Sonuçlar mükemmel.Testleri tekrarladığınız için teşekkür ederim.Bende izmire gidince notebook için bir operasyon başlatıcam.İlk olarak laptobun altındaki ekran kartı,işlemci ve fan bölümünün özel kapağını açıp oraya bol delikli bir aliminyum kapak yaptırtmayı düşünüyorum.Sonrasında bulabilirsem daha güçlü bir notebook fanı almayı düşünüyorum.Termal macunuda yenilemem gerekicek.En büyük sorunum laptobun garantisinin devam etmesi ve altında garanti etiketi bulunması ama hadi hayırlısı yapıcaz bişeyler
Edit:
Ayrıyetten silverstone'nın bu fanlarını nerden bulabilirim.Yada gerçek 110CFM güçünde önerebileceğiniz 12cm'lik fanlar varmıdır?
hocam fan konusunda ben 1yıl önce araştırma yaptığım için şu an hangi marka ve modeller iyi ve sesiz olur bilemiyorum.
geçen sene araştırdıklarıma benim için en iyileri bunlardı. hepsiburadadan sipariş vermiştim
ilk olarak altına gelicek fanların hangi boyutları uygun onu tespit et ikinci olarak nette biraz araştırma yapıp fanların cap alanlarına dakikada ne kadar hava üfllediğinü meterküp cinsinden hesapla. sonrası malum işte stand tasarımı yapısı monte işlemleri ve adaptör seçimi falan
macun değişimi yapamadım hala, zımparalama ve sürme bilgim kısıtlı ve ilk defa yapacagım için uğraşmadım belki ilerde yapabilirim
ayrıca laptobun altındanki hava deliklerine göre fan al, yani fanların hava üfleen yaprak kısımları laptobun altındaki delik kısımlarına iyi otursun.
şimdiden başarılar kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
20-25 derece düşüş sağlaman mümkün değil. Su soğutma falan yapman gerekir ki o da laptop için pratik değil (bence). Beklentileri biraz düşük tutarsan hem sonuçlar daha istediğin gibi olur hem de işler kolaylaşır. Isınma sorununun temeli işlemci. 4 tane de fan koysan, 8 tane de fan koysan sonuç pek değişmeyecek zira işlemcinin yüzey alanı belli. işlemcinin yüzey alanını büyütmen lazım ciddi düşüş sağlaman için. Bu da ancak işlemci üzerine heatsink yerleştirerek mümkün ki yine laptop için bu pek pratik değil. Bi bin bakalım o trene ama ses hızını aşmayı falan bekleme trenle
hocam işlemcilerde ortalam20-25, ekran kartındada 15 düşüş elde ettim
bende inanmadım ama oldu, dedim acaba prime95 ve fullmark aldatıyomu diye fakat tekar tekrar denedim düşüyo
başka önerdiğin yoran prgramlar varsa test edebilirim
quote:
Orijinalden alıntı: flexii_87
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
20-25 derece düşüş sağlaman mümkün değil. Su soğutma falan yapman gerekir ki o da laptop için pratik değil (bence). Beklentileri biraz düşük tutarsan hem sonuçlar daha istediğin gibi olur hem de işler kolaylaşır. Isınma sorununun temeli işlemci. 4 tane de fan koysan, 8 tane de fan koysan sonuç pek değişmeyecek zira işlemcinin yüzey alanı belli. işlemcinin yüzey alanını büyütmen lazım ciddi düşüş sağlaman için. Bu da ancak işlemci üzerine heatsink yerleştirerek mümkün ki yine laptop için bu pek pratik değil. Bi bin bakalım o trene ama ses hızını aşmayı falan bekleme trenle
hocam işlemcilerde ortalam20-25, ekran kartındada 15 düşüş elde ettim
bende inanmadım ama oldu, dedim acaba prime95 ve fullmark aldatıyomu diye fakat tekar tekrar denedim düşüyo
başka önerdiğin yoran prgramlar varsa test edebilirim
Klimayı kapat klimayı Şaka bir yana istediğin sonucu elde etmene sevindim. Sonuç iyiyse yanılmakta sorun yoktur.
Tam olarak ürünlerin linkini atabilir misin ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme