2.5 yıldır kullandıgım toshiba laptopum var. ilk aldıgımdan beri ısınma sorunu vardı. ama problem teşkil etmiyordu. ancak son bikac aydır; ısınma tavan yaptı. hangi oyunu acsam, 20 dk gecmeden direk kapatıyor pc kendini... fm bile oynayamıyorum. laptopun altına buz koyuyorum. o bile anca 1 saat idare ediyor.
ne yapabilirim arkadaşlar var mıdır bi cozum?
Kompresör yardımı ile içindeki tozu al. Ayrıca ilave fan alabilirsin. Windows nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: Mesen90
Kompresör yardımı ile içindeki tozu al. Ayrıca ilave fan alabilirsin. Windows nedir?
vista kullanıyorum.
Vista'ı kaldır 7 yükle imkanın varsa. Çünkü bilgisayarın performansı çok etkiler CPU kullanımı ile doğrudan alakalı olduğu için. Disk birleştirme yap, çöp dosyaları temizle ve iyi bir virüs taraması yap(Norton deneme sürümünü indir tarattır kaldır falan, virüsler CPU'yu kastırabilir.), son olarak da memory temizleyici yükle. Cleanmem veya Memclean(Memory Cleaner) olur.
Eğer laptopun arka kapağını açabiliyorsan soğutma peteğini temizle,bilmiyorsan servise ver,kesin petek tıkanmıştır.
sanırım fan ile alakalı. fan'ın ustu toz duman olmuş. laptopun icini acmayı denedim ama beceremedim. fan'ı dıştan biraz temizledim. şimdi biraz rahatladı gibi. ama sanırım tam verim almam icin teknik servise goturup tamamen temizletmem lazım.
ne kadar fiyat alırlar bilginiz varmı arkadaşlar?
Merhaba 2.5 senedir eğer hiç açmadıysanız aşırı bir toz birikimi olmuştur fanlarda içini temizletinizi tavsiye ederim bilgisayarcılar yapıyorl burdaki fiyatı ise 20tl en fazla 25tl olur zaten ve laptop soğutucusu almanınızı öneririm
kardeşim tavsiyem içini aç ve titizce temizle ayrıca eğer sökemem dersen süpürgeyle deliklerden çeksen bile çok faydası olur ayrıca deliklerini kapatmadan kullan ve ayrıca fm bende oynuyorum bilgisayarı özellikle ram ve işlemciyi çok yoruyor ben dirt 2 de görmediğim dereceleri fm de gördüm 90-95 özellikle fm oynarken o masüstütünde olmasına dikkat et deliklerin açık olmasına..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme