Şimdi Ara

Laptopuma Linux Kuramıyorum-Yardım Lütfen (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus w7j laptopuma bütün denemelerime (Pardus çalışan, Pardus kurulan, ubuntu 7.04, debian, knoppix vs.) rağmen linux kuramadım. Sorun şu: Linux cd sini taktığımda (cdler sağlam, başka makinede çalışıyo) laptopun dvdrom u okumuyor. Windows da böyle bir problem olmuyo ama. Zira vista gelen bilgisayarımı format atıp sonradan kendi ellerimle XP ye çevirdim. PC de kullandığım cdler laptopda çalışmıyor. Laptopun üzerindeki DVDROM un modeli TSSTcorp CD/DVDW TS-L632L

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protagoras -- 15 Eylül 2007; 17:10:47 >

• laptopun cd-romu bozulmuş garantiye verip değiştir bendede asus laptop var dvd okuyodu cd seçiyodu yani kafasına göre takılıyodu...
  • bios ayarlarından ilk okunacak sürücüyü cd-rom diye ayarladın mı?
  • tabi. format atıp xp yükledim. yani o bios ayarları tamam.

Bu arada cdrom normal olarak çalışıyor. yani şu ana kadar ne cd-dvd okurken nede cd-dvd yazarken problem çıkarmadı. sadece linux cdlerini görmüyor. linux cd si taktığımda cdrom dan boot etmesi gerekirken atlayıp hdd den boot ediyor. ama windowsu açtığımda cd yi okuyor. yani bilmiyorum biosu mu update etmek gerekir, anakarttan mı sorun yapıyordur, yoksa cdromun firmware güncellemesini mi yapmalı bilmiyorum. ama bunun mutlaka bir çözümü olması lazım. bakalım bulucaz bi şekilde.
  • laptopun yanında windows cd si aldın mı veya laptopun bir yeride design for windows yazısı varmı.Bizim bir arkadaşın bilgisayarına da kurulmuyor hiç bir linux.anakarttan jmicrondan da kaynaklanabilir bilemiyorum tam olarak
  • Zannetmiyorum öyle birşey olacağını benim laptopumdada designed for xp yazıyor ama linux'u çalıştırıyor. Zaten çalıştırmazsa at çöpe o kadar para bayılıp bir de tek bir işletim sistemine bağımlı yapamazlar. Sen aldığın yere sorabilirsin.
  • Bilgisayar projeden alındı. Satıcıyı tanımıyorum. Dolayısı ile satıcı ile bağlantıya geçme imkanım yok. Ama asusun mekezi bir call center ları olması lazım oraya mail atabilirim. Cevap alabileceğimi zannetmiyorum ama bir denerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada "jmicron" demişsin. tam olarak nedir? Bilgilendirirsen sevinirim.
  • asuslar sanırım f12 ye basınca boot tercihleri çıkıyor o ekranda boot dersen cdrom mu görüp boot edecektir. Herhangi bir chiple alakası yok yani herşeye rağmen boot ekranın gelmesi lazım. Kolay gelsin.
  •  Laptopuma Linux Kuramıyorum-Yardım Lütfen (Çözüldü)
  • Gelişme var

Açılışa Boot menüden başka birde pop menü diye bişey koymuş adamlar. ESC ye basınca açılyor ve hdd den mi yok sa cd den mi boot edeyim diye soruyor. Benim first boot device olarak cd yi ayarlamama rağmen böyle bişey sorması ilginç. Neyse cd yi seçip devam ettiğim de Knoppix ve OpenSUSE liveON dvd leri çalıştırtı ama debian dvd mi çalıştırmadı. belki onda bir soruun vardır neyse tekrar indirip denerim. ama gelişme var. herkese yardımları için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.