Şimdi Ara

LED TABELA?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar proje ödevi için led tabela yapmamız istendi,1.5 - 2 metre uzunluğunda 30-40 cm genişliğinde sabit ''ELEKTRİKLİ CİHAZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI'' yazması gerekiyor. Hangi çeşit led,direnç malzeme kullanılır,kaçar adet,nasıl yapılır devre şeması nasıl olmalıdır, hiç bir bilgimiz yok.. Yardımcı olabilecek var mı ?

• kardeş öncelikle merhaba şunu belirteyim ödev olarak bunu veren hoca ya hoca degil yada artık hoca anlatıyor dersleri dinlemeyenlerdensiniz herkezin sorunu böyle hiç birşey bilmiyorlar neyse bilmemek degil ögrenmemek ayıpmış kardeş internette biraz araştır bir çok kaynak bulacaksın ama yazılım kodlarına gelince zorlanırım dersen hazır kılavyeli pic projelerinden yap elinle kılavyden yazarsın
    mesela şöylehttp://320volt.com/3x4-keypad-kontrollu-5x7-dot-matris-led-kayan-yazi/ bunu gibi bir çok örnek vardır basit olmasada bazı tasarımlar karışık olabilir güzel basit olan tasarımlarda vardır
    misal usb kayan yazıhttp://entegremerkezi.com/pic18f4550-usb-kayan-yazi-panosu-visual-basic-proton/
    yada ögretmen pek dikkat tmiyorsa hazır kitler var p10 derler geneldehttp://www.p10panel.net/ kolay gelsin kardeş yinede yapamadıgın açıklık getiremedigin şey olursa bilgilendiriz seni istersen özelden msj atabilirsin iyi geceler

• Oha! İnsafın kurusun hoca denir buna. 200-300 dolarlık dönem ödevimi verilir hoca diye başlar küfürleşme ardından gelir. 1,5 metre ne, adam gibi 16cmx64cm yetmez mi diye bir sor derim.
  • xgsonurgsx kullanıcısına yanıt
    Kırmızı led yerine yeşil led kullanın bence. Kırmızı renk tabelada iğrenç duruyor, millet hep kırmızı tercih ediyor az yakar diye. Ama yeşil daha hoş olur.
    Yeşil renk için, seri üç lede bir tane 560 ohm olur. 12 volt besleme olduğunu varsayıyorum. Ledleri mümkün olduğunca dar açılı alın. Bu yazının keskinliğini artıracaktır.
    Yazı sabit olduğu için işin kolay. Bilgisayarda yazıya göre şablon hazırlayın. Şablonu kullanarak montaj yerine delikleri açın.
    Hareket falan olmasını isterseniz tabelacıların kullandığı hazır devre kartları var. Animasyon kartı derler genelde. Onlar kullanılabilir.
    Pice gerek yok bence, piyasada picin p sini bilmeyen bir suru tabelacı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Şubat 2015; 10:10:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim kardeşim az buçuk yardımın dokundu :) @admgdk
  • 3 lede 560ohm denmiş, dirençin ohm'unu değiştirerek parlaklığıda değiştirebilirsin, tabiki enerji tuketiminide. Ayni projeden bende yaptim, delikli levha aldim 300mm x 100mm, 350adet kirmizi led aldim, 150tane 220ohm direnç, havya, lehim teli, 12v pil, kirmizi ve siyah kablo, ac kapa anahtar. toplam maliyeti 50tl'yi geçmedi alışverişi Karaköy'deki pasaj icerisinde bulunan küçük bir dukkandan yapmıştım. seninde o civardan almani tavsiye ederim. ben 27 Harf ile bi cumle yazmıştım ve rahat rahat sığmıștı. LED'ler hakkında bilmen gerekenler + - bacaklarina dikkat et çünkü biliyorsun led'ler aslinda birer diyottur ve bir tanesini yanlış bağlarlarsan sonra uğraşırsın. (uzun bacak +) lehim kesinlikle yapmalasin, delikle levha bunun için tasarlanmıştır. delikli levha boyutunda A4'e yazman gerekeni yaz ve ciktidan al, sonra levha uzerinde işaretle sana kolaylik sağlayacaktır. sormak istediğin birsey olursa herzaman yardimci olurum, iyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam P10 Led Panel al şu an 20 tl ya alabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.