Şimdi Ara

Lenovo Club

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
2
Favori
57.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=101&productid=bd70545 (Hepsiburada.com da neden bu kadar pahalı doğrusu anlamadım )

Arkadaşlar yukarıdaki link de lenovo marka laptopu Bimeks'den 1499+KDV ye aldım(2500 YTL). Alalı beş gün oldu. makina çok güzel. çok inceledim araştırdım HP ile bu model arasında karasız kalmıştım sonunda lenovo almak nasip oldu. iyiki almışım hiç pişman değilim. beş gün içinde hiç bir sorunla karşılaşmadım. makina çok sessiz, ısınma yok, tuşlar yumuşak, ekran harika (gören sony de bile bu ekran yok diyor), kamerası var mükemmel gösteriyor. dahili mikrofonu var. Tek eksiği hoporleri. ses şiddetii pek yüksek değil. Ama harici hoporlerden ve kulaklıktan çok kaliteli ses alıyorum. Kasa çok sağlam ve albenisi çok fazla. Çoğu model görüntü olarak yanında sönük kalır. makina müthiş hızlı. cd den film izlerken, filmler arası geçişlerde çok şaşırdım. tıklamayla anında görüntü geliyor. 5-6 uygulamayı aynı anda çalıştırıyorum banamısın demiyor. parmak izi okuyucusu kolaylık sağlıyor. Adamlar her şeyi düşünmüş. güvenlik, sağlamlık IBM den miras kalmış. Ayrıca MIMO 802.11 n teknolojsine hazır. Ekran kartı 7300 nvidia 128 MB. 512 ye kadar çıkıyor.

laptop düşünen arkadaşlara gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. bence lenovo tanındıkça adından çok söz ettirecek.
    Ürünün lenovo daki linki : http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwpartnumlookup/_TY0BJxx?open&sourcesite=cema

Ürün parti adı : TY0BJTK
    Model : 0768BJG

Ürün Ailesi LENOVO N100
    Islemci Intel Core2 Duo T5600
    Islemci Hizi 1830 MHz
    Standart Memory 1 GB (667Mhz) PC5300 (NP) DDR2
    Maximum Memory 2 GB
    Memory Slot Sayisi 2/1
    Ekran Boyutu 15.4" WSXGA
    Çözünürlük 1680x1050 TFT WSXGA+
    Ekran Karti 128 MB Nvdia GeForce 7300
    Optik Sürücü DVD-RW Multiburner Dual Layer
    Disket Sürücü Yok
    Sabit Disk Kapasitesi 100 GB 5400 SATA
    I/O Port 4 USB ports version 2.0,IEEE 1394 ,4 in 1 digital media reader
    Fax/Modem 56K, V92 Uyumlu
    Bluetooth VAR
    Wireless Centrino Duo 11a/b/g
    Ses Karti SoundMAX
    TV Out S-Video Out
    Ag Bagdastiricisi Bütünlesik 10/100
    Guvenlik Parmak Izı Okuyucu
    Keyboard Türkçe Q
    Mouse Touchpad
    Pil Cinsi ve Ömrü (Max.) Li-Ion 3 Saat
    Agirlik (Kg.) 2.53 Kg.
    Isletim Sistemi Windows XP Home (Türkçe)
    Yazilim Lenovo Care,PC Doctor,Acrobat Reader,Norton AV
    Garanti (Yil) 2 Yil Onarim Merkezinde
    Vendor sitesine Linkhttp://www.lenovo.com/xe/en/
    KAMERA VAR

Ürün Özellikleri :
    Donanım Özellikleri
    Chip Seti Intel 945PM Chipset
    İşlemci / Hızı Core 2 Duo T5600 1.83 GHz 2MB 667Mhz
    Ekran Özelliği 15.4" / 1680 x 1050 / WSXGA
    Ekran Boyutu 15.4"
    Ekran Kartı Nvidia GeForce Go 7300 128MB
    Sistem Belleği 1024MB 667Mhz
    Bellek Yuvası 2
    Sabit Disk Kapasitesi 100GB 5400RPM 8MB
    Ses Kartı Tümleşik
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Intel Pro Wireless 3945ABG 802.11a/b/g Entegre WLAN
    Bluetooth Özelliği Var
    Infrared Yok
    Pcmcia Var
    USB (Adet) 4
    FireWire Var
    Seri Port Yok
    Paralel Port Yok
    S-Video (TV-Out) Var
    Fax Modem Var
    10/100 Ethernet Var
    Pil Ömrü (Saat) 3
    Ağırlık 2.53 kg
    Paket İçeriği Notebook
    Yazılım Özellikleri
    İşletim Sistemi MS Xp Home TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 2 Aralık 2008; 19:06:48 >

• Yazmayı unutmuşum DVD yazıcısı LG sorunsuz ve çok hızlı yazıyor.
  • peformanslı iş makinası
  • TY059TK kızım kullanıyor...inceleme olanağım oldu...hakikaten iyi makine...bu forumda lenovolardan pek bahsedilmemesine şaşırıyorum.
  • lenovo almak istedim.fakat param yetmedi.paramın zorla yettiğinde de parlak ekran yoktu.ama gerçekten kaliteli..sorunsuz bence..
  • O fiyata donanımsal olarak daha iyileri var. Mesela TOSHIBA A100 912.
  • Toshiba A100 912 ile Lenovo aynı fiyat değil. Arada 250-350 $ fark var. Yani o paraya toshiba 24 taksitle alınmaz
    Toshiba fiyatları aşağıda. Donanım olarak belki daha iyi olabilir ama fiyatıda yüksek, lenovo ile aynı değil.
    Lenovo Bimeksde 1499 $+KDV

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=24587
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=111&productId=bd70423

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan da,

Senin ekran gerçekten WSXGA mı?

Bimeksin sitesinde parti adları yazmıyor. Seninkine en yakın özellikte ve aynı fiyatta şu aşağıdaki ürün var.

http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=9149&categoryId=1001&path=1000:1001&ref=007.1

Ama bunun ekranı WXGA imiş. Yani max çözünürlük 1280x800

Biliyorsun WSXGA da ise max çözünürlük 1680x1050 dir.

Ya sende ya da Bimekste bir hata var.

Yoksa Hepsiburda ile arada bu kadar fiyat farkı olması imkansız bence.

• iyi dileklerin için teşekkür ederim. daha iyisi senin olsun.
    Bimeksin sitesinde yanlış yazılmış. Ekran çözünürlüğü 1680x1050. Hatta alırken Bimeks çalışanlarıda tam bilmiyordu. onlarda 1280x800 dediler. Ama ben sitesinden bildiğim için ktusunu getirttim. açmadan model, parti numarasına baktık. hatta şartlı aldım ekranı wsxga ise alacam dedim. kutuyu beraberce açtık. Güvenlik bantlarını kendi elimle açtım. Kontrol ettik ölü pikseli falan, ekranda WSXGA olunca aldım. Bimeks çalışanları bile ekran kalitesine hayran oldular. sony de bile yok bu ekran dediler. gerçekten öyle. Pili 2,5 saat gidiyor. zaten sitesindede 2,66 yazıyor. Tabi bu kullanış şekline bir miktar göre artar veya azalabilir.

http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwpartnumlookup/_TY0BJxx?open&sourcesite=cema lenovo nun sitesine bakabilirsiniz. Bu linkdeki benim makinanın aynısı. 0768BJG

Fiyata gelince Bimeksin fiyatı normal, hepsiburada uçmuş biraz.

quote:

Orjinalden alıntı: etpalaz

Arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan da,

Bimeksin sitesinde parti adları yazmıyor. Seninkine en yakın özellikte ve aynı fiyatta şu aşağıdaki ürün var.

http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=9149&categoryId=1001&path=1000:1001&ref=007.1

• Tekrar hayırlı olsun. Bence süper bi alet almışsın. Memorynin 667Mhz olması da çok iyi.

Hangi Bimeksten aldığını yazar mısın? İzmir'deki Bimeklerde bu ürünü bulabilir miyiz acaba?

Lenovanı yakından tanıdıkça, tecrübelerini ve düşüncelerini bizlerle paylaşırsan seviniriz.

quote:

Orjinalden alıntı: krkmz

iyi dileklerin için teşekkür ederim. daha iyisi senin olsun.
    Bimeksin sitesinde yanlış yazılmış. Ekran çözünürlüğü 1680x1050. Hatta alırken Bimeks çalışanlarıda tam bilmiyordu. onlarda 1280x800 dediler. Ama ben sitesinden bildiğim için ktusunu getirttim. açmadan model, parti numarasına baktık. hatta şartlı aldım ekranı wsxga ise alacam dedim. kutuyu beraberce açtık. Güvenlik bantlarını kendi elimle açtım. Kontrol ettik ölü pikseli falan, ekranda WSXGA olunca aldım. Bimeks çalışanları bile ekran kalitesine hayran oldular. sony de bile yok bu ekran dediler. gerçekten öyle. Pili 2,5 saat gidiyor. zaten sitesindede 2,66 yazıyor. Tabi bu kullanış şekline bir miktar göre artar veya azalabilir.

http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwpartnumlookup/_TY0BJxx?open&sourcesite=cema lenovo nun sitesine bakabilirsiniz. Bu linkdeki benim makinanın aynısı. 0768BJG

Fiyata gelince Bimeksin fiyatı normal, hepsiburada uçmuş biraz.

quote:

Arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan da,

• Valla ne yalan söyleyim çok hoşuma gitti cihaz.Ben a100*847 almak istiyodum ama dayanıklılığı konusunda şüphem vardı.Acaba go7300 autocad ve 3d studio max de yeterli olur mu?
  • Ben de izmirdeki bimeksden aldım. Bornova kipa içindeki bimeksde var. Forum bornovoda ve çiğlidekinde kalmamıştı. ordada zannedersem 3 tane kalmıştı. Bir tane teşhir ürünü var ama o 1.66 işlemci li.

Ben autocad 2007 yükledim. çok rahat ve stabil kullanıyorum. autocadı 3-4 saniyede başlatıyor (açıyor).
  • Çok güzel valla iyi günlerde kullanın.Ben a100*847den vazgeçip buna doğru yöneldim.İnşalah şubatta Ankara'ya gittiğimde bulabilirim.Acaba birkaç fotoğrafını çekip buraya koyabilirmisiniz?
  • Aşağıdaki linkte Lenovo N100 ler için bir inceleme bulabilirsiniz.
    Makinanın her açıdan resimleri de mevcut.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2839&review=Lenovo+3000+N100

krkmz arkadaşımız da kasanın aynı kasa olduğunu teyit edecektir sanırım.

İncelemeyi yapanlar sayfanın en altında + ve - leri sıralamışlar.

- ler arasında Home ve End tuşlarının olmaması yer almış. Gerçekten öyle, daha önce dikkatimi çekmemişti.
    ( Fn tuşu ile beraber PgUp, PgDn tuşlarına basarak Home ve End kullanılabiliyormuş )

Ayrıca Wireless bağlantıda kesilmeler olduğunu yazmışlar. krkmz bu doğru mu?

• link için teşekkür ederim etpalaz.
  • selamlar arkadaşlar bende lenovo kullanıcısıyım. ben çok memnunum. sesi biraz az gibi ondada müzik bağırta bağırta dinleyecek halim yok. ozaman harici hoparlör takarım. benim sormak istediğim bu kadar hakikatten o fiyata güzel sayılabilecek makinaya home ed. yüklenmiş. hata bendemidir yoksa neden olduğunu bilmiyorum. internet explorer uygulama hatası veriyor. oda bazı sayfalarda bunlardan kurtulmam için ne yapmalıyım. donanım arızasından olabilirmi? selamlar
  • Modemim kablolu olduğu için wiraless bağlantısını test edemedim. Ama araştırıyorum yakın zamanda kablosuz modem alacağım. o zaman test eder burada yazarım. 50 m karşıda internet kafe var. Oranın kablosuz bağlantısını buluyor. ama şifreli olduğu için bağlanmadı. bazen başkada yakalıyor ama herhalde uzak olduğu için sinyal zayıf. Benim aparmanda kimsede wiraless modem yok. Bize en yakın başka apartman veya işyeride 20-30 metre uzaklıkta. Ama en iyisi wirales modem alıp yada halka açık wiraless internet hizmeti veren yerlerde denemek galiba.
    Aşağıda ki linkde incelemeye konu olan model core duo modeli. Bendeki core2duo . Ama kasa aynı kasa. zaten tüm modellerin kasası aynı. Sadece bazı modellerde parmak izi okuyucusu yokmuş.

quote:

Aşağıdaki linkte Lenovo N100 ler için bir inceleme bulabilirsiniz.

- ler arasında Home ve End tuşlarının olmaması yer almış. Gerçekten öyle, daha önce dikkatimi çekmemişti.
    ( Fn tuşu ile beraber PgUp, PgDn tuşlarına basarak Home ve End kullanılabiliyormuş )

• Kullanıcı adı ve şifre girerek girdiğin siteleri parmak okuyucuya tanıttıysan bu gibi sitelerden (örneğin donanımhaber.com) çıkarken direk üstten köşeden kapatıyorsan hata verir. oturum açtığın sitelerden çıkarken site içindeki çıkış komutunu kullan.

quote:

Orjinalden alıntı: krkmz

Modemim kablolu olduğu için wiraless bağlantısını test edemedim. Ama araştırıyorum yakın zamanda kablosuz modem alacağım. o zaman test eder burada yazarım. 50 m karşıda internet kafe var. Oranın kablosuz bağlantısını buluyor. ama şifreli olduğu için bağlanmadı. bazen başkada yakalıyor ama herhalde uzak olduğu için sinyal zayıf. Benim aparmanda kimsede wiraless modem yok. Bize en yakın başka apartman veya işyeride 20-30 metre uzaklıkta. Ama en iyisi wirales modem alıp yada halka açık wiraless internet hizmeti veren yerlerde denemek galiba.
    Aşağıda ki linkde incelemeye konu olan model core duo modeli. Bendeki core2duo . Ama kasa aynı kasa. zaten tüm modellerin kasası aynı. Sadece bazı modellerde parmak izi okuyucusu yokmuş.

quote:

Aşağıdaki linkte Lenovo N100 ler için bir inceleme bulabilirsiniz.

• Oik rumuzlu arkadaş merhaba. senin xp home işletim sistemi türkçemi ingilizcemi. visataya terfi sayfasında türkçe seçeneği yok. Birde arkadaki etiketdeki lisans numarası ile bilgisayarında yüklü olan lisansın numarasını kontrol etsene aynımı. bende farklı ama yüklü olanı kontrol ettim. yasal xp . korsan değil. ama etiket neden farklı anlamadım. sanki bunlar ingilizce lisanslı girdi Tr yeye sonra toplu lisansla türkçe işletim sistemimi yüklediler nedir. sende bir kontrol edip yazarsan sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: oik

selamlar arkadaşlar bende lenovo kullanıcısıyım. ben çok memnunum. sesi biraz az gibi ondada müzik bağırta bağırta dinleyecek halim yok. ozaman harici hoparlör takarım. benim sormak istediğim bu kadar hakikatten o fiyata güzel sayılabilecek makinaya home ed. yüklenmiş. hata bendemidir yoksa neden olduğunu bilmiyorum. internet explorer uygulama hatası veriyor. oda bazı sayfalarda bunlardan kurtulmam için ne yapmalıyım. donanım arızasından olabilirmi? selamlar

• sistem bilgisinde yazan seri numarasına mı bakacağım. xxxoem.... gibi yazıyor. doğrumu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.