Şimdi Ara

Lcd/Plazma Alıpta Hiç Memnun Olmayan Var mıdır Acaba ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kimi araba alır, arabasını evinin önünde cürütür. Kimi araba alır, arabasının zevkine varır. Biner gezer. Çoluğunu çocuğunu alır tatile, pikniğe gider keyfini çıkartır.
    Kimi Panel TV. alır evinin duvarına asar. İzlemez. Belki gösteriş yapar. Kimi panel tv. alır. Yanına PS3-Blu-Ray, Digitürk Royal alır. Keyfini sürer. Televizyonundan en üst derecede yararlanır.
    Tabiki bu bütce meselesidir. Herkes keyfine göre birşeylere takılır.
    Hem araba ile Panel Tv.leri yan yana koymak ne derecede doğru bilemiyorum. 30-40.000 YTL. verip belki haftada birkaç saat kullanılan, yada çoğu kişinin evinin önünde çürüttüğü ve yattığı yerde masraf üstüne
    masraf olan otomobilleri TV. lerle karşılaştırmak ne derece doğrudur. Eger 30-40 bin YTL. bir arabaya verebiliyorsanız. Evde çoğu zaman izlediğiniz bir tv. içinde 6-7 bin YTL. verebilirsiniz. Nede olsa dünyada en çok TV. izleyen bir milletiz. Şöyle güzel bir Tv.nin başına geçip çoluk-çocuk güzel bir film izlemenin kime ne zararı olabilirki.

Evet daha söylenecek ne var ki? Bu sözlerinle zaten benim bütün düşüncemi onaylamış oluyorsun.

Ben birşey alırken kendimi sorumlu hissederim , o şeye gerçekten ihtiyacım var mı yada ne kadarına ihtiyacım var? Acaba boşu boşunamı para harcıyorum? Çünkü vicdan sahibiyim, birşeye boşu boşuna para saymadan önce ilk başta kendi vicdanım hesap sorar bana.

Bugün Tükiye'de gelir dağılımı nasıl biliyormusun? İktisatçıların bir yöntemi vardır haneleri 5 eşit dilime bölersin ve her biri %20 bu 5 parçayla bir sıralama yaparsın. Türkiye'de 2002 yılında 5. %20 lik dilimin geliri %50 dir. Şu an nasıldır kimbilir.. Bunun Türkiye için ne kadar acı bir gerçek olduğunu söylemem gerek yok sanırım.

Gelirini havaya saçıp yada yurtdışına akıtıp çürütmek için arabalar alıp gereksiz paneller alıp parayı kore ye akıtmak istiyorsan ve bundada bir sakınca görmüyorsan o zaman ortada ciddi bir yanlışlık var demektir. Yada bunu yapanlarda bir haksızlık olduğunu düşünmüyorsan.. Bugüm paramızın ne kadarının sigaraya, panellere, arabalara, benzine ve bunlar yoluyla yurtdışına gittiğini düşündün mü hiç?

quote:

Nede olsa dünyada en çok TV. izleyen bir milletiz.

Çok büyük bir beceri. Dünyada belkide en çok "....... kutusunu" kullanan maalesef bizleriz.. Zaten yayınların kalitesi bunu yansıtıyor, gündüz seda sayan kavga programları akşamda hiçbir anlamı olmayan varmısın yokmusun yarışma programları televoleler ve kurt vadileri.. Gece 1 den sonrada gerçekten bir şeyler konuşmaya ve anlatmaya çalışan adamların programları.

Aslında bu bütün dünyanın bir sorunudur, sürekli daha fazla tüketmek daha büyük daha süper.. Herşeyin daha büyüğü arabanın tvnin herşeyin. Yakında tüketecek birşey kalmayacak merak etmeyin.

NOT: panellerin ne kadar elektrik harcadığını bilenler bilir. Bugün bazı ülkelerde çok fazla elektrik harcadığı için panellerin yasaklanması bile konuşuldu ama hepside susturuldu.. Kim bu kadar büyük bir güçle başedebilir ki? Ama sanırım bunlarda pek kimseyi ilgilendirmiyor.

• Ara sıra da olsa Pc ye bağladıgım icin Keske Lcd alsaydım dedigim oluyor. Özellikle Pc oyunlarında cok büyük fark edecigini umuyorum Cunki plazmamdaki 1024x768 çözünürlükte bile mükemmel görüntü verdigini görünce Lcd deki hatta full hd lcd deki pc oyununu düşünemiyorum çok güzel olur düşüncesindeyim. Genel Anlamda Plazmamdan memnunum tv kanalları icin ideal hatta lcd monitorumde kötü cıkan vcd leri bile 42" plazmada daha iyi görüntüde izleyebiliyorum. Logo yanığından ilk başlarda şikayet ediyodum ama kesinlikle kalıcı değilmişler:) model olarakta iyi bi model aldıgımı düşünüyorum ama aldıgım fiyat 3,400 dü şimdi 3,400 Full hd tvleri görünce içim gitmiyo da değil gerçi arasındaki kaliteyi görmedim ama Pc performansında cok farkedeceginden eminim.

Şimdi bi daha Tv alcak olsam Kesinlikle Full Hd plazma Alırdım :)

• Dayım ile birlikte vestelin seg marka 32" lcd tvsini aldık.Önce dayımdan bahsediyim evinde 51 ekran profilo crt tvsi vardı lcd ve plazma tvlere meraki günden güne arttı dayımın,birde bölgemize carfour ve akvaryum(teknosa) açılması tuz biber ekti tv alması için ama bütçeside bir türlü yeterli değildi.Taki vestelin 32" seg markasını 890 ytl ve üstüne 12 ay taksit koşulları adeta beni al beni al diyordu onun için.Çünkü kendisi önceki tvsine 370YTL uydu alıcısına 405 YTL bayılmıştı bunları alalı kaç sene oldu tam bir bilgim yok tabi ama düşünün o zamanki aldığı ücret daha düşüktü şimdiki aldığı ücret daha iyi düzeyde ve bu lcd tvnin parası belki 3 ayda çıkarır ama öncden aldığı uydu alıcı ve tvye kaç aylığını verdi kim bilir.

Şimdi lcd tv aldığına çok memnun genelde tv ve dvd için kullanıyor tvyi, 51 ekran tvside emekli oldu halbusiki diğer odası boş oraya bile koymadı tvyi çünkü artık o tvnin gözleri için çok küçük geldiğini söylüyor.Şimdi düşünün bu aldığı tvyi en az 15 sene rahatlıkla kullanabilecek neden 60000 saat gibi bir kullanım ömrü var her türlü ürünü pc-dvd-konsol-hd yayın-sd yayın ne gelirse bu hizmetlerden mahrum kalmıcak uzun süre kullanıcak bence verdiği parayı tv sonuna kadar hak ediyor dayım şimdi keşke 42" alsaydım diye ah çekiyor bu tv bile onun için küçük gelmeye başladı izleme mesafeside o kadar geniş değil taş çatlasa 2m-2.5m den izliyor gerisini siz düşünün.

Şimdide bana gelelim bende tvyi salona kurdum.Gece gündüz hiç kapanmıyor devamlı full tam açık ve evdeki herkes çok memnun tüplü tvye ne oldu derseniz bizdeki 72 ekran arçelikti, tvyi hurdacıya vermiş annem 20 ytl para vermiş hurdacı

Görüşlerime gelecek olursak
    1.Büyük ekran seyir keyfi başka
    2.Uzun ömürlü kullanım süresi
    3.Hertürlü olanaklardan faydalana bilme multimedya açısından

Bence bu saatten sonra crt tvye para bağlanmaz buda benim görüşüm paranızı uzun zaman faydalanabileceğiniz bir şeye harcama yapın iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanwins -- 25 Mart 2008; 11:13:18 >

• bir iki kişi dışında genelde demekki pişman olan yok
  • Arkadaşlar,

Ben de yukarıda mesajı bulunan ratsx gibi 3 yıl önce 43 ekran bir Pioneer plazma tv satın aldım. Görüntü ve sesinden inanılmaz memnunum. Ne zaman ev ahalisi salonda tv seyrederken yanlarına gitsem, Pioneerin renklerinin güzelliğine ve canlılığına bir kez daha hayran kalıyorum. Ben de yaklaşık 5000 YTLe satın almıştım.

1.5 yıl önce evin başka bir odası için LG marka 37 ekran bir LCD satın aldım. Herkes o dönemde plasma öldü, artık gelecek LCDnin diyordu. Çok kötülemeyeyim ama Pioneerin görüntüsü ile alakası yok. Sert kontrastlı tabii olmayan renkler, uydu alıcısına bağlı olmasına rağmen nokta nokta bir görüntü. DVD görüntüsü biraz daha iyi sayılır. Açıkçası LG aldığıma biraz pişman oldum diyebilirim.

Bu da benim panel tecrübem.

Başkan

Pioneer plasma - PDP-436RXE
    LG LCD - RZ-37LP1R

• ben memnun degılım arkadaslar cunku pioneer 42 ınch aldım 6 ay once ( 3000ytl) keske 50 inch alsaydım yani bu fiyatlara alabılseydım(507xa 3850 ytl) işin sakası o kadar memnunumki bazen hic izlemeyecegim yayınları sırf cok kalıtelı goruntusu var dıye ızleyebılıyorum... tavsıye olunur ama 50 inch pioneer 507xa tavsıye olunur fiyatı delı uygun sımdı...3850 ytl (zamanında 9999 ytl idi fiyatı, cok degıl 1.5 sene once)
  • lcd ve plazma dan memnun olmaya arkadaş yoktur herhalde valla ben çok memnunum çok güzel cihaz her zaman da gider dolaşırım teknosa darty world ve bütün tv leri beğenerek seyrederim sanki bende yokmuş gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: daihatsu3259

Ben 1 sene kadar evvel vestel 37'' lcd aldım.Oldukça memnunum.Ancak ben 2200 ytl ye almıştım taksitle.

Şu anki aklım olsa kesinlikle bu parayı vermezdim-gerçi şu anda bu parada değil - ama şu anki aklımla şimdi alacak olsam projeksiyon alırdım.Normal tv ve güzel yayınlarda projeksiyon ikilisi bence daha iyi bir seçim.Tamamen kişisel bakışım tabi.

Saygılar
    oguz3259

Arkadaşım bende aynı marka lcd tv yi bir yıl önce almıştım 3 ay sonra PİONEER507XA PLAZMA almak zorunda kaldım. Bu lcd tv den nasıl memnun kaldın anlayamadım ? Görüntüler çok flu ,çamur gibi , maç izlemek ise tam bir işkence, cihazda HDMİ bile yok. Hayatımda para veripte sonradan verdiğim paraya çok üzüldüğüm bir tv .

• LG 37LB1R LCD sahibiyim
    İzleme mesafem 3,5 - 4 mt ve 37" yetmiyor şimdiki aklım olsa 42" ve 40" alırdım.
    Büyük her zaman olmasa bile çoğu zaman iyidir.
    Aldığım zamanki fiyata çok rahat Samsung'un aynı ayarda lcd lerini alabiliyordum genelleme yapmak gerekiyse Samsung paneller LG lere göre daha başarılı gibi geliyor bana tabi göreceli olarak.
    Onun dışında televizyonumdan memnunum
  • arkadaşlar,

Ekim ayında Sony 117 ekran LCD TV aldım. Oldukça memnunum. Ancak imkanım olsaydı o zaman X3500 alacaktım. bu fikri halen taşıyorum.

aşağıdaki link göreceğiniz üzere LCD TV'm ile birçok test yaptım.

LCD TV ile;
    SD yayındaki görüntüler (digiturk)
    PS3 üzerinden blu-ray film
    PS3 üzerinden DVD filmlerin 1080 upscale edilmesi , normal Sony dvd ile oluşan farklar
    PS3 ile oyun görüntüleri
    Digiturk Plus HD yayınlardan örnekler, futbol , national geographi, filmler
    Karasal yayınlardan örnekler.
    karasal yayındaki TRT görüntüsü ile digiturk yayınındaki TRT görüntüsü arasındaki kalite farkı
    VGA girişi üzerinden PC bağlantısının görüntüsü

gibi birçok merak ettiğiniz konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_18133221/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.