Şimdi Ara

Laptopuma kola döküldü :( Yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
37.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tuşları sök tabiki sadece göçenleri sök , selpak mendilini ucunu hafif nemlendirerek söktüğün yerleri sil hepsi u o kadar , sökmesinde birşey yok altından tutup çekeceksiniz
  • altından nasıl tutacaz ki tuşlar bitişik gibi arasında az mesafe var. tek bir taradından tırnağımla falan tutup çeksem zarar görmeden gelir mi? yoksa 4 yanından da tutup çıkarırken açıyı değiştirip bükmeden çıkarabilir miyim. sonra tuşları çıkarılıp takılamamış, tuşları eksik, kırık dökük bir laptop kullanmak istemiyorum. 6-7 tane tuş sökmem gerekecek. soldaki TAB ve Caps Lock tuşları biraz büyük haliyle onlar da aynı şekilde çıkar umarum. biraz açarsanız iyi olur çıkarırken nelere dikkat etmeliyiz. daha yeni aldım acer 5602 makinemi tuşların altı yapış yapış gibi olunca iğrenç bir şekilde basılıyor tuşlara bozulacak gibi bir hali var 2 gün oldu kola döküleli. hele hele içine kaçtıysa ve oksitlenme yaparsa ayvayı yedim biran önce açmam lazım tuşları

• Öncelikle bilgisayarını bu şekilde çalıştırma, Eğer elin elektroniğe yatkınsa, bilgisyarın alt kısmında klavyenin vidaları olacak, onları sök, klavyen kendini salacak, klavyeni çekerek yerinden çıkartacaksın. Altında Klavyenin altında bulunan film var, anakarta bağlıdır. Filme zarar verme, nazik olmalısın, çıkardıktan sonra, En alt kısımde devre, ortada saç plaka, üzerinde plastik kaplama ve tuşlar olduğunu göreceksin. Filmi kısmın bulunduğu yerde ufak vidalar göreceksin, onlarıda çıkartıp en alttaki devreli kısmı klavyeden ayır, Klavye tamamen plastikten ibaret kalacak. Ilık suya koyarak temizle, Su sıcak olmasın, klavyen şişer, tuşların sıkışır. Tamamen kuruduğuna emin olduğunda tekrar makinana aynı şekilde monte edebilirsin. Ama elin yatkın değilse bu işlere, hiç kurcalama. Servise ver, temizlesinler. En kötü ihtimalle klavyen değişir. Onunda fiyatı 70 doları geçmez.. Sıkma canını

• benim dizüstünde de aynı sorun var.bir sırdaki tuşlar bkullanılamıyor. sebep klavyeyi anakarta bağlayan filmin bir bölgesi kırılmış. temxk bir nokta. bunu ne yapmak lazım....??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 23 Nisan 2007; 21:52:45 >
  • Yuhh ya biraz özeliniz olsun dicemde bu hayal ürünü fantaziyi bizle paylaştığın için teşekkür ederiz forumca

edit : oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 23 Nisan 2007; 22:16:35 >
  • Arkadaşlar ben de kola döktüm ama baya bi döktüm su bardağı yarısı kadar.Klavyeden ziyade öndeki küçük hoparlöerden bi kısmı içeri kaçtı ve bilgisayar acı çeke çeke ses çıkarmamaya başladı.kulaklık girişi de dahil herhangi bir ses alamıyorum.diğer her şey eskisi gibi sadece ses alamıyorum işte sizce bu garanti kapsamında mıdır? (acer 5634)
  • garanti kapsamında olmasa bile gönder hocam... işin sonunda laptopdan olmak var...
    quote:

Orjinalden alıntı: totti20

Arkadaşlar ben de kola döktüm ama baya bi döktüm su bardağı yarısı kadar.Klavyeden ziyade öndeki küçük hoparlöerden bi kısmı içeri kaçtı ve bilgisayar acı çeke çeke ses çıkarmamaya başladı.kulaklık girişi de dahil herhangi bir ses alamıyorum.diğer her şey eskisi gibi sadece ses alamıyorum işte sizce bu garanti kapsamında mıdır? (acer 5634)
  • Ben de laptopu daha alalı 1 hafta olmadan, laptopa şarap dökmüştüm dökülür dökülmez kapatıp ters çevirdim laptopu,pilini söktüm. Yaklaşık 3-4 saat kurumaya bıraktım. Şarap kokusu dışında birşeyi kalmadı laptopun ucuz yırttım.
  • Sıvı dökülmeleri Garanti kapsamına Girmez.Herhangi bir sıvı dökülmesinde cihazınızı Hemen servise götürün.şimdi değil fakat ilerki zamanda oksitlenme yaprak cihazınızn anakartina veya başka parçalarina zarar verir ve kullanılamaz hale gelir.BU normal çalişiyor diye götürmemezlik etmeyin.şimdilik çlaişr fakat ileride cihazınız susar

TOSHIBA ANKARA
  • yaw kaç kere diyoruz koymayın pc nin yanına içecek falan
  • abi cihazdan bu tarz abur cubur, çerez merez, içecek miçecek gibin şeyleri bi kaç metre açıkta tutmak makbuldür.
  • ben de zamnında meraktan tüm tuşları sökmüştüm sonra takerken 3 ünde sorun cıktı dikaktlice cıakrılıp takınca sorun yok bende de ctrl basılı kalıyordu altında 2 seffaf plastik plaka arasında tuşların elektronik kanallar geciyodu oaraya kulak temzileme pamuguyla silince düzeliyorsdu bi müddet sonra bnotebooku değiştirdim bundada bi harf çıakrdım meraktan ama bu sefer daha zor oldu sanki :) ama cıkmıyor değil dikkatli olursanız çıkarabilirisiniz
  • Ya bu notebook ların su geçirmez olduğunu biliyordum yalanmı şimdi yani bu? Kandırıldık yine desenize!
  • makinanın yanında sigara bile içmiyorum siz düşünün
  • Sıvı dokulmesi benimde basima geldi laptopu aldım 1 ay olmadi bi akraba cagirdi gel bilgisayara format at die laptop uda goturdum hem pc ye format atıyorum hemde akrabayla 1 er bardak raki iciyoz (aklimin tasini...) benim laptopta format attigim pc nin yanındaki sehpada şarkı çalıyodu, rakidan bi yudum cektim sonra şalgam (havuc dan yapilan bi cesit kırmızı icecek) dan da iceyim dedimki lanet olsun pat laptopun uzerine ekran kalvye komple salgam oldu, hemen plini cikardim, kurutma makinasiyla kuruttum ekrani sildim sonra pc yi bi actimki ne goreyim ekranin altinda avuc ici kadar bi leke acayip moral bozuyor hoparlorler calismiyor kalvyenin bi cok tusu basmiyor basanlarda baska bi gorey goruyor, eyvah dedim simdi boku yedik dedim, eve geldi laptopu soktum kavyeyi kaldirdimki alti komple salgam olmus hic temizlemeden geri kapattim evdeki diger pc nin basina oturdum ve bicok siteye ilan verdim. Sonuc olarak sattim kurtuldum ama baya bi zararim oldu. Bendan sonra telefonun yanina su bile koymuyorum, ama laptoplara inat masaustu pc im in kalvyesinin ustunde soylemesi ayip yemek bile yiyorum. istedigi kadar dokulsun tas gibi serefsizim. Neyse boyle bi anım olmustu paylasayim dedim. Siz siz olum laptop unuzun ustunde burnunuzu bile silmeyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leylimleylim -- 1 Haziran 2007; 0:46:49 >

• benn de çay icecek yiyecek, yağlı ellerle kullanmak, sigare hele , ekrana doğru pahşurmak, öksürmek hiç birini yapmıyorum en iyisi sizde öyle yapın:)

quote:

Orjinalden alıntı: Extinet_DeviL

makinanın yanında sigara bile içmiyorum siz düşünün
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: Naughty

yakında nakartina gelmiş ise bi kaç gün sonra oksitlenme yapip bilgisayarin açilmiyacaktir kalvyeni değiştirmen lazim komple temizlenmesi olmaz.
  • benimkine de nescafe döküldü arkadaşlar bişi olurmu???
  • Yakında çay falan içmeyin :(, yine de dökenler servise bir götürün bence
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.