Şimdi Ara

Laptop fanı hızlandıktan sonra yavaşlamıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar kısaca hemen konuya gireyim.

Bilgisayar: Dell 7559 (i7-6700hq,960m,16gb ram, ssd(sistem burada kurulu).

Hikaye: Laptop'u 3 yıldır bakım yapmadığım için işlemci gücünü %75 ile kullanıyordum. Sıcaklık değerleri de boşta ortalama 45C civarında çalışıyordu. Asıl sıkıntı buradan itibaren başlıyor. Sonra lap top termal macun vs. bakımı için Çekmeköy'de 5 üzerinden 4.9 puan almış bir bilgisayarcıya bakıma verdim. Adam cihazı temizledi verdi. Pc artık daha az ısınıyordu. Lakin, artık bilgisayar fanlarında bir gariplik oluştu.

Benim pc kısaca 4 mod halinde fanları çalışıyor.

1.) 3200rpm(En yüksek devir)

2.) 2800rpm

3.) 2500rpm

4.) 2000-1950rpm(boşta çalışırsa bu ayarın üstüne çıkmıyor)

yada hiç çalışmıyor.

Eğer bilgisayarı yük altına sokarsam(bu nedense oyunlarda oluyor), 2800rpm veya üstüne çıkmasından belli bir süre sonra oyunu kapatsam bile fanlar 2500 rpm'den aşağı kesinlikle inmiyor. Lakin, aida64 ile sistem stabilizasyon testinde yük altında fanlar 3200rpm çıktıktan sonra testi durdurduğumda fanlar 2000 rpm e geri düşüyor. Yıllardır bilgisayar sorunları ile uğraşıyorum, forumlarda geziniyorum böyle bir problem görmedim. Bilgisayarı uyku moduna alıp geri açarsam fanlar eski haline geri dönüyor.

Kısaca ne denedim onları da yazayım;

-Olay bakım sonrası gerçekleştiği için bakım yapan arkadaşla konuştum. Herhangi bir başka işlem yapmadığını belirtti.

-Pc bios unu güncelin bir altı kullanıyordum. En güncel seviyeye getirdim sorun aynı.

-İşlemci güç durumunu %75,%100 çektim bir farkı yok.

-Biostan fanlara müdahale seçeneği yok.

-Donanıma ait bir güç yönetimi(power management) uygulaması var ama hiç bir şey yapılmıyor.

Sevgili arkadaşlar forumdaşlar, sizlerin engin bilgilerinize ihtiyacım var. Bu zerzevatın sorunu nedir? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.