan da tasarruf sağlarsın, ssd ise en az 250-256gb olmalı.

Ekleme: Giga Gaming 5 için ise çarpanı açık işlemci alınmalı, o.c olmayacak işlemci için gereksiz pahalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 27 Aralık 2014; 14:30:34 >

• hocam nedense Murat'ı gördüğüm yerde eksi hiç eksik olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: snane3858

hocam nedense Murat'ı gördüğüm yerde eksi hiç eksik olmuyor

bu durumu hala önemseyen varmı ya ? birkaç ergen ve kindarın oyuncağı o buton. sadece güldürüyor beni arada. Dikkate almanızı gerektirecek bir durum yok ne yaparlarsa yapsınlar icraatlerimizi ve bizi sevenleri engelleyemeyecekler biz yükseldikçe onların kinleri artacak. Allah iyi niyetli ve doğru insanların yanındadır , kindar ve fesatların oyunları gün gelince ters dönerek başlarına geçirilecektir bundan kuşkum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 27 Aralık 2014; 18:14:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: snane3858

hocam nedense Murat'ı gördüğüm yerde eksi hiç eksik olmuyor

bu durumu hala önemseyen varmı ya ? birkaç ergen ve kindarın oyuncağı o buton. sadece güldürüyor beni arada. Dikkate almanızı gerektirecek bir durum yok ne yaparlarsa yapsınlar icraatlerimizi ve bizi sevenleri engelleyemeyecekler biz yükseldikçe onların kinleri artacak. Allah iyi niyetli ve doğru insanların yanındadır , kindar ve fesatların oyunları gün gelince ters dönerek başlarına geçirilecektir bundan kuşkum yok.

Adam olduğunda emin ol eksilenmezsin

2007'den beri donanım uzmanıyım diye boş boş atıp tut, 2012 de de gel konu aç o anakart mı bu mu bilmem ne diye, madara oldun hala konuşuyorsun, abuk sabuk konularda pos kas ondan sonra millete ahkam kesmeye başla, az bile yapıyorlar sana, 6 ay da 15k pos kasmak herkesin yapacağı iş değil, gören de birşeyden anlıyor sanıyor seni ya ona üzülüyorum.

• Siz daha iyi bilirsiniz ama bu tartışmanın yeri bu konu değil. Konudan sapmazsak sevinirim. Sorun sizin egolarınız ya da saçmalıklarınız değil.. Eğer bunu tartışmak istiyorsanız başka başlık altında halledin lütfen..

Şimdi gelelim asıl meseleye.. LEON-X kardeşim ben artık hava soğutmanın pislenmesinden kasada işlemcinin üzerinde nal gibi durmasından ve saçma sapan mandal tripleriyle bir türlü monte/demonte edilemeyişinden senelerdir yıldım artık. O yüzden hava soğutma kullanmak istiyorum. Tek fanlı hatta bazen çift fanlı bi hava soğutma da aşağı yukarı zaten senin tavsiye ettiğin 120 TL'lik hava soğutmayla aynı (+- 50 TL) fiyat. Alacağım kasada da (Thermaltake Core v51) bir hayli fan girişi mevcut zaten. O yüzden ben diyorumki; almışken şu mereti düzgününü alayım.. Zaten 500 TL'lik sıvı soğutmalardan vazgeçtik.. ama illaki 200-250 TL'ye adam gibi sıvı soğutma vardır yani.. Birazdan sistemin son halini güncelleyeceğim (sizlerin tavisyeleri doğrultusunda baya bi kâr ettim. Allah hepinizden razı olsun.) başta da dediğim gibi bütçem 5000-5500 TL arası idi.. Şu vaziyette sıvı soğutmasız maliyeti 4700 TL.. Hem sistemin son halindeki görüşlerinizi bildirirsiniz.. Hem de son celsede artık sıvı soğutmada Thermaltake mi Zalman mı yoksa Corsair mi ona karar veririz..

• Oyun oynayacaksanız i5 alıp ekran kartını yükseltmek daha mantıklı hocam. Çünkü oyunlarda i5 ile i7 aynı etkiyi gösterir

• Sistemin son hali şudur:

MSI H97M-G43 Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI&DP Anakart 272,53 TL

Intel Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci 884,38 TL

Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı 1409,04 TL

GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 540,23 TL

THERMALTAKE CORE V51 80PLUS BRONZE 750W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA 500,00 TL

Samsung 250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD 400,00 TL

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 160,43 TL

VIEWSONIC 23" VX2363Smhl-W LED IPS MONİTÖR 539,26 TL

Toplam maliyet 4704,86 TL.. tek eksiği dediğim gibi sıvı soğutma...
  • KinyasKayra K kullanıcısına yanıt
    Water 3.0 ultimate değil performer al alacaksan.

O kadar para vereceksen soğutmaya;

Cooler master nepton 280L
    Corsair H110

280L az bir farkla(1-2 derece) öndedir.Ancak çok büyük.H110 ise portatif.Bana kalırsa ucuz olanı al.

• quote:

Sistemin son hali şudur:

MSI H97M-G43 Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI&DP Anakart 272,53 TL

Intel Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci 884,38 TL

Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı 1409,04 TL

GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 540,23 TL

THERMALTAKE CORE V51 80PLUS BRONZE 750W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA 500,00 TL

Samsung 250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD 400,00 TL

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 160,43 TL

VIEWSONIC 23" VX2363Smhl-W LED IPS MONİTÖR 539,26 TL

Toplam maliyet 4704,86 TL.. tek eksiği dediğim gibi sıvı soğutma...

Hocam bu sistem daha iyi oldu bunu alabilirsiniz

K sız işlemciye sıvı sogutma takma taraftarı değilim ama h80i idealdir. 200 tl daha fazla veririm derseniz h110. Bana kalırsa normal sogutucu da işinizi görür.

CW çıkmazsa yeme de yanında yat.

• h80i eklenmiştir kardeşim. Sistem tamamlanmıştır.
    Ya inşallah CW sorunu çıkmaz.. ASUS'ta daha az çıkıyomuş araştırdım o kadar.. çıkarsa artık Vatanbilgisayarın kapısını aşındırıcaz
    Emeğinize fikrinize sağlık.
    kardeşim 4700 liralık bilgisayara microatx bir kasa almak resmen ihanettir sen binanın terasını muhteşem yap git temelini daha güçlüleri varken zayıftan koy :) Anakart aslında en önemli parçalardan biridir dostum rami , işlemciyi, ssdyi fütursuzca arttırıp anakartı kısabildiğin kadar kısmak... yok mantığa ters.

o i7' yi kullanamayacaksın bile doğru düzgün ama anakartın extralarına çok ihtiyaç duyarsın.

En azından bir MSI Z97 Gaming 3 alıp işlemciyide 4690k alabilirsin. Ben OC yapamam, bilmiyorum , anlamıyorum demene gerek yok artık tek tuşa basabiliyorsan yaparsın bu anakartla.

AOC
    23.6" E2461Fwh GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR ( 75 HZ Destekli )
    500 TL ( hepsiburada )
    incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_75918920/mpage_1/tm.htm

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    O zaman yine baştaki sisteme dönücez abi :) overclock kurcalarsam illaki yapabileceğim bir şey.. zamanla kurcalar yaparım mantığıyla en baştaki (4790k lı) sistemi yapmıştım..

Aslında senin bana tavsiye ettiğin sistem:

GIGABYTE
    Z97X-Gaming 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart
    522 TL

INTEL
    Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    1017 TL

GSKILL
    16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    540 TL

WD
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    160 TL

SAMSUNG
    250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
    400 TL
    incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_91352145/f_//tm.htm

THERMALTAKE
    CORE V51 80PLUS BRONZE 750W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA
    500 TL

ASUS
    GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
    1410 TL

CORSAIR
    HYDRO SERİSİ H100i SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
    416 TL

VIEWSONIC
    23" VX2363Smhl-W LED IPS MONİTÖR
    539,26 TL
    Toplam : 5504 TL

Sonuç olarak bu sistem idealdir bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KinyasKayra -- 28 Aralık 2014; 16:13:36 >

• quote:

VIEWSONIC
    539,26 TL

bu paraya en iyi ve mantıklı sistem işte çıkıp bir kişi değil desin hadi konuşalım görüşelim.

monitör için bunda ısrar ediyorum fark var, daha fazla fps almak istemez misin ? daha canlı ve güzel gözükmesini istemez misin ? tecrübeyi dinle.

AOC
    500 TL ( hepsiburada )
    incelemesi

• quote:

quote:

VIEWSONIC
    539,26 TL

bu paraya en iyi ve mantıklı sistem işte çıkıp bir kişi değil desin hadi konuşalım görüşelim.

monitör için bunda ısrar ediyorum fark var, daha fazla fps almak istemez misin ? daha canlı ve güzel gözükmesini istemez misin ? tecrübeyi dinle.

AOC
    500 TL ( hepsiburada )
    incelemesi

İncelemenin hepsini okudum. Eğer hepsiburada'daki son 6 ürüne yetişebilirsem ordan alıcam.. olmadı vatandan alıcam artık. Monitör olarak da onu ekledim zaten. Güzel sistem oldu ya şu an kağıt üzerinde de olsa içim rahat yani.. montajı zaten kendim yapıcam (ki her zaman kendim yapıyorum ayrı bi hazzı var onun) o zaman daha da katlanıcak mutluluğum

• quote:

İncelemenin hepsini okudum. Eğer hepsiburada'daki son 6 ürüne yetişebilirsem ordan alıcam.. olmadı vatandan alıcam artık. Monitör olarak da onu ekledim zaten. Güzel sistem oldu ya şu an kağıt üzerinde de olsa içim rahat yani.. montajı zaten kendim yapıcam (ki her zaman kendim yapıyorum ayrı bi hazzı var onun) o zaman daha da katlanıcak mutluluğum

rahat ol, bir sıkıntı olursa biz burdayız öneri verip kaybolmayız önerdiğimiz parçaların performans & stabilitesini biliyoruz ona göre öneriyoruz, bugüne kadar binlerce insanı mutlu ettik sıra sende.

şimdiden hayırlı olsun memnuniyetini bildirmeyi unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 28 Aralık 2014; 16:36:28 >

• I7 ve 16gb ram takip gtx760 koymak hic olmamis ama amd sistem onerisi istersen ben burdayim :)

• quote:

quote:

rahat ol, bir sıkıntı olursa biz burdayız öneri verip kaybolmayız önerdiğimiz parçaların performans & stabilitesini biliyoruz ona göre öneriyoruz, bugüne kadar binlerce insanı mutlu ettik sıra sende.

şimdiden hayırlı olsun memnuniyetini bildirmeyi unutma.

Ohoo power tuşuna bastığım an ilk iş foruma girip kahkaha ataceyim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.