merhabalar, bu sene bilgisayar mühendisliği birinci sınıf okuyacağım bu yüzden bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. ancak teknolojide geride kaldığım için akla ihtiyacım var. önerilerinizi bekliyorum. benim çıkardığım özellikler; *16gb ram *4gb ekran kartı *core i7 işlemci bilgisayarın markası ise asus. daha iyisini önerebilecek var mı ? bakiyem 3000 tl civarı.
Bu ürünleri inceleyebilirsiniz. MSI 16'a kadar ram desteği sunuyor 8 GB ram ekleyebilirsiniz.
merhabalar, bu sene bilgisayar mühendisliği birinci sınıf okuyacağım bu yüzden bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. ancak teknolojide geride kaldığım için akla ihtiyacım var. önerilerinizi bekliyorum. benim çıkardığım özellikler; *16gb ram *4gb ekran kartı *core i7 işlemci bilgisayarın markası ise asus. daha iyisini önerebilecek var mı ? bakiyem 3000 tl civarı.
Piyasada 4GB lı tek Nvidia ekran kartı(notebook için) GT680 veya yeni modeli GT780 dir, onun da fiyatı tahmini 4000-4500 TL dir
Ama mesela Asus N56 gibi modellerde GT650 ekran kartı olmasına rağmen ram artırımı yapılıyor, ama bu performansa en fazla %5 katkı sağlar Bunların böyle adlandırılma nedeni göz boyamadır kanmayın sakın.
Arkadaşım geçen hafta N56 aldı, Ben daha görmedim ama satıcıların dediklerine göre gerektiğinde 4 GB oluyormuş normalde 2 GB, yani paylaşımlı ekran kartı, ve ram den yiyor
CAK!
kullanıcısına yanıt
asus olan özellikle hoşuma gitti. teşekkürler
asus sart degilse lenovo y500 sli tavsiyemdir. agustos sonunu bekleyebilirsen lenovo y510 gelcek. Biraz bahsediyim. y500 sli modellerinde cift ekran karti yani sli teknoloji ile super oyun performansi sunar. ekran karti gt 650m sli. lenovo y510 gt750m sli ye sahip yani daha iyi. butcen karsiliyacaktir. tasarimida guzeldir. klavyesi kirmizi aydinlatmali. sadice dvd-rom olmicaktir. ama sen üniye başliyacaksan lazim olabilir. o yuzden ya harici dvdrom almak yada başka asus önerebilirim. harici dvdrom 50-80 lira civari... yada bu asusu öneririm. link iyi bir pcdir ama lenovo gibi 2 tane ekran karti olmadigi icin oyunlarda biraz daha geridir. Bana göre sisirme bir pcdir ama isini görür.